Problem s LAN kablom
-
cheeseburger
Light Star
Problem s LAN kablom
Zdravim, mam velmi zaujimavy problem, s ktorym si neviem dat rady. Potiahol som si novy cat6 kabel, ktory mi na vsetkych ostatnych zariadeniach funguje okrem desktopu. Po pripojeni kabla je desktop bez akejkovek reakcie, akoby tam ani nebol. Ak tam pichnem stary kabel, vsetko funguje. Podotykam vsak este raz, ze vsetky ostatne zariadenia s tym kablom nemaju problem. Dosku tam mam gigabyte Z77X UD3H, ktora ma aj gigabitovu sietovku. Neviete mi poradit, v com by mohol byt problem?
Re: Problem s LAN kablom
cvakni novu koncovku, mozno zle dolieha 1 pin a preto to nejde
-
cheeseburger
Light Star
Skusim no, premeriaval som este skusackou, a takisto OK.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
popletené káble ?
Tiež som mal podobný problém a neskôr som si všimol, že sa mi v koncovke krížia káble a izolácia bola nacvanutá a asi to trošku skratovalo. Starý laptop nemal problém a nový pc, asi citlivejší na toto robil problémy. Ale aj kábel bol nejaký z tesca, neboli to ani tvrdé drôty ale drôtiky a na to nie som zvyknutý.
-
cheeseburger
Light Star
Chlapci nepomohlo, vymenil som koncovku, premeral testerom. Dva notebooky idu, tester takisto OK, v PC mi nebliknu ani kontrolky na sietovke. Absolutne nechapem. Mozu byt tie koncovky nejake blbe?
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2016, 12:37)
Povodne som to mal napojene tak, ze pri ADSL routri som mal zasuvku ethernetovu a z tej zasuvky isiel kabel do druhej izby, a tiez bol zakonceny zasuvkou. V tej zasuvke som mal pripojeny ten cat6 kabel, ktory viedol cez povalu na druhy koniec domu kvoli dalsiemu wifi routru, kotry som pouzival na rozsirenie wifi signalu. Teraz som vsak zmenil providera, mam optiku, a router, ktory som pouzival na rozsirenie wifi signalu je teraz hlavny router. A ten spominany cat6 kabel chcem teraz pouzit na pripojenie desktopu (v podstate opacny smer). No ako hovorim sietovka v desktope bez akejkolvek reakcie. Cat5e kabel, ktory mam zvlast teraz od adsl routru pre desktop v pohode funguje. Skusal som aj taku vec, ze som v podstate opat pichol ten cat6 kabel do tej zasuvky, akurat zo zasuvky co mam pri adsl routri, som potiahol iny kabel naspet ku desktopu a takisto nic. Ten PC akoby nebol kompatibilny s tym kablom, co je ale uplna blbost.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2016, 12:37)
Povodne som to mal napojene tak, ze pri ADSL routri som mal zasuvku ethernetovu a z tej zasuvky isiel kabel do druhej izby, a tiez bol zakonceny zasuvkou. V tej zasuvke som mal pripojeny ten cat6 kabel, ktory viedol cez povalu na druhy koniec domu kvoli dalsiemu wifi routru, kotry som pouzival na rozsirenie wifi signalu. Teraz som vsak zmenil providera, mam optiku, a router, ktory som pouzival na rozsirenie wifi signalu je teraz hlavny router. A ten spominany cat6 kabel chcem teraz pouzit na pripojenie desktopu (v podstate opacny smer). No ako hovorim sietovka v desktope bez akejkolvek reakcie. Cat5e kabel, ktory mam zvlast teraz od adsl routru pre desktop v pohode funguje. Skusal som aj taku vec, ze som v podstate opat pichol ten cat6 kabel do tej zasuvky, akurat zo zasuvky co mam pri adsl routri, som potiahol iny kabel naspet ku desktopu a takisto nic. Ten PC akoby nebol kompatibilny s tym kablom, co je ale uplna blbost.