Tento program tu nema vlastnu temu, tak ju otvaram.
Nasiel som Shazam v obchode Windows 10, zdalo sa mi to skvele, nemusim natukavat vysledok z mobilu manualne do PC, len skopirujem, uzitocne to je aj ked sa mobil nabija, uz len jediny problem, aplikacia pod Win 10 nefunguje, pustil som aj znamu pesnicku, ale ziadnu nerozpozna, neviete ako ho prinutit aby posluchal spravny vystup? Nastavenia som skusal, nic tam nie je.
Shazam
Re: Shazam
Používaj túto aplikáciu v mobile, je to praktickejšie, mobil máš stále poruke, nech si hocikde. Funguje skvele, rozpoznalo mi to 99% pesničiek, ktoré som kedy chcel zistiť.. páči sa mi aj prepojenie so Spotify, nájdenú hudbu mi hneď pridá do playlistu, pokiaľ sa na Spotify nachádza. 
Mne sa po novom páči že túto funkciu má aj Google vyhľadávanie v mobile i keď nie vždy sa zobrazí tá nota
I keď nefunguje to v offline mám taký pocit a neviem kde nájsť rozpoznane songy.
Taktiež som používal aj soundhound čo vedel aj hmkanie rozpoznať
I keď nefunguje to v offline mám taký pocit a neviem kde nájsť rozpoznane songy.
Taktiež som používal aj soundhound čo vedel aj hmkanie rozpoznať
So Soundhoundom som začínal, mal som ju predinštalovanú na svojom prvom Androide, ale s výsledkami som nebol spokojný. Viac sa mi pozdáva Shazam. Na Amazone bývala často akcia na Encore verziu zadarmo, ale neviem, aký je rozdiel oproti bežnej verzii.
Ten google musím tiež niekedy vyskúšať..
Ten google musím tiež niekedy vyskúšať..
pre zaciatok by som skusal nastavit mu vstup, nie vystupDreamer napísal:neviete ako ho prinutit aby posluchal spravny vystup?
Bez mobilneho internetu a wifi nefunguje vobec, tiez vybija baterku, musim zobrat mobil do ruky, odblokovat, najst ikonu, tuknut - v PC len tuknem na ikonu na ploche alebo nastavenu jedinu klavesovu skratku a hned sa otvori, takze pre mna to je praktickejsie a rychlejsie v PC.brm napísal:Používaj túto aplikáciu v mobile, je to praktickejšie, mobil máš stále poruke, nech si hocikde. Funguje skvele...
OK, ale nastavene to je spravne, na "what U hear", mikrofon nemam zapojeny.beardie napísal:pre zaciatok by som skusal nastavit mu vstup, nie vystup
Napadlo ma ze mozno nema potrebne prava, v mobile si to aplikacie pytaju, ale v tomto pripade sa to pravdepodobne nestalo...
...Takze to boli tie prava, Start > Privacy settings > Microphone a uz to funguje!
Musel som povolit pouzivanie mikrofonu vsetkym aplikaciam a nasledne pre vsetky okrem Shazam zakazat, je mozne ze nove aplikacie budu mat povolenie automaticky, budem to musiet sledovat, nepoznate aplikaciu vo Windows Store (nie program), ktory funguje ako Shazam - ktory by prip. navsyse umoznoval skopirovanie vysledku do schranky (kedze Shazam to blokuje)? Skusam nieco najst ale zatial neuspesne. Soundhound nie je pre Windows (desktop), skoda.
//autoeditácia príspevku (27 Aug 2016, 12:32)
Vyskusal som stiahnut aplikaciu pre nahravanie a toho, coho som sa obaval sa aj naplnilo, pri instalacii sa nove programy uz nebudu pytat ci mozu pouzivat mikrofon, takze po instalacii kazdej novej aplikacie musim kontrolovat, ci nechce pouzivat "mikrofon", aj ked klasicky mikrofon zapojeny nemam, tak nechcem aby mali aplikacie povolenie pocuvat vsetky zvuky z mojho PC.
Neda sa to nastavit tak, aby povolenie pre pouzivanie mikrofonu nove aplikacie nemali automaticky, resp. aby som to musel povolit pri instalacii?
Shazam má widget na pracovnú plochu, stačí raz klepnúť a hneď vyhľadáva. O vybíjaní baterky neviem nič, nikdy v živote som ju nevidel medzi aplikáciami, ktoré žerú baterku na pozadí. Pritom je to jedna z mojich "must have" aplikácií, čiže ju mám stále nainštalovanú a widget je v strede mojej druhej plochy.
A áno, vyžaduje net, ale mám pocit, že dokáže nahrať hudbu a potom ju čeknúť po pripojení do siete. Avšak v dnešnej dobe mať mobil bez netu je ako mať auto bez benzínu..
Mnohokrát mi pomohla, keď som bol v aute a niečo pekné hrali v rádiu, či vonku na promenáde a hocikde, kde som začul niečo pre mňa pekné a neznáme.
Ale uznávam, že každému vyhovuje niečo iné..
A áno, vyžaduje net, ale mám pocit, že dokáže nahrať hudbu a potom ju čeknúť po pripojení do siete. Avšak v dnešnej dobe mať mobil bez netu je ako mať auto bez benzínu..
Mnohokrát mi pomohla, keď som bol v aute a niečo pekné hrali v rádiu, či vonku na promenáde a hocikde, kde som začul niečo pre mňa pekné a neznáme.
Ale uznávam, že každému vyhovuje niečo iné..
Ja mam tiez Shazam aj v mobile, mal som doma wifi, no momentalne docasne nemam, mobilny net mi prilis nechybal, ale v buducnosti si ho dam, kazdopadne, ked budem pri PC, tak budem pouzivat aplikacie a programy pre PC a mobilne aplikacie len ked budem mimo PC.
K teme este otazka, neda sa Shazam app na PC nastavit tak, aby sa hladanie zacalo hned po spusteni, command line parameter napr. - skusal som chvilu hladat ale nenasiel som nic.
EDIT: Spravil som si zatial "workaround", pod Start mam dlazdicu Shazam a okno aplikacie som presunul tak, ze stlacim len Start, kliknem na Shazam dlazdicu a nasledne znova kliknem na to iste miesto kde uz je tlacidlo na hladanie.
Este je mozne spravit klavesovu skratku a kliknut Enter, ale tu je problem, no netyka sa to len Shazam, tak sa spytam inde.
K teme este otazka, neda sa Shazam app na PC nastavit tak, aby sa hladanie zacalo hned po spusteni, command line parameter napr. - skusal som chvilu hladat ale nenasiel som nic.
EDIT: Spravil som si zatial "workaround", pod Start mam dlazdicu Shazam a okno aplikacie som presunul tak, ze stlacim len Start, kliknem na Shazam dlazdicu a nasledne znova kliknem na to iste miesto kde uz je tlacidlo na hladanie.
Este je mozne spravit klavesovu skratku a kliknut Enter, ale tu je problem, no netyka sa to len Shazam, tak sa spytam inde.