USD hotovosť

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

USD hotovosť

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ahojte,
toto leto som sa vybral na zárobky do USA. A pomaly je čas urobiť niečo s hotovosťou, ktorú mám v USD. Nechcel som si zakladať účet v USA a teraz hľadám možnosť ako peniaze zaslať na SK účet. Nerozhoduje, či budú v USD alebo EUR. Zatiaľ mi najlepšie vychádza možnosť vloženia peňazí v banke v USA v hotovosti a za 30USD sa dostanú na účet vedený v Zune v USD.
Len tu ma trochu odrádza ten fakt, že v podstate peniaze v Zune sú hneď vložené na sporenie (Účet v USD).
Ak máte nejaké rady/skúsenosti, tak ich rád privítam ako ste dostali USD do Európy. Najradšej by som mal hotovosť so sebou, ale tu sa bojím kontrol na letisku a pod.
melonSVK
King
King

Re: USD hotovosť

Príspevok od používateľa melonSVK »

Preco ich nechces zobrat so sebou? Kym to nebude 100 tisic v neoznacenych bankovkach, tak sa na teba kazdy vyprdne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Preniesť môžeš bez rečí max 10k. Ten prevod mi príde ako optimálne riešenie, spýtaj sa na FB grupe WaT
Fpichi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fpichi »

Ak tam máš niekoho komu naozaj dôveruješ tak by som mu dal peniaze a poslal z jeho účtu na tvoj na Slovensku cez transferwise...inak najlepšia možnosť bude si ich preniesť v hotovosti. Ak ich ale plánuješ meniť na € tak rátaj stým že v Európe ťa už každá banka bued chcieť ošklbať na kurzoch :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Alebo môžeš využiť tento spôsob, ktorý je na to priamo stvorený :)

https://revolut.com/
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

OT: preco si ich neuzijes v USA? len sa pytam...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja by som to riešil rovnako.

Radšej si niečo ušetrím, ako by som to mal všetko rozflákať :)
Shwollo
Darca
Darca

Ja hovorim z vlastnej skusenosti. Bol som v USA 2x cez leto, vzdy som vsetko minul na cestovanie a boli to dve najlepsie leta v zivote a nelutujem. Ak by som mohol spravil by som to zas ;)

Teda vlastne raz mi zostalo 100$ a to som si poslal cez paypal na slovensku kartu s tym ze mi strhli nieco za prevod
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som tiež dokopy strávil v USA asi 5 mesiacov (nie teda W&T, ale na služobkách) a myslím si, že som si dostatočne užil tiež. Mám pochodených kopec veľkomiest, asi 12 NBA zápasov, kluby, atď. Ale napriek tomu som tam nikdy nepreflákal všetko, čo som zarobil a z diét mi zostávala celkom slušná čiastka :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shwollo
Darca
Darca

Pilifo napísal:Ja som tiež dokopy strávil v USA asi 5 mesiacov (nie teda W&T, ale na služobkách) a myslím si, že som si dostatočne užil tiež. Mám pochodených kopec veľkomiest, asi 12 NBA zápasov, kluby, atď. Ale napriek tomu som tam nikdy nepreflákal všetko, čo som zarobil a z diét mi zostávala celkom slušná čiastka :wink:
Preco tomu hovoris preflakal? Keby som chlastal kazdy den na jednom mieste tak ano, ale kedze som to minul na cestovanie urcite to neboli preflakane peniaze. Ono mozno je to aj tym, ze tebe ubytko platila firma a pol dna si stravil v praci takze si mal ovela nizsie vydaje ako ja. No a hlavne ja som si tam isiel uzit leto. Urcite teraz takym zivotom nezijem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak z pohladu niekoho kto robi cele leto aby potom mohol napr. platit naklady na vysoku to preflakane je.
ale samozrejme, kazdy sa musi sam rozhodnut ako utrati svoje peniaze, furt sa najde hromada ludi ktorym sa to pacit nebude.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Takže ani možnosť využiť Zuno nie je lacný spôsob. Nakoľko mi nevedia povedať, cez koľko korešpodenčných bánk tento prevod pôjde. Nerozumiem celkom na čo korešpodenčné banky, keďže budem posielať USD a prijímať tiež USD. Asi to naozaj natlačím do ponožky...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

O aku sumu vlastne ide? 10, 20, 30 tisic?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie poplatky budú maximálne v desiatkach dolárov, možno stovka. To je istotne nič pri tej sume čo máš (počítam že tá je v tisícoch, inak by si toto neriešil). A teda pre mňa by určite tých pár desiatok dolárov stálo za tú istotu bezpečia. Cestovať s takou veľkou hotovosťou 30 hodín ťa zabije. Ani na minútu nezavreš oko, nehovoriac o preplnených priestoroch letiska alebo metra, kde budeš trpnúť aby ťa niekto neokradol. Ani neviem ako by si to chcel prenášať. Pri tých ich malých bankovkach, to bude riadna guča

neviem kedy letíš, ale ešte môžeš požiadať niekoho z rodinu tu na slovensku aby ti zriadil devízový účet v nejakej nie internetovej banke. Možno to výjde lacnejšie a za lepších podmienok ako v zune. Ja som si z USA posielal peniaze do ČSOB kde som mal účet v USD a neboli s tým žiadne problémy.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

ak to neni 10 000 a viac dolarov tak to je perfetkne legalne mat so sebou ako cash... a tak by som to aj spravil
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Načo zakladať nejaký devizovy účet, veď existuje transferwise
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ja tiez odporucam transferwise, par krat som to vyuzil a ziadny problem. Potrebujes nato ale ucet v amerike a slovensku. (Mozes to ale dat nejakemu kamaratovi co ma usd ucet a na stranke zaplatis jeho kartou)

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Napísať odpoveď