TV do domácnosti

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

TV do domácnosti

Príspevok od používateľa Pheonix »

Ahojte po predchádzajúcom príspevku ohľadom setoboxu som došiel názoru že môj CRT TV treba vymeniť. Preto by som potreboval poradiť TV do 450 až 550€. Ohľadom uhlopriečky som neobmedzený. Obmedzený som stolom na ktorom bude telka ten je veľký 80cm preto by bolo vhodné aby sa zmestil naň a ak sa nezmestí tak potom započítať do ceny stojan do steny.(Popravde neviem či je vhodné dávať telku za takú sumu do steny na pár hmoždiniek a aby to držala konštrukcia ale to si nechám poradiť.)

Ohľadom doplňujúcich funkcii potrebujem akurát jeden HDMI vstup a dvb- c aby to malo. Inak aby to bola obyčajná telka bolo by najlepšie žiadna Smart sračka ale to by som asi chcel veľa. Za rady vopred ďakujem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: TV do domácnosti

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ako daleko mas gauc od steny? tie drziaky drzia bezpecne aj niekolko tisicove TV na stene
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Samsung ue48j6272
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pheonix napísal:Ahojte po predchádzajúcom príspevku ohľadom setoboxu som došiel názoru že môj CRT TV treba vymeniť. Preto by som potreboval poradiť TV do 450 až 550€. Ohľadom uhlopriečky som neobmedzený. Obmedzený som stolom na ktorom bude telka ten je veľký 80cm preto by bolo vhodné aby sa zmestil naň a ak sa nezmestí tak potom započítať do ceny stojan do steny.(Popravde neviem či je vhodné dávať telku za takú sumu do steny na pár hmoždiniek a aby to držala konštrukcia ale to si nechám poradiť.)
Držiaky su kusy poctiveho kovu, nejaky smiešny televizorik to udrži s prstom v nose. Neviem aku maš predstavu, ale TV s uhlopriečkou 50" maju do 15 kg. Aj lacne držiaky maju dvoj a viacnasobnu nosnosť.
Pheonix napísal:Ohľadom doplňujúcich funkcii potrebujem akurát jeden HDMI vstup a dvb- c aby to malo. Inak aby to bola obyčajná telka bolo by najlepšie žiadna Smart sračka ale to by som asi chcel veľa. Za rady vopred ďakujem.
Bez Smart "sračky" dnes už dobry TV nekupiš (až na jeden). Tymto terminom inak môžeš označiť ten LG, ktory si si vybral.

Doplať si nejakych 30 eur za ten vyššie spominany Samsung. Ten už ma 100 Hz panel. A keď už LG, tak 50LF652V tiež začina nejakych 30 eur nad tvoj rozpočet.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Ohľadom toho stojanu som myslel aby to vydržala konštrukcia v telke nie toho držiaka.

1 Samsung no tak pozeral som stránky na alze aj na samsungu ale tých 100Hz som tam proste nenašiel. Link :http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... J6272SUXXH jedine čo tam je tam uvedený zdroj. Plus tá cena na alze je zase premrštená do nebies a v nayku ho ani nemajú.

Ono môj problém je aj to že v MT nie je normálny obchod s elektronikou. Jasne môžem to objednať z netu ale proste nechcem to kupovať z obchodu ktorý nemám overený že by som tam niečo nakupoval a reklamoval tam. Na jednej strane sa môžem riadiť heruekou ale aj tak neviem. Hlavne si to neviem predstaviť ako by som to posielal na reklamáciu naspať. Ale asi ajtak pri tom skončím lebo to LG čo som kukal tak by som musel brať z alzy ak mi neporadíte nejaký iný overený obchod. Keby mali aspoň pobočku v ZA.

Plus ešte jedna vec. Neviem či to mám brať vážne alebo nie ale jeden kamoš mi povedal že samsung telky sú naprd os majú dobrý ale obraz stojí naprd a všetky sú len 50 Hz. Nie je to z mojej hlavy len tak mi to bolo prezentované tak ma neupaľujte. Osobne zo samsung značkou som spokojný a preferujem ju preto ma to zaskočilo ale čo som čítal u ostatných telkáčov čo som čítal tak tiež sa tam sťažovali že to má vraj nejaké dynamické alebo čo ale prakticky majú 50Hz preto som ich prestal pozerať.

2. Ku tomu LG popravde tam nevidím rozdiel jedine že má podporu 3D a to pasívne čo mi je naprd. A že má Direct LED čo je zase plus.

Uznávam že na tom LG čo som našiel je EdgeLED čo je horšie ako Direct LED. Prosím ešte dotaz aký je rozdiel medzi LG 49LF631V a LG 49LF632V

Ale asi zoberiem teda LG 50LF652V doplatím tých 40 €
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak chceš kamennú predajňu, snáď nebudeš mať problém vybehnúť do Žiliny..
https://www.datart.sk/SMART-Full-HD-LED ... SUXXH.html
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

v martine je planeo
Pheonix
Medium Star
Medium Star

brm napísal:Ak chceš kamennú predajňu, snáď nebudeš mať problém vybehnúť do Žiliny..
https://www.datart.sk/SMART-Full-HD-LED ... SUXXH.html
Vyššie som písal že problém nemám do ZA alebo to objednať mne skôr šlo o prípadnú reklamáciu lebo neviem kde by som tu krabicu skladoval dva roky a krámov doma mám dosť.

Toto je ten samsung a tam zase píšu 600hz ja neviem skade tie čísla berú. U toho LG viem presne aké má. V planeo som to pravdaže pozeral ale tam majú figu borovu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zakon o ochrane spotrebitela snad 5 rokov hovori, ze ziadnu krabicu nemusis skladovat k reklamacii. Plati to ako o mobiloch, topankach, tak aj vsetkom dalsom vratane televizora.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A preco myslis ze by to nemala vydrzat konstrukcia televizora? Co myslis, ze to je prisrubovane na zadny, umelohmotny kryt? Neblazni. Pocul si, alebo cital zeby sa niekto niekedy stazoval, ze mu spadol tv zaveseny na stene?

Ked reklamujes tv od Samsungu, ktory je z oficialnej distribucie, nemusis ho nikde posielat. Zavolas autorizovany servis a typek pride k tebe domov. Nie kazdy vyrobca to ma takto ze servis doma. Kazdopadne to, ze to nemusis reklamovat u predajcu ale v najblizsom autorizovanom servise, plati stale, u kazdeho vyrobku nielen TV a nielen elektroniky.

Napr. v Datacompe maju ten Sam za 527€, to je seriozny obchod na urovni alzy a podobnych.

Kamos tomu hovno rozumie. Asi tolko k tomu. Splieta nezmysly.

Oficialne sa o tom kolko Hz ma ktory televizor nedozvies, pretoze vyrobcovia by potom nemohli klamat. Ale su na to ine cesty ako to zistit. Ten Sam ma skutocne 100 Hz panel a LF632 od LG ma skutocne 50 Hz panel. U LG nevies presne kolko ma, to z popisu vyrobcu nevycitas.

V tejto cenovke je uplne jedno ci ma tv edge alebo direct led. Prakticky vyznam pre spotrebitela nie je ziaden.

LF632 vs LF631 rozdiel je vo farbe ramu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aj lg ma servis doma
co nemaju objednaju...staci sa spytat
6272 je v planeu najpredavanejsi model a stale je skladom vo vsetkych uhloprieckach..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Som tiež z Martina a máme tu dosť obchodov s elektronikou. (len netreba hľadať ceny pod najlacnejší eshop, ktorý tie tv pre istotu ani nemá už skladom)

Minuloročná 6272 je v cene čo hľadáš top voľba.

Z LG boli 100 Hz až vyššie modely, ale v tej cene sa nenachádza alternatíva ku 6272. Sú tam iné panely a majú problémy s čiernou.

Pri LG (ako napísal Hojko) je posledné číslo farebné prevedenie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

CheZteR.. a koľko stojí 48ka v Planeu? Akosi neviem nájsť nikde na webe. Ja som dal do pozornosti ten Datart, pretože na bežne dostupnú kamennú predajňu je to podľa mňa veľmi slušná cena. Samozrejme Datacomp má lepšiu cenu, ale keďže chlapec nechce kupovať cez eshop... aj tak je tam rozdiel len necelých 20€.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

heker napísal:Zakon o ochrane spotrebitela snad 5 rokov hovori, ze ziadnu krabicu nemusis skladovat k reklamacii. Plati to ako o mobiloch, topankach, tak aj vsetkom dalsom vratane televizora.
To je mi známe. Ale problém by bol mať telku ktorá ma viac ako meter a krabicu nemať neviem skade by som naň zobral krabicu keby som to mal posielať do prdele. Preto to riešim keby to bola grafika atď tak to neriešim. Musel som nt posielať a to som mal problém zohnať krabicu a nie ešte na metrovú telku.
Ryan Giggs napísal:A preco myslis ze by to nemala vydrzat konstrukcia televizora? Co myslis, ze to je prisrubovane na zadny, umelohmotny kryt? Neblazni. Pocul si, alebo cital zeby sa niekto niekedy stazoval, ze mu spadol tv zaveseny na stene?

Ked reklamujes tv od Samsungu, ktory je z oficialnej distribucie, nemusis ho nikde posielat. Zavolas autorizovany servis a typek pride k tebe domov. Nie kazdy vyrobca to ma takto ze servis doma. Kazdopadne to, ze to nemusis reklamovat u predajcu ale v najblizsom autorizovanom servise, plati stale, u kazdeho vyrobku nielen TV a nielen elektroniky.

Napr. v Datacompe maju ten Sam za 527€, to je seriozny obchod na urovni alzy a podobnych.

Kamos tomu hovno rozumie. Asi tolko k tomu. Splieta nezmysly.

Oficialne sa o tom kolko Hz ma ktory televizor nedozvies, pretoze vyrobcovia by potom nemohli klamat. Ale su na to ine cesty ako to zistit. Ten Sam ma skutocne 100 Hz panel a LF632 od LG ma skutocne 50 Hz panel. U LG nevies presne kolko ma, to z popisu vyrobcu nevycitas.

V tejto cenovke je uplne jedno ci ma tv edge alebo direct led. Prakticky vyznam pre spotrebitela nie je ziaden.

LF632 vs LF631 rozdiel je vo farbe ramu.
Zavesenie:
Ok som sa len pýtal.

Samsung:
Popravde ma dosť prekvapilo že samsung má taký servis som vedel len o DELL že poskytuje takýto servis. V tomto prípade nemám problém zobrať aj z netu. Hore som asi vysvetlil prečo som to chcel nejakej predajne blízko. Ohľadom funkcii LG a samsungu je to rovnako alebo .... ?

brm napísal:CheZteR.. a koľko stojí 48ka v Planeu? Akosi neviem nájsť nikde na webe. Ja som dal do pozornosti ten Datart, pretože na bežne dostupnú kamennú predajňu je to podľa mňa veľmi slušná cena. Samozrejme Datacomp má lepšiu cenu, ale keďže chlapec nechce kupovať cez eshop... aj tak je tam rozdiel len necelých 20€.
Tiež som v planeu nenašiel . Inak vyrába sa ta telka aj vo väčšom prevedení ?

Inak aký odstup by som mal mať od tej telky čo som to počítal tak mi to vyšlo na 3,5m že budem od nej.
Ryan Giggs
VIP
VIP

J6272 sa robi v 40",48", 55" a 60". Takze ano, vyraba sa aj vo vacsom prevedeni.
Na 3,5 metra by bolo vhodnejsie nieco vacsie ako 48".
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Pheonix : na 3.5 metra už treba aspon 60" na slušnejšie pozeranie ..prípadné projektor
Pheonix
Medium Star
Medium Star

ok v pohode tak to upravím rozloženie aj tak to budem musieť robiť. Inak ešte mám dotaz mám martico kde mám ešte starý koaxiálny ešte od súdruhov. Preto sa chcem spýtať že to budem musieť dať prerobiť na nový keď kúpim tú telku ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Netreba nic "prerobit" na novy. Len by to chcelo digitalnu kablovku ak mas este analogovu. Len to bude drahsie.
Digitalna aj analogova kablovka tecie cez rovnaky kabel. Len si zmenis sluzbu, kabel ti ostane ten isty. Akurat ti pribudne STB alebo CA modul podla toho pre co sa rozhodnes.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Ryan Giggs napísal:Netreba nic "prerobit" na novy. Len by to chcelo digitalnu kablovku ak mas este analogovu. Len to bude drahsie.
Digitalna aj analogova kablovka tecie cez rovnaky kabel. Len si zmenis sluzbu, kabel ti ostane ten isty. Akurat ti pribudne STB alebo CA modul podla toho pre co sa rozhodnes.
Problém je to že si platím digital a vtom je analog ako bonus :D Preto chcem aj nový TV a plus ďalšie veci.
Napísať odpoveď