Whatsapp vs Viber vs konkurencia -čo je u nás populárnejšie?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

S ktorou mobilnou komunikačnou službou sa stretávate vo vašom okolí najčastejšie?

Whatsapp
13
29%
Viber
4
9%
Messenger
23
51%
Hangouts
1
2%
Telegram
1
2%
2%
Iná služba
2
4%

Celkom hlasov: 45

Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Whatsapp vs Viber vs konkurencia -čo je u nás populárnejšie?

Príspevok od používateľa Dunlop »

Zdravím

Zo zvedavosti by ma zaujímalo, ktorá z týchto služieb je u nás populárnejšia? Celosvetovo Whatsapp zrejme bezkonkurenčne vedie, v zahraničí smerom na západ sa človek s inými službami takmer nestretne.
Avšak náš trh je špecifický a nie vždy sa "trendy" tuna zhodujú s trendami vonku (viď dobu ICQ, o ktorom ľudia zo zahraničia možno ani nepočuli).

Google mi nedokázal vypluť nejaké smerodajné štatistiky.

Aké sú vaše skúsenosti z okolia?
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Whatsapp vs Viber vs konkurencia -čo je u nás populárnej

Príspevok od používateľa jackb »

potvrdzujem.
so spoluziakmi (ukoncujem studium v Skotsku) len Whatsapp, ale na komunikaciu so sirsou rodinou len Viber.
Viber tiez na komunikaciu v slovenskej cestovke, pre ktoru robim. aj ked tam bolo na vyber. no vtedy som nevedel najst desktopovu appku pre Whatsapp, preto sme sa dohodli na Viber
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zo 750 kontaktov v telefone ma Viber u mna 320 ludi, WhatsApp 230 ludi. Cize u mna o dost vedie Viber. Co mam par znamych zo zahranicia (Rakusko, USA, Australia), tak Viber maju vsetci, vacsina vsak aj WhatsApp. Ako to v skutocnost je v zahranici a u nas, to ti povedat neviem.

PS - Viber kontakty pocita automaticky, WhatsApp som musel rucne :(

Pokial ide o desktopovu aplikaciu, tak rozhodne vedie Viber. Ta aplikacia funguje aj bez pripojeneho mobilu, kdezto aplikacia WhatsAppu vyzaduje, aby bol mobil pripojeny k internetu (wifi, mobilne data) a preto mi to pride z tohto hladiska nezmyselne. Kolkokrat mam vypnute net v mobile, ale na PC si zapnem Viber a mozem fungovat, nieco kvazi ako Skype ci ICQ, ale u WhatsAppu aj tak treba mat pripojeny mobil a sprava sa zobrazi aj na mobile, aj na PC, cize cista zbytocnost. U oboch aplikacii na pocitac mi vadi slaba notifikacia, aj ked Viber ma male okno, ktore vpravo pri hodinach vyskoci. WhatsApp nema nic, cize si spravu clovek nemusi ani vsimnut, akurat tak notifikaciu vdaka mobilu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

suhlasim. moct mat telefon v airplane mode a moct pouzivat viber desktop je fajn. ale. vela krat mi robi kraviny, kedy pomaha len reset celeho systemu. nepomaha ani restartovanie appky. vacsinou zamrzne okno so spravami, a nic sa nim neda robit.
heker
Redeemer
Redeemer

Dunlop, zmen v ankete na multiodpoved. Aby sa dali oznacit aj zo 3 veci. Ja pouziva Whats, Vib, Mess, Tel aj Skype. Telegram a Skype ale takmer vobec, no mam ich.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ja som schválne chcel aby sa dala vybrať jedna jediná odpoveď - najpoužívanejšia služba/používa najviac kontaktov z okolia. Ak by každý zaklikol tri odpovede, tak by to asi nemalo moc výpovednú hodnotu v konečnom dôsledku :-)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tu v Rakusku brutalne vedie WhatsApp, o Viberi tu skoro vobec nechyrovali. potom druha volba je Messenger asi. v robote pouzivame Skype, ale to je skor vynimka. kolegovia vo veku okolo 35 pouzivaju vela aj Hangouts na komunikaciu s rodinou. na Slovensku jednoznacne vedie Viber, s rodinou volam len cez neho. ale urcite ludia nepouzivaju na Slovensku tolko Viber ako tu v Rakusku WhatsApp. ak tu vidim cloveka, ktory je vkuse nalepeny na telefon, tak mu bud bezi Pokemon Go alebo WhatsApp. ina moznost nie je :D
heker
Redeemer
Redeemer

Dunlop, pouzivam pol na pol a rovnako vela aj Viber, aj WhatsApp, preto nedokazem kliknut len na jednu moznost. Preto radsej nekliknem na nic, pretoze by to bolo neobjektivne hodnotenie z mojej strany, to tam rovno mozem hodit klik na Messenger, aby som mal ciste svedomie v suboji V vs W.
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dako77 »

U mna jednoznačne Whatsapp, je aj najšetrnejší na baterku... Messenger je už len nutnosť pre tých, ktori nemaju whatsapp, lebo žerie baterku dosť. A viber som už aj odinštaloval... :D
pablo64
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablo64 »

Ja pouzivam Viber, mam vela ludi v kontaktoch co ho ma , a je aj apka na PC
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

pouzivam messenger, mal som viber aj whatsapp ale akosi mi prisli duplicitne
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ani jedno umna. Jedine co pouzivam momentalne je Skype, kde mam predplatenych na slovensko 400min na volania, ale pisanie nic :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zneuzijem temu
potrebujem poradit komunikacneho klienta, ktory ale bude splnat nasledujuce poziadavky

nebude zobrazovat upozornenia pri prichadzajucej sprave, precitana sprava, resp, zatvoreny chat by sa hned vymazal, vstup do aplikacie by vyzadoval heslo alebo touchprint, musi byt na ios aj android

viber velmi nevyhovuje, a ani telegram, potrebujem to na tajnu konverzaciu v ramci prace
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

snapchat sa hned po prečítani vymaže, daju sa vypnut upozornenia ale heslo tam asi nenastavíš, čo však neviem načo je potrebne ak sa sprava hned zmaže
heker
Redeemer
Redeemer

Viber ma tajny chat. A daju sa vypnut upozornenia. Tie upozornenia vies zaroven zakazat aj v iOS a Android nastaveni.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

viber ma tajny chat ale po zadani mena uzivatela viber zacne pytat heslo k otvoreniu konverzacie

vyskusam ten snapchat, to heslo by som ozelel ak by sa spravy hned mazali
heker
Redeemer
Redeemer

Snapchat je o fotkach. Odfotis sa, das fotku, nastavis casovy interval a potom fotka zmizne. Neda sa ani ulozit, iba spravit screenshot. Da sa vsak ku nej pridat text.

Viber nepyta heslo, aspon neviem o tom. Viber ma funkciu tajnej komunikacie, nastavis si tam heslo, napriklad 1234 a ulozis. Potom konverzacia zmizne. Otvoris ju tak, ze do vyhladavania uzivatelov netukas meno zo zoznamu, ale natukas 1234 a vtedy sa to zobrazi ta skryta konverzacia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vsetko co chces splna telegram. vstup do aplikacie vies zaheslovat, konverzacie su kriptovane, vies vytvorit secret chat, vies nastavit aby sa spravy same vymazali po nejakom case a ked vymazes spravu, tak sa vymaze aj na druhej strane.

inak naspat k teme, u mna tiez tazko vyhrava whatsapp (sice nema desktop aplikaciu, ale ma web rozhranie web.whatsapp.com), na druhom mieste je messenger. viber nula bodov, nepouziva to asi nikto.
stale ma serie ze neviem svojich kamaratov presvedcit na pouzivanie slacku/discordu, pokial mate skupinu ludi s ktorou casto komunikujete o roznych veciach, je to uplne dokonale, tale miniforum len pre vas. ovela lepsie nez mas 20 roznych skupin na whatsappe...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Whatsapp ma aj oficialnu desktop verziu, ale je poloneschopna, ani len minimalizovat do trayu sa nevie.
heker
Redeemer
Redeemer

To co pise aacid splna fakticky aj Viber. Aacid asi sa pohybujes v dakej zvlastnej komunite ludi, u mna vyhrava Viber, hore som uviedol aj pocty. Ano sa nedivim, ze nemaju zaujem o pouzivanie Slacku.
Napísať odpoveď