Bezvreckovy vysavac

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Bezvreckovy vysavac

Príspevok od používateľa Dreamer »

Aky bezvreckovy vysavac odporucate? Idealne podla vlastnych skusenosti, napiste ako dlho vysavac mate, prip. ak sa nejaky pokazil, taktiez znacku, prip. aj typ a ako dlho vydrzal.

Ceny zacinaju uz od 40€, najlacnejsi nechcem, ale nechcem ani platit niekolkonasobne viac, ak to je pre mna zbytocne, takze za co sa oplati priplatit, aky minimalny saci vykon odporucate, prip. aky konkretny model odporucate?

Poziadavky:
- cena 40-100€
- saci vykon - ?
- +-2l nadoba
- kovova trubica
- umyvatelny filter (asi standard)
- hlucnost (prilis neriesim, no kolko dB je uz vela?)
- 3rd/4th Generation Cylone (aky je rozdiel, 4th ma paradoxne najlacnejsi)
- HEPA filter (cena nahradneho je vraj 10 az 50€!, takze by mal mat dostupnu nahradu)
- turbokefa (ma zmysel ak nemam "chlpaca"?)
- na co si este dat pozor?

Som rozhodnuty pre bezvreckovy, mam s takym skusenost, vyhovuje mi, takze ma prosim neodhovarajte, to ci je vhodnejsi vreckovy alebo bezvreckovy sa riesilo v tejto teme.

Dakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Bezvreckovy vysavac

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Hlavne zalezi na aku plochu to chces.
Saci vykon co najvacsi samozrejme.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Plochu som nepisal zamerne, kedze sa to bude menit, urcite to bude menej ako 100m2, takze nadoba mozno medzi 1.5-2.5l by tomu mala zodpovedat. Podlaha/koberce sa taktiez budu menit a neviem este presne ako to dopadne.

K saciemu vykonu, je mi jasne ze vacsi je lepsi, no pri bezvreckovych zvykne byt nizsi ako pri vreckovych, preto ma zaujima pod ake cislo uz neist, hladal som aj nejake rady, cital som odporucenia na heureke, tam to tiez nie je uvedene.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Nič výkonnejšie som ja osobne nenašiel a hľadal som s podobnými parametrami ako si zadával ty

https://www.alza.sk/eta-1478-90010-sabi ... d=18850980

alebo
https://www.nay.sk/philips-fc8476-92-be ... vy-vysavac
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pheonix - ten prvy som nasiel tiez, ty ho mas? Ak ano, ako si s nim spokojny? Nasiel som aj negativne reakcie, jednu aj ze odisiel motor - v tomto smere som nasiel jeden az so 6-rocnou zarukou na motor:

https://www.pricemania.sk/katalog/klasi ... parametre/
Nadoba len 1.6l, inak sa mi celkom paci.

Dalsie ktore som nasiel:

https://www.alza.sk/eta-1509-90000-orbi ... 0980#popis
Zaujimavy, chyba info o sacom vykone.

https://www.alza.sk/sencor-svc-900-eue2 ... d=18850980
Vreckovy aj bezvreckovy - 2v1.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Inak ale saci vykon nieje vsetko. Dolezite je aj aky podtlak dokaze vytvorit. Inak je ten saci vykon nanic.
O nejakom priemyselnom si neuvazoval (Karcher atd)?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Sam som to chcel napisat, ze to nie je vsetko, navyse neviem nakolko je presna hodnota uvadzana vyrobcom, no chcel by som nejaku hodnotu pod ktoru uz neist, napr. 300W?

Karcher nie, na danu plochu je to velke a neprakticke, navyse su to asi vsetko "vodnici", tych nikdy, riesilo sa to v tej druhej teme, odkaz je v prvom prispevku tejto.

Zatial ma zaujali tieto:

Sencor SVC 1011 pre 6-rocnu zaruku a ETA 1478.90010 so sacim vykonom 400W a 2l nadobou.

Ked citam uzivatelske recenzie, tak je problem hlavne s nadobou, mozno bude dobre si konkretne modely vyskusat v obchode, vybrat nadobu, otvorit, zistit ci tam nie su tazko dostupne uzke strbiny kde sa moze hromadit spina, vybrat "hubkovy" filter, tiez si vyskusat vysavat s vypnutym vysavacom, lebo aj ten moze byt maly ako topanky, poznam to a hrbit sa pri kazdom vysavani by som nechcel. No rad by som si vyhliadol par modelov a vyberal uz medzi nimi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem odkial si prisiel na to, ze su to vsetko vodnici. Nie su. A co sa tyka rozmerov, na dlzku a sirku to vacsie nie je. Len na vysku.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pisal som ze asi, nezistoval som podrobnosti, kedze ten vykon a objem nevyuzijem a mam skusenosti aj s vacsimi vysavacmi a pre moje potreby to je vazne dost neprakticke, je to aj vaha a tiez 12l ci 25l nadobu je nutne prenasat, vysypavat, cistit - niekomu vadi ked obcas musi vycistit 2l nadobu, tak co potom 12l?

Dik za tip, zrejme su kvalitnejsie a vydrzali by dlhsie, no nie je to pre mna vhodne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

:)
Keď niekomu vadi vysypavať nadobu, tak nie je predsa omnoho lepšia ta 12l, kedže to treba robiť 5x menej často? To je myslim dosť podstatny argument.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze pre bezne pouzitie sa ta nadoba bude plnit velmi dlho, spina tam bude dozrievat, smrdiet, to by som nechcel mat doma - a presuvat ten velky vysavac pri kazdom vysavani je viac neprakticke ako po par vysavaniach vyniest malu nadobku a oplachnut, aspon podla mna a hodnotim to po vlasntych skusenostiach este so starsou generaciou malych, bezvreckovych vysavacov a velkych, tazkych.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Nie. Nemám ten vysávač ale tiež vyberám na vianoce. Popravde to stým motorom sa ti môže stat hocikedy. Mne sa stalo že som povysával sponku ktorá mi vylepšila motor že mi z neho spravila dymovnicu na elektrinu.

A popravde ten Sencor SVC 1011 je na sáčky. Čiže ten by som nebral. A poviem ti takto za tú cenu ak ti vydrží 4 roky tak môžeš kúpiť nový ak EU nezakáže že to moc žerie a nedá nám mechanické .

Ak máš normálny bordel nemáš nejaké zviera alebo máš pr spa krátkosrstého alebo mačky tak ten čo som vibral ten prvý by ti mal stačiť ak máš pr huskyho alebo niečo čo má dlhý chlp išiel by som do tohto

KARCHER WD5 PREMIUM
alebo iné modely
https://www.nay.sk/karcher-mv2-mokro-suchy-vysavac
https://www.nay.sk/karcher-wd-3-viacucelovy-vysavac
https://www.nay.sk/karcher-wd-4-car-kit ... vy-vysavac
https://www.nay.sk/karcher-wd-5-viacucelovy-vysavac
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Lenze pre bezne pouzitie sa ta nadoba bude plnit velmi dlho, spina tam bude dozrievat, smrdiet, to by som nechcel mat doma - a presuvat ten velky vysavac pri kazdom vysavani je viac neprakticke ako po par vysavaniach vyniest malu nadobku a oplachnut, aspon podla mna a hodnotim to po vlasntych skusenostiach este so starsou generaciou malych, bezvreckovych vysavacov a velkych, tazkych.
Je to uzavrete, nema to kam smrdiet. A je to prach, ten "nedozrieva". Urcite nie za ten mesiac co to pojdes vysypat. To su nezmyselne argumenty.

Ber ten s tou dlhsou zarukou. Tie vysavace su spotrebka, tak aspon nejaky benefit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skus pozriet na testy - http://www.testkvality.eu/test-vysavacov/

Moja skusenost s bezsackovym vysavacom je zle. Zo 3 roky som s tym vysaval, cistenie bolo otrasne, pri vysypani nadoby sa vsade prasilo, velka cast prachu isla do mna a nadoba ostala spinava aj tak. Aj ked som to vysypal vonku, rozprasilo ten prach okolo suda a aj do mna. Potom to trebalo este utriet. Nakoniec zhorel, lebo bol zle vycisteny. Potom som sa rozhodoval pre kupu, bol som v nejakom Nayku, pytal sa na porovnanie, vykon, predviedli mi silu vysavania. Kupil som sackovy. Sackovy Electrolux za 90 eur taha krasne silno, vymena vrecka je jednoducha a bezprasna, sacky stoja asi 5 eur (4 ci 5 kusov v baleni) a tak kupit 1 az 2 balenie sackov za rok je minimalna investicia vzhladom na to ako to vysava. Uz by som sa k bezsackovemu vysavacu nevratil, minimalne nie k tym lacnym suvixom za 100 eur, ktore treba po par vysavaniach cistit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs - predsa nevysava sa len prach, ale rozna spina, omrvinky z jedla a pod., ked sa to za dlhe mesiace nazbiera, tak neviem...
Pheonix napísal:ten Sencor SVC 1011 je na sáčky. Čiže ten by som nebral.
Ako si to zistil? Vsade je uvedene ze je bezvreckovy a ma nadobu, aj na stranke vyrobcu.

heker - dik, nasiel som tiez nejake testy, ale chybaju v nich bezvreckove vysavace, aj v tomto su len bezvreckove tycove.

EDIT: Este k tym skusenostiam, aj ked som tu nechcel riesit vreckove vs. bezvreckove, ale jedna skusenost, chcel som kupit sacok na vreckovy vysavac, nemal ani 5 rokov a nikde v obchodoch sacky nemali, mozno na internete by som nejake nasiel, mozno by pasovali aj nejake univerzalne, ale ani mi nevedeli poradit. - Dalej co sa tyka prasnosti, tak aj vrecko ak je poloplne, tak z neho ide prach, tiez treba davat pozor, stalo sa mi ze som to vysypal na koberec. - To boli len priklady, ja som uz rozhodnuty pre bezvreckovy, kedze mam osobne skusenosti, takze viem co to obnasa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja pouzivam vodnika Hylu, netreba kupovat ziadne sacky,vzduch sa cisti cez vodu, pre alergika vhodne.
Minus je ze je velky, plus ze ma milion vselikajych nastavcov, ale aj tak nakoniec clovek pouziva iba jeden -dva. Niekomu moze vadit ze ten humus z toho ktory sa vylieva do zachoda je humus s velkym H.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Ryan Giggs - predsa nevysava sa len prach, ale rozna spina, omrvinky z jedla a pod., ked sa to za dlhe mesiace nazbiera, tak neviem...
Za ake dlhe mesiace? To vysavaš raz do mesiaca? :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs - do 12l ci 25l nadoby, ktore som mal na mysli, sa toho zmesti urcite minimalne spina za niekolko mesiacov, ak je to len bezna spina, prach, ziadni chlpaci a pod.

gogo956 - o vodnikovi sme sa bavili v tej druhej teme, odkaz v prvom prispevku.

Zamerne som napisal do nazvu "bezvreckovy", no nepomohlo to, takze chcem na 100% bezvreckovy vysavac, nechcem vreckovy a za nic na svete nechcem vodnika, ani keby mi za pouzivanie platili. Vopred dakujem za pochopenie a dakujem aj za vsetky tipy a rady k bezvreckovym vysavacom. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pouzival som aj bezvreckovy cyklonovy ale cistenie bolo velmi problematicke-neodporucam.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako som pisal vyssie, ja som pouzival velky vreckovy, maly vreckovy, latkovy, vodnika, maly bezvreckovy, takze len opakujem, ze som sa uz rozhodol.
Napísať odpoveď