USB nabijacka cigaretova
-
skcookie
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
USB nabijacka cigaretova
Chalani mam otazku,
ked necham usb nabijacku zapojenu v cigaretovej zasuvke na 12v bez zapojeneho mobilu ma sama o sebe daky odber? (bez indikujucej svetelnej diody)
ide mi o to ci ju mozem nechat stale zasunutu na motorke bez toho aby mi to vybijalo baterku.
a ako je tam riesene to vnutro len cez odpory ci je tam aj daky menic.
vopred dik za odpoved
ked necham usb nabijacku zapojenu v cigaretovej zasuvke na 12v bez zapojeneho mobilu ma sama o sebe daky odber? (bez indikujucej svetelnej diody)
ide mi o to ci ju mozem nechat stale zasunutu na motorke bez toho aby mi to vybijalo baterku.
a ako je tam riesene to vnutro len cez odpory ci je tam aj daky menic.
vopred dik za odpoved
Re: USB nabijacka cigaretova
Ked tam nesvieti ledka tak pravdepodobne zasuvka nieje pod napatim. Skusal si dobijat mobil pri vypnutom stroji s vytiahnutim klucikom?
-
skcookie
Medium Expert
Nie to som pisal ze ta zasuvka nema indikacnu diodu, naschval som taku kupoval.
Len viem ze ked je v zariadeni nejake trafo ci co, tak to si stale nieco bere ak si dobre pamatam, ale netusim ako to je pri tychto usb.
Len viem ze ked je v zariadeni nejake trafo ci co, tak to si stale nieco bere ak si dobre pamatam, ale netusim ako to je pri tychto usb.
Cinske smejdy zvyknu vybijat baterku. Z vlastnej skusenosti mala jedna po celej noci hadam 50 stupnov. Ledva sa dala chytit. U znackovych by som sa toho nebal. Niesu s trafom.
V prvom rade si zisti, či je tá zásuvka pod napätím aj keď máš kľúč vybraný z motorky.
Neviem či to máš zapojené priamo na batériu. Ja mám zásuvku od výroby a nie je trvalo pod napätím.
Neviem či to máš zapojené priamo na batériu. Ja mám zásuvku od výroby a nie je trvalo pod napätím.
jj.. niektoré zásuvky sú po vypnutí zapaľovania a vytiahnutí kľúča zo zapaľovania stále pod napätím, niektoré však nie. Ak s vypnutou motorkou nevieš dobíjať mobil, nemusíš nič riešiť a môžeš ju tam stále nechať zapojenú..
-
skcookie
Medium Expert
Ano to som zabudol napisat mam hu napriamo, cize aj pri vybratom kluci tam ide stava
Potom tam samozrejme odber je.
Riešil by som to extra vypínačom
Riešil by som to extra vypínačom
-
tacosi
Moderátor
Lepsie prepojit kabel k spinacke a je istota a pokoj.
-
skcookie
Medium Expert
To ze to je napriamo mi vyhovuje, mne ide len o to ze ci ked to tam necham tyzden - dva tak ci nastartujem alebo su to len zanedbatelne hodnot.
ale sak vyakusam a dam vediet ak sa tu dovtedy neobjavi sikovny elektro maniak
ale sak vyakusam a dam vediet ak sa tu dovtedy neobjavi sikovny elektro maniak
Zarucenu odpoved nedostanes - teoreticky by nemalo, no prakticky - ako pisu vyzsie, moze.
Idealne je teda zobrat do ruky klasicky multimeter a zmerat odber prudu.
Ak tam bude odber pod 0,1A tyzden vydrzi s prehladom.
Idealne je teda zobrat do ruky klasicky multimeter a zmerat odber prudu.
Ak tam bude odber pod 0,1A tyzden vydrzi s prehladom.
-
tacosi
Moderátor
Ja by som velmi neskusal. Motobaterie hlavne""gelovky""zvykne podpatie natrvalo znehodnotit. Nepomoze ani nabijacka.skcookie napísal: ale sak vyakusam