Hotspot z laptopu + uvodna stranka

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
marcel33
Amateur
Amateur

Hotspot z laptopu + uvodna stranka

Príspevok od používateľa marcel33 »

Ahojte
Chcel by som spravit nieco nasledovne, poradte mi prosim, ci sa to da a kde by mohol byt zadrhel.

Som niekde z notebookom, chcem aby vysielal wifi okolo mna, resp hotspot kde ked niekto sa na neho pripoji aby:

1. Pripoji sa clovek na mna, naskoci najprv v prehliadaci uvodna stranka z reklamou, nasledne pusti na zdarma pristup na net napr na 10 minut.

alebo

2. Pripojenie na hotspot, a v prehliadaci sa bude dat offline chodit len po mojej stranke.

Viete mi prosim poradit co by na to bolo treba, pripadne mi niekto za odmenu s tym pomohol? :)

Dakujem velmi pekne!
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Hotspot z laptopu + uvodna stranka

Príspevok od používateľa heker »

MyPublicWifi, My Wifi Router, mHotspot, Virtual Router a kopa dalsich. Len ma zaujima co chces na tom hotspote mat, ci zdielat wifi? Akym sposobom chces tu wifi vlastne zdielat?
marcel33
Amateur
Amateur

Prepac, trochu zle som sa vyjadril.
Co myslis tym ze akym sposobom chcem tu wifi zdielat?

Pomocou tych programov by som vedel poskytnut pripojenie dalej. Da sa ale spravit aby ten clovek mohol ist len a len na moju stranku? Pripadne aby to bola aspon uvodna stranka a potom ho "za odmenu" pustilo na internet na nejaku kratku dobu, a potom uz len moja stranka. Nejedna sa o platene wifi.

Okrem ineho hladam aj niekoho na vytvorenie tej stranky. Nic zlozite si myslim.
heker
Redeemer
Redeemer

Stale ai nevysvetlil podstatu veci. Aky internet chces cez tu vytvorenu wifi zdielat? Pretoze zdielat vies bezne internet cez kabel, pripadne mobilny net cez usb. Horsie je to s wifi, ze sa pripojis na wifi a zdielas dalej, pretoze mas len jednu wifi s jednym radiom ci ako to laicky vysvetlit, cize jedina moznost by bola skusit to cez WDS, co notebook nemusi vediet.

Kde chces tu wifi prevadzkovat, v dakom podniku, firme alebo kde? Nemas lepsie kupit nieco od Ubiquiti alebo Asus router, ktory to ma priamo integrovane?
marcel33
Amateur
Amateur

Aha jasne. Musi to byt mobilny internet a cele presuvacie, cize router asi nemam ako napajat.
Ak by k tomu notebooku bolo treba pripojit aj nejake zariadenie, antenu, az tak by mi to nevadilo. Rad by som bol keby ten dosah bol co najvacsi. Pouzitie letiska atd.
Da sa rozmyslat nejako aj nad tabletom?

//autoeditácia príspevku (22 Aug 2016, 1:21)
hekeeeeeer porad prosim, tak dobre si mi to rozbehol :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

ved mas 3g/4g routre aj so vstavanou bateriou a nie je to problem ani napajat cez siet pripadne z usb notebooku.

//ale ci na tom nastavis aj uvodnu stranku... pochybujem, pogoogli si.
heker
Redeemer
Redeemer

Podla toho co pise, tak chce zdielat daku inu siet svojim zariadenim, aby mal aj uvodnu stranku. A to moze byt problem, preto na letiskach treba odkliknut podmienky, obmedzenie byva na 2 ci 3 hodiny, inde su platene, to tazko cez router odklikne a dalej bude zdielat. V pripade 3G routru a vlastne datovej sim karty by to problem nebol. Treba si pozriet 3G routre, kludne na Alze, tie lepsie kusky napriklad od Asusu za 150 eur, tie maju isto hotspot funkciu, ale aj lacnejsie. Ja neviem do akej miery je to skalovatelne a je tam moznost upravovat, musia si to pozriet na stranke vyrobcu, ze co to vsetko ponuka. V lepsom pripade by tam isiel dat ddWRT alebo OpenWRT firmware, ten nieco take bude mat. Aj Mikrotik ma funkciu hotspotu, Ubiquiti tiez, vlastne mozno vsetky tieto 3G routre to budu mat.
marcel33
Amateur
Amateur

Trosku som si to premyslel. Chcem to mat hlavne cele mobilne, nemam tam pristup ani k wifi ani lan. Router by som napajal z externej baterie.

Cize myslel som nieco ako Asus 4G-N12, stahovat si signal zo simky, a vysielat wifi.
Jeden chalan mi ale hovoril ze na tom si hotspot a uvodnu stranku nenadstavim a treba produkty od Ubiqiti.
Ale napr Ubiqiti Unifi ani ine nepodporuju 4G LTE.

Ako by sa to dalo spravit?
Napísať odpoveď