Vysavac - 100e
Re: Vysavac - 100e
Suhlasom, mal som zelmer a bol to humus. Clovek to musi vkuse cistit, ked chces len nieco narychlo povysavat, tak musis ho pripravit. Je tazky... Proste nema ziadnu vyhodu.
Odpoved na otazku z inej temy, kedze tam sa riesia len bezvreckove vysavace:
- cena sackov
- mozna nedostupnost sackov pre dany model v buducnosti*
- nemoznost vysavania ked sa sacky minu*
- moznost nahodneho vysypania casti obsahu sacku na koberec*
- moznost prasknutia sacku (napr. ak clovek nema kupeny novy)
- aj pri sackoch je nutna pozornost, tiez je mozne na seba vysypat prach
* s tymto som mal osobnu skusenost
Mozno by sa toho naslo viac, teraz si uz nespomeniem. Kazdopadne, to ze ja preferujem bezvreckove neznamena, ze to je jedina spravna moznost, kazdy ma nejake priority, ak niekomu viac vyhovuju vreckove, tak nech ich pouziva.
- nutnost kupovat sackyheker napísal:Co bolo zle na tych vreckovych, ak sa mozem opytat?
- cena sackov
- mozna nedostupnost sackov pre dany model v buducnosti*
- nemoznost vysavania ked sa sacky minu*
- moznost nahodneho vysypania casti obsahu sacku na koberec*
- moznost prasknutia sacku (napr. ak clovek nema kupeny novy)
- aj pri sackoch je nutna pozornost, tiez je mozne na seba vysypat prach
* s tymto som mal osobnu skusenost
Mozno by sa toho naslo viac, teraz si uz nespomeniem. Kazdopadne, to ze ja preferujem bezvreckove neznamena, ze to je jedina spravna moznost, kazdy ma nejake priority, ak niekomu viac vyhovuju vreckove, tak nech ich pouziva.
Ako priklad uvediem napriklad Electrolux vysavace, ktore pouzivaju kompatibilne sacky Sbag, tie tusim pouziva aj Philips, Zelmer a este mozno aj Eta, napokon je to napisane na tych sackoch. Takze sacky sa daju kupit za par eur, daju sa kupit origo od Electroluxu alebo Philipsu, tam je cena 8-9 eur za 4 kusy alebo alternativne sacky, tam za 5 sackov das 5-6 eur. Tie sacky maju objem okolo 2,5 litra, cize na mesiac aj dva uplne v pohode postaci, v mensom byte aj na tri mesiace. Premietnute do cisel, aj keby si ho menil po mesiaci, tak to mas 1 euro na mesiac. Sacky Sbag su dlhe roky zauzivane sacky, dali sa kupit, daju sa kupit aj teraz a aj v buducnosti sa budu dat kupit kvoli velkemu rozsireniu. Sacky si vies kupit do zasoby a ked vies, ze si dnes nasadil posledny sacok z balenia, takze mas v pohode mesiac, dva alebo aj tri, aby si sacok dokupil. NAhodne vysypanie si predstavit neviem, pretoze ked otvorim vysavac, tak na sacku zatiahnem taky papierik, ktory brani vysypaniu sacku a zabranuje dostaniu prachu do ovzdusia okolo. Prasknutie Sbag sacku je skor nemozne, kedze ide o nejake mikrovlakna z textilie alebo co je to, nie je to papierovy vysavac. Okrem toho maju vysavace signalizaciu naplnenia sacku a tiez je to citit na sacom vykone vysavaca, ze ci je sacok plny alebo nie. Neviem ako by si prach z Sbag sacku vysypal na seba, musel by si byt ozaj hlupym kryplom, aby sa ti to podarilo.
OK, pytal si sa a ja som odpovedal podla mojich skusenosti s konkretnymi vysavacmi. Reakcie na niektore body strucne:
- nahodne vysypanie na koberec sa mi stalo hned po otvoreni vysavaca, este pred vybratim, robil som to prvykrat na tom vysavaci a predtym som pouzival bezvreckove
- prasknutie mozne je, nestalo sa to mne, ale stalo sa
- signalizaciu nemaju vsetky vysavace
- vysypat na seba sa da, hlavne ak na to clovek nie je zvyknuty, chyti sacok nespravne, alebo je unaveny, vysmykne sa a v snahe zachytit ho stlaci, ak je unaveny, nevyspaty...
- nahodne vysypanie na koberec sa mi stalo hned po otvoreni vysavaca, este pred vybratim, robil som to prvykrat na tom vysavaci a predtym som pouzival bezvreckove
- prasknutie mozne je, nestalo sa to mne, ale stalo sa
- signalizaciu nemaju vsetky vysavace
- vysypat na seba sa da, hlavne ak na to clovek nie je zvyknuty, chyti sacok nespravne, alebo je unaveny, vysmykne sa a v snahe zachytit ho stlaci, ak je unaveny, nevyspaty...
Tiež mám vysávač electrolux, tuším nejaký oxygen. Vrecká sbag nie je problém kúpiť, je ich niekoľko druhov, papierové, látkové...manipulácia s nimi je jednoduchá, neviem si predstaviť únik prachu pri manipulácii. Teda viem, ale ten človek by mal potom odovzdať občiansky pre nesvojprávnosť. Už pri vyťahovaní z vysávača sa uzavrie otvor, takže prach nemá ako uniknúť.
Umývateľný hepa filter je bonus
.
Vysávač má tuším viac ako 7 rokov...
V rodine máme aj dyson vysávač, model neviem. Myslím že mi viac vyhovuje vrecko, dyson ma nejak nepresvedčil...
Umývateľný hepa filter je bonus
Vysávač má tuším viac ako 7 rokov...
V rodine máme aj dyson vysávač, model neviem. Myslím že mi viac vyhovuje vrecko, dyson ma nejak nepresvedčil...
Okrem toho, k Sbag sackom sa pridava aj nahradny hepa filter. Male balenie ma jeden filter, vacsie balenie sackov ma 2 filtere. Cize si filter menis ked uznas za vhodne. Niekto to nemeni ani raz pocas zivotnosti.
Aké kupovanie sáčkov? A čo tak textilný sáčok, ktorý sa len vytrepe? Ja len preto, že som ho tu nevidel spomenutý a osobne som s inými vysávačmi ešte nerobil.
Vysypanie sacku, to uz radsej kupim bezsackovy vysavac, kde tu nadobu otvorim a vysypem. Sypat zo sacku je otrasne, prasi sa z toho ako na stavbe.