Čaute,
potreboval by som poradiť ohľadom práce v noci.. Už 8 rokov pracujem na dvojzmennej prevádzke (poobedné minimálne, viac ranné) a zamestnávateľ sa rozhodol že ma pošle na lekársku prehliadku k firemnej doktorke, aby som mohol vykonávať prácu v noci (trojzmenku)..
Viete mi pls poradiť ako sa tomu vyhnúť, poprípade čo povedať (nasimulovať) doktorke, aby mi to nepovolila?
Fakt ma nič nenapadá..
Ďakujem za rady, poprípade odkazy na články..
Práca v noci
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Práca v noci
Pamatam si, ze niektori chalani toto riesili este za mojich cias v Hewlett-Packard. A poviem ti, ze nemuseli to simulovat. Proste povedali vtedy lekarke, ze by neradi pracovali v noci, pretoze nevedia normalne fungovat na druhy den. Maju poruchu so spankom, a celkovo sa citia unaveni, nevedia sa vratit do pohody. A doktorka uz nieco napisala a nemuseli. Ale bolo to tak menej, ako 1% ludi, pretoze v tej dobe boli strasne dobre priplatky za nocne, resp. nocne a vikendy, nehovoriac o nocnych, vikendoch a sviatkoch.
Re: Práca v noci
pokial clovek dlhodobo v noci nespi,dospava cez den, meni si bioytmus, tak si nakoniec rozhadze hormonalny system, hlavne co sa tyka vylucovania melatoninu co je alfa a omega regeneracie.
Povedz lekarke ze si z toho stale nevyspaty,mrzuty a nerobi ti to dobre.
Povedz lekarke ze si z toho stale nevyspaty,mrzuty a nerobi ti to dobre.