Sprava Windows 10 aplikacii

Informácie o software, ankety...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Sprava Windows 10 aplikacii

Príspevok od používateľa Dreamer »

Hladam sposob, ako zistit presnu cestu k aplikaciam Windows 10, napr. pre MS Edge to je (cesta/parameter):

%windir%\explorer.exe
shell:Appsfolder\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe!MicrosoftEdge

Pre Shazam som nasiel toto umiestnenie, no neviem ako to pouzit:

Kód: Vybrať všetko

ShazamEntertainmentLtd.Shazam_4.7.9.0_x86__pqbynwjfrbcg4
Navyse, kedze je v ceste aj konkretna verzia, znamena to, ze ak si spravim odkaz s umiestnenim pre niektory program, alebo ako klavesovu skratku, vzdy po aktualizacii to prestane fungovat a budem musiet upravit cestu?

Je mozne to nejako vyriesit, aby to fungovalo ako pre bezne programy, ked mam napr. Aimp nainstalovany pod urcitou cestou (C:\Programs\AIMP\AIMP.exe), tak sa aj po aktualizaciach nic nemeni?

Potrebujem to konkretne pre program FreeCommander, kde mam panel s programami a pre program HotkeyP, kde mam nastavene klavesove skratky pre programy.

Dalsi problem je zaloha, bezne programy pouzivam prevazne v portable verzii, po preinstalovani Windows mi funguju a ulozene su aj moje nastavenia, odkazy a skratky na ne mam v spominanych programoch, takze nepotrebujem nic stahovat, instalovat, nastavovat, vytvarat ikony.

Je mozne nieco podobne docielit aj s Windows aplikaciami - zalohovat aplikacie na HDD, prip. zalohovat aj nastavenia programov, Start dlazdice, hry (Napr. Forzu som musel nanovo stahovat). Nechcem a nemozem zalohovac cele C-cko, ale slo by zalohovat len urcite priecinky, ako Users, Program Files a pod., tak aby po preinstalacii a skopirovani to vsetko fungovalo ako predtym?
Napísať odpoveď