Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2015
Zmena hotela je bežná vec, pozri si zmluvu a všeobecné podmienky.
Samozrejme ťa chápem, ani mňa by netešili také komplikácie.
Akurát ma zaráža ten taxík a spomínaš že odvoz ťa vysadil. To si bol cez akú cestovnú kanceláriu? Štandard je, že delegát ide s tebou v autobuse a ide s tebou do hotela na recepciu a rieši prípadné problémy. Kto ti dal meno druhého hotela?
Nejak to začína byť zamotané...
Samozrejme ťa chápem, ani mňa by netešili také komplikácie.
Akurát ma zaráža ten taxík a spomínaš že odvoz ťa vysadil. To si bol cez akú cestovnú kanceláriu? Štandard je, že delegát ide s tebou v autobuse a ide s tebou do hotela na recepciu a rieši prípadné problémy. Kto ti dal meno druhého hotela?
Nejak to začína byť zamotané...
Prebiehalo to asi tým spôsobom, že po prílete nás čakal delegát, ktorý hovoril pekne česky a spomínal nám problémy s naším pôvodným hotelom a uisťoval nás, že nám vybavil lepší hotel. Nastúpili sme do mikrobusu, ale delegát s nami už do finálnej destinácie necestoval a akurát nám volal, kde nám potvrdzoval, že v hoteli je už všetko vybavené. Šofér mikrobusu nás teda vyložil pri hoteli a valil hneď preč, keďže mal ešte rozvoziť ďalších dovolenkárov po iných hoteloch v meste.
My sme prišli do hotela, kde nám povedali, že majú plno a nemajú žiadne informácie o tom, že by nás cestovka u nich bookla. Takže začal kolobeh telefonátov s delegátom, aby nám zabezpečil nejaký hotel, aby sme aspoň mali kde spať. Keď nám po 3 hodinách oznámil, že už by naozaj všetko malo byť vybavené, museli sme si zobrať taxík a dostať sa tam týmto spôsobom. Takže asi takto prebiehal začiatok našej dovolenky. Radosť sme z týchto komplikácií samozrejme nemali
My sme prišli do hotela, kde nám povedali, že majú plno a nemajú žiadne informácie o tom, že by nás cestovka u nich bookla. Takže začal kolobeh telefonátov s delegátom, aby nám zabezpečil nejaký hotel, aby sme aspoň mali kde spať. Keď nám po 3 hodinách oznámil, že už by naozaj všetko malo byť vybavené, museli sme si zobrať taxík a dostať sa tam týmto spôsobom. Takže asi takto prebiehal začiatok našej dovolenky. Radosť sme z týchto komplikácií samozrejme nemali
Načo ste šli do toho hotela, keď už ste vedeli že je tam problém? Keď to delegát vedel už v čase vášho príchodu, už ste mali mať riešenie na "stole" predsa. Toto nemohla byť seriózna cestovná kancelária.
Predpokladám last minute a noname cestovka z dediny...
Predpokladám last minute a noname cestovka z dediny...
Máš pravdu baldorex, je to noname cestovka pár ľuďom známa ako Azur Reizen z dediny menom Praha a poskytuje len pár desiatok alebo stoviek zájazdov do Španielska, Grécka, Egypta, Tuniska, Turecka a Spojených arabských emirátov 
Info idú z teba ako z chlpatej deky 
Ked idem cez srbsko staci mi obciansky alebo mi treba pas?
diky
diky
a ked mam ten stary obciansky? este ten zalievany?Občania Slovenskej republiky môžu s občianskym preukazom vydaným formou ID karty cestovať na územie členských štátov Európskej únie
tak si vybav pas 
a do rumunska mi staci ten stary obciansky?
hej, je to v EU
ach do rici, nema zmysel to skusat na srbskych hraniciach so starym obcianskym hej? ... jooooj
netusim, ale popis na stranke MV je v tomto dost jasny
pas je dobry aj na samoodbavenie sa automatickymi branami, napriklad pri prilete z UK (co je sice v EU, ale nie v Schengene), tych par euro na 10 rokov by som urcite zainvestoval
Občan starší ako 16 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
do 30 dní 33 €,
do 10 pracovných dní 66 €,
do 2 pracovných dní 99 €.
minule ked som si vybavoval svoj druhy, tak som ho mal do 10 dni aj ked som platil standardnu sadzbu, boli rychli
pas je dobry aj na samoodbavenie sa automatickymi branami, napriklad pri prilete z UK (co je sice v EU, ale nie v Schengene), tych par euro na 10 rokov by som urcite zainvestoval
Občan starší ako 16 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
do 30 dní 33 €,
do 10 pracovných dní 66 €,
do 2 pracovných dní 99 €.
minule ked som si vybavoval svoj druhy, tak som ho mal do 10 dni aj ked som platil standardnu sadzbu, boli rychli
Vybavit novy obciansky trva par dni, ale teraz je top sezona kvoli pasom, moze sa to natiahnut. Preco si na to nemyslel skor?
lepsie je to skusat s nemeckymi/rakuskymi cestovkami. Vychodna Europa je brana ako nenarocna klientela ktorej sa moze podstrcit cokolvek.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
baldorex: neviem, preco by z pilifa malo liezt viac, zakladne veci povedal, len ty si tu utvaras zavery o tom, ako isiel na lastminute s dedinskou cestovkou.
gogo: njn, ale rakuska ci nemecka cestovka ti neda odlet z Prahy, Brna, Kosic...
gogo: njn, ale rakuska ci nemecka cestovka ti neda odlet z Prahy, Brna, Kosic...
Pozri ako pôvodne začal "sme boli ubytovaní v úplne inom hoteli, ako sme si zakúpili, v ktorom chýbali možnosti ako sauna, posilka, atď."
A čo sme sa dozvedeli až teraz.
Pre mňa je tam dôležité celkom slušné zlyhanie delegáta, za čo zodpovedá cestovná kancelária.
Preto som skôr tipoval malú lokálnu cestovku, mýlil som sa, pán mal kvalitu až z prahy
.
Gogo - vďaka rakúskej cestovke si môžeš vybrať aj iné hotely ako ponúka domáca"scéna", často sú overené s kvalitnejšími službami. Ale akonáhle ukážeš na recepcii pas, už si zaradený do nižšej kategórie, nezáleží akú máš cestovnú kanceláriu...
A čo sme sa dozvedeli až teraz.
Pre mňa je tam dôležité celkom slušné zlyhanie delegáta, za čo zodpovedá cestovná kancelária.
Preto som skôr tipoval malú lokálnu cestovku, mýlil som sa, pán mal kvalitu až z prahy
Gogo - vďaka rakúskej cestovke si môžeš vybrať aj iné hotely ako ponúka domáca"scéna", často sú overené s kvalitnejšími službami. Ale akonáhle ukážeš na recepcii pas, už si zaradený do nižšej kategórie, nezáleží akú máš cestovnú kanceláriu...
Ja momentálne riešim rovnaký problém a podľaCheZteR napísal:ach do rici, nema zmysel to skusat na srbskych hraniciach so starym obcianskym hej? ... jooooj
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzula ... _dokladoch
by to malo ísť aj na starý občiansky.
Občiansky preukaz možno použiť ako cestovný doklad do štátov, ktoré ho ako taký uznávajú. Ako cestovný doklad možno použiť len občiansky preukaz vydaný po 1.9.1993 formátu ID2 ( tzv. laminovaný), alebo neskôr typu z 1.7.2008, 1.5.2013, 30.11.2013 (http://www.minv.sk/?vzory-dokladov-obcianske-preukazy). Viacstránkové občianske preukazy vydávané v ČSSR/ČSFR ako cestovný doklad použiť nemožno.
a ked ma na hraniciach otočia že nie? 
Dá sa v novembri ísť ešte niekde k moru na dovolenku aby to nezrujnovalo peňaženku?