Zdravím Vás,
Kúpil som si SMART TV Samsung UE43J5572 a pripojil do domácej siete. Na domácej sieti mám pripojený aj NAS server. Neviete niekto akým spôsobom by som mohol na TV zobraziť obsah na Nasku?
Dík.
Ako nájsť na TV NAS server?
Re: Ako nájsť na TV NAS server?
Mám starší televízor Samsung UE40D5500 a NAS DS214SE. Oboje zapojené do domácej siete na router Cisco.
Keď chcem pozerať film uložený na NAS, tak mi stačí na diaľkovom ovládači od televízora stlačit tlačítko, ktorým sa prepínajú vstupy na televízore (obdĺžnik so šipkou dnu) a tam si vybrať vstup s označením "Sieť DiskStation". No a po načítani údajov si vyberiem film a je to.
Alebo sa tam dostanem tiež tak, že stlačim na diaľkovom ovládači tlačidlo "SMART" a v nasledujúcom menu vyberiem ikonu "AllShare". No a zase sa dostanem na NAS a vyberám film.
Keď chcem pozerať film uložený na NAS, tak mi stačí na diaľkovom ovládači od televízora stlačit tlačítko, ktorým sa prepínajú vstupy na televízore (obdĺžnik so šipkou dnu) a tam si vybrať vstup s označením "Sieť DiskStation". No a po načítani údajov si vyberiem film a je to.
Alebo sa tam dostanem tiež tak, že stlačim na diaľkovom ovládači tlačidlo "SMART" a v nasledujúcom menu vyberiem ikonu "AllShare". No a zase sa dostanem na NAS a vyberám film.
Zalezi ako je nastaveny NAS, ze ci je tam DLNA, Samba, FTP alebo co, treba zistit ako je to nastavene a co podporuje televizor, pripadne to povolit v routri.
Super ďakujem pomohlo nastaviť DLNA......