Vrátenie daní UK
Vrátenie daní UK
Zdravím, pracujem v UK (letná brigáda) a momentálne zamestnávateľ používa dočasný NIN v tvare dátumu narodenia.Avšak ide o to že ja už NIN mám, ale neviem ho pretože som si ho už nestihol pred 3 rokmi prevziať.Poslal som dokument do HMRC s tým že nech mi ho pošlú znova, všetko som vyplnil,teraz mi odpísali že ma nemohli nájsť, priložili podobný, ale podrobnejší formulár že ho mám vypísať a poslať. Ale chcem sa spýtať či môžem ostať na dočasnom NIN-E a po ukončení prac.pomeru žiadať vrátenie daní formulárom Leaving UK P85 (formulár na predčasné vrátenie daní, s tým že sa nevrátim do začiatku daňového roka) + priložím P45, bez originál NIN-u
Re: Vrátenie daní UK
Ja si myslim ze ano...v podstate je jedno aky mas NIN, Tax je iny odvod ako NI...aj na vyplatnej paske mas v sekcii '''deductions'' osobitne tax a osobitne NI....po vyplneni p85 by si HMRC malo prejst tvoje ''records'' a vyrovnat si s tebou vsetko co je potrebne...dan ti vratia a NIN vypocitaju podla toho kolko platis s tymto docasnym.
Ale NIN nie je len o insurance, to ako keby tvoj kód na všetky platobné záznamy, vrátane tax... Ale dnes mi prišiel paysllip a v ňom už moje originál NIN, nechápem... Ten p85 môžem vyplniť online po prihlásení do HMRC
Ja viem co je NIN. Ale ako pisem, myslim si, ze je to jedno...proste po ukoncei pomeru vypln p85 online v svojom hmrc ucte a oni ti to uz vypocitaju, keby nieco nesedelo, tak im zavaloj, maju tam aj cislo ked volas zo zahranicia.
A p45 sa posiela dodatočne? Ak vyplnim p85 online
Nemyslim si....budem ti vediet povedat presne na dalsi tyzden, niekedy v stredu si iez chcem vyplnit p85.
Myslíš ze vrátenie daní sa da vybaviť čisto elektronicky? A bez p45? Pochybujem, ale daj vedieť ako si dopadol
No ved vyplnit P85ku mozes cisto online, ale musis mat samozrejme ucet v hmrc. Potom napisem ako som to poriesil.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2016, 19:18)
Cau, tak dnes som to vyplnil na hmrc ucte online. Nic som k tomu nepotreboval iba P45, a to konkretne tax to date sumu a pay to date sumu. Inac vsetko klasika: osobne udaje, tel. cislo, adresu atd. Pripadne preplatky dane mi poslu na ucet.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2016, 19:18)
Cau, tak dnes som to vyplnil na hmrc ucte online. Nic som k tomu nepotreboval iba P45, a to konkretne tax to date sumu a pay to date sumu. Inac vsetko klasika: osobne udaje, tel. cislo, adresu atd. Pripadne preplatky dane mi poslu na ucet.
Takže p45 nemusím posielať poštou? Stačí z neho vypísať tieto 2 údaje? A na páske ich nenájdem?... Ak som napr. zaplatil 300£ na daniach tak koľko z toho mi asi pošlú?
Nie nemusis postou nic posielat...staci tieto udaje...mal by si ich mat aj na poslednej vyplatnej paske v sekcii ''payed to date''
Mali by ti vratit podla mna vsetko, kedze si za danovy rok nezarobil zrejme ani zdanitelnu ciastku.
Mali by ti vratit podla mna vsetko, kedze si za danovy rok nezarobil zrejme ani zdanitelnu ciastku.
You don't normally have to pay any tax on a first slice of the income you receive in the tax year. This is known as your personal allowance and rose to £11,000 in 2016/17, from £10,600 in 2015/16.
Okey to je super, ešte mi vysvetli aký je rozdiel medzi tax reference a tax codom, tie si tam zadával tiež?
Ináč kurz libry dosť rýchlo padá, da sa nejak predpovedať kurz? Oplatí sa počkať či sa nevráti aspoň na hranicu 1£=1,20€?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pada, bohuzial, doplatil si na Brexit. V najblizsej dobe by som neocakaval nejaky vyraznejsi narast, radsej si to vyber hned. (ale samozrejme stat sa moze vselico)
Tax code som nezadaval...ani tax reference.
Neoplati sa vobec cakat na kurz, lepsie to nebude...usrcite najblizsie mesiace nie.
Neoplati sa vobec cakat na kurz, lepsie to nebude...usrcite najblizsie mesiace nie.
No co už, nespravím nič s tým....okey ja to budem vyplňovať koncom septembra, tak ak budem potrebovať help tak sa ozvem dik, zatiaľ [emoji6]
-
guess.whoo
Redeemer
ale tie dane ti tusim aj tak vratia az na novy rok okolo marca ak si dobre spominam. takze teraz riesit kurz je zbytocne
Dane mi prídu určite skôr, pretože ten formulár p85 je o tom, že z krajiny odchadzas a už sa nevratis v danom daňovom roku, preto ti to vyplatia predčasne,,, kurz riešim kvôli vyplatam nie daniam
Vratia to ked odchadas z krajiny...lebo tax year uz nedokoncis.guess.whoo napísal:ale tie dane ti tusim aj tak vratia az na novy rok okolo marca ak si dobre spominam. takze teraz riesit kurz je zbytocne
-
guess.whoo
Redeemer
pozral som si svoje papiere z pred 6 rokov a tiez som tam bol len na leto. povypisoval papiere a dane mi prisli tusim v marci
Rozprával som s jednými Poliakmi, dali mi číslo na tax office, stačí zavolať, odpovedať na pár otázok a dane mi vrátia ešte počas pobytu a sťahovať už budú iba vraj minimálne