Rezervacia cez booking.com

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kutya
Medium Star
Medium Star

Rezervacia cez booking.com

Príspevok od používateľa kutya »

zabookoval som si noc v hotel icez booking.com a teraz mi prisal SMSka z banky, ze mi z uctu odisli peniaze. Hotel tvrdi, ze
We did not charge your card, just authorized it. That means, we blocked the amount of one night stay on your account. If you arrive you can still choose cash payment or other card. Or if you coose this card, than my colleague will simply make the second step of the process. In case of cash this transaction will be deleted.
Toto sa prejaci tak, ze mi z uctu ta suma uz odide ? Kedze mi prisla SMS.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Rezervacia cez booking

Príspevok od používateľa beardie »

je to len autorizacia, nie strhnutie
budes to mat v blokovanych transakciach

blokovane prostriedky pouzit nemozes, na toto je dobre pouzit kreditnu kartu, kde sa blokuju peniaze banky, nie tvoje
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Aha, no ja som sa zľakol toho ze mi prišla sms ze z účtu vám odišlo...
Tiež by mohli tie sms mat iné na takéto blokovanie sumy, nie také isté ako keď platím kartou v obchode
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IMHO to nebude mať ani v blokovaných transakciách. Je to iba pokus hotela o skontrolovanie, či je zadaná karta naozaj platná a aktívna. Tie peniaze bude mať normálne dostupné a potom si môže vybrať, akým spôsobom bude platiť. Teda aspoň u mňa to tak funguje, pokiaľ viem, možno u ľudí, ktorí Booking používajú prvýkrát, to fičí inak.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je to blokacia. Napriklad blokacia v sume jednej noci, trebars 70 eur. A vratene spat na ucet budu asi az o take 3-4 tyzdne. Nezalezi to od Bookingu, ale od bank, ktorymi tento proces prechadza.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ehm. Práve som si zabookoval hotel v Hong Kongu. Prikladám screenshot - z mojej karty nebolo zablokované ani euro, nemám na nej žiadne blokované platby ani sumy. A ani som predtým nikdy nemal. Čím to teda je? Samozrejme, ak niekto platí vopred a je to vyžadované, tak peniaze zmiznú. Ale rezervácia pre možnosť "Book Now Pay Later"? Nuž...
Prílohy
booking
booking
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Aby ti vedeli strhnut platbu za prvu noc ak neprides bez toho aby si zrusil.
Preco nerobia overenie karty neviem, bud ti veria :D alebo funkcnost karty "garantuje" booking tym ze ju uz predtym overil, cojaviem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Niekde robia blokaciu, niekde nie. Nie je to ziadna veda. Uvediem par prikladov:
1. Pred 2 rokmi blokacia za Francuzsko, polovica sumy, tu som dostal spat asi az po mesiaci. Volal som do Bookingu, ze to ide mimo nich, ze to zalezi od kartovej spolocnosti a banky, ako dlho drzi blokacie a ako rychlo mi to vrati. Volal som do banky, povedali, ze cca 4 tyzdne to trva.
2. Francuzsko na buduce leto, blokacia ako taka ziadna, ale vopred si stiahli 40 percent sumy za ubytovanie.
3. Rakusko minulu jar, tam si hotel stiahol 10 percent z ceny za prvu noc, zvysok som doplatil v hotovosti priamo na mieste.
4. Taliansko v lete - tusim si nestahovali nic vopred, vsetko sa platilo v hotovosti na mieste. Druhe ubytovanie v Taliansku par eur stiahlo, opat tusim 10 percent z ceny rezervacie alebo dokonca len z ceny za prvu noc.
5. Thajsko na buduci rok - tam mi nestiahli zatial nic, ale ze tyzden pred prichodom stiahnu cenu za prvu noc.

Ono este asi aj zalezi od toho, ze ci je clovek GE uzivatel na Booking.com alebo nie (GE = .genius program). Ja som GE, pretoze tam mam vela uspesnych rezervacii, takze k velkym hotelom prakticky nepotrebujem ani kreditku, ale co sa tyka apartmanov (ked ideme na cyklistiku), tak tam si uz tie zalohy zvyknu stiahnut. Nieco k tomu najdes napisane aj tu: http://www.booking.com/welcome_genius.sk.html Toto mi tam pise: "Za posledný rok ste si cez Booking.com rezervovali ubytovanie 7 krát – získavate tak status Genius! Na znak poďakovania dostávate od nás extra 10% zľavu v top hoteloch vo vyše 15100 destináciách"
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja ranking Genius mám, veď je aj na tom screenshote...Možno je to práve tým, že ako užívateľ som nikdy nemal žiaden problém, teda tak, ako píšeš. Takže tu majú pravdu všetci...(dnešný hotel som bookoval tiež iba vďaka tomu, pretože ešte včera stál ten istý na tie isté dátumy o takmer 150 eur viac...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Zdravím, takže naskytol sa mi problém. Na konci júla sme boli ubytovaný v jednom apartmáne (taliansko) na dve noci a platilo sa nejaký deposit/záloha za poškodenie 150e. Povedal mi, že do 10-20 dní by mali prísť na účet peniaze ak bude všetko v poriadku. Samozrejme prešlo už viac ako 20 dní a nič. Písal som tam email a bez odpovede. Neviete ako to riešiť? Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba kontaktovat booking.com cez kontaktny formular po prihlaseni na booking.com. Alebo zavolaj na Booking, maju sk/cz telefonistov na linke.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To si platil prevodom na účet? Alebo ti to zablokovalo tú čiastku po rezervácii?

Ubytovaniu s takýmito podmienkami sa vyhýbam preventívne...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Konečne som našiel na booking kde ich môžem kontaktovať, lebo som si to nikdy nevšimol keď som to hladal. Tak poslal som im mail som zvedavý či niečo poradia.

Platil som to pri podpisovaní zmluvy, na mieste som doplácal cash. Avšak tá jeho angličtina. Tri krát mi to musel vysvetlovať, lebo som nevedel prečo mám ešte toľko doplácať, avšak to bolo všetko narýchlo tak dúfam že budú seriozny a nenechal som sa odr*ať
baldorex
Addict
Addict

Cez booking som platil vždy až na konci pobytu, bol mi vystavený záverečný účet, to som podpísal a zaplatil kartou. Rakúsko, chorvátsko, bulharsko atď.

Niektoré hotely, resp penzióny mali špeciálne podmienky, kde si vyhradili právo rezervovať na karte sumu storno podmienky, resp sumu za jednu noc.

Určite by som na mieste po príchode nepodpísal zmluvu a neplatil v hotovosti depozit, pokiaľ to nebolo uvedené v podmienkach na booking.

To nie je seriózne jednanie, takúto platbu ani nemôžeš reklamovať v banke ani na booking....čo recenzie daného zariadenia?

Môžeš sa akurát spoľahnúť na ich serióznosť....:(
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pobyt som platil už pri rezervácii cez kartu, rezervoval som to narýchlo nejak 4 dni predtým, a kedže bolo všetko vyplatené tak som myslel že je všetko v poriadku a zrazu toto spomenul a už mal aj zmluvu, nechodím takto tak som nevedel ako to zvyčajne funguje. Stále len že keď bude všetko Ok (čisto, nič nerozbité,..) tak sumu pošlú späť. No tak ostáva len čakať, inak potom drahý výlet :?

jedná sa o tento apartmán http://www.booking.com/hotel/it/saint-p ... map_closed

a zastrešuje to asi Rent-It-Venice, kedže na voucheri ktorý mi prišiel na mail je dole na nich kontakt
www.rent-it-venice.it
baldorex
Addict
Addict

Nikde nevidím spomenutý depozit či zálohu.
Nepríde mi to seriózne, duplom keď majú údaje o tvojej karte a už zaúčtované peniaze, kvôli čomu platiť hotovosť? Prečo ti to nevrátili pri checkoute?

Hlava mi to neberie.
Aký účet si uviedol? Dal si správny formát IBAN? Či nemá talian problém so sepa platbou náhodou....zbytočné komplikácie toto....booking si kontaktoval?
beardie
Redeemer
Redeemer

martinez13 napísal:Stále len že keď bude všetko Ok (čisto, nič nerozbité,..) tak sumu pošlú späť.
fajnovo ta chalanko odrbal
kazdopadne, booking bude urcite pytat tu naskenovanu zmluvu, takze ak sken nemas, mozes spravit

v hoteli treba platit zasadne kartou, podla moznosti kreditnou, aby taketo reklamacie riesila banka, nie ty
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Všetko bolo vyplatené, a na mieste chcel ešte ten deposit a tiež som nevedel prečo kedže som nikde nič nevidel že by sa to malo platiť. A tiež mi prišlo divné že prečo mi nemôže dať na mieste potom peniaze ale musí chce ich poslať cez účet. Ešte som si aj všetky izby a všetko nafotil na foťák, aj do RAWka keby boli nejaké problémy, že je všetko v poriadku.

Práveže účet som mu nedával vraj má moje udaje čo mam kreditku tak to pošle naspäť. Zmluvu mám doma, čiže sken nieje problém spraviť. Nejedná sa o hotel ale akokeby apartmán prenajatý v ''činžiaku'' a ponúka ho tá firma Rent-it-Venice. Čiže som myslel že je všetko seriozne.

Odtiaľ mi už dva dni neodpísali čiže asi nato kašlú, ani to neriešia. No snáď mi zajtra aspoň z bookingu odpíšu, keď tak zavolám.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Caute. Tiez mam s bookingom dobre skusenosti.. Ale momentalne cakam na peniaze, ktore mi zablokovali na ucte 26.06.2017. 02.07.2017 som rezervaciu zrusila. (Zrusenie rezervacie bolo bez poplatku.) Ma s tym niekto skusenost, ako dlho to trva? Samozrejme, ubytko ani booking na moj mail nereaguju. Chapem, ze to zavisi od bank, ale nemienim cakat mesiace..
beardie
Redeemer
Redeemer

zavolaj na ich SK/CZ infolinku
Napísať odpoveď