Riesenie - pushbuttony

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
cheeseburger
Light Star
Light Star

Riesenie - pushbuttony

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, potrebujem citat hodnoty asi 15 pushbuttnov. Viete mi niekto poradit, ci to viem nejak elegantne poriesit, ako citat kazdy button zvlast, na kazdy robit debounce s pamatanim si predchadzajuceho stavu atd? Dakujem velmi pekne.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Riesenie - pushbuttony

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Kontext je kde?

Jedná sa o HW/SW buttony?
Platforma?
Existujúci pokus o riešenie?
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ospravedlnujem sa, skopiroval som to z ineho fora, kde som to tiez pridaval, a tam to bolo v sekcii arduino, tu som to zabudol dopisat. Jedna sa samozrejme o HW tlacidla. Sucasne riesenie nemam ziadne. Som viacmenej na zaciatku, mam klasicky pripojeny jeden pushbutton a porieseny debounce, ktory funguje. Lenze robit to takto pre kazdy jeden push button sa mi zda neefektivne. Kedze je to viacmenej ten isty kod. Zaujimalo by ma preto, ci sa to da nejak pekne vyriesit.
ado130
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ado130 »

Google - maticová klávesnica (matrix keyboard), nájdeš toho mraky.
OT: pracuješ na nejakom projekte, alebo sa len učiť?, nedalo si nevšimnúť, už tu máš 3. tému o Arduine.
p.s. ak robíš na nejakom domácom projekte, čo chceš len "na rýchlo" mať hotový a jakš tak funkčný fajn, ale ak sa učíš, zahoď to Shitdruino a začni s napr. "AtMega8" a nejakým vývojovým kitom (Ebay pár $).
Napísať odpoveď