Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Fabo - co mas proti Astre H? :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nejakymarko: ved a kam sa ponahlas? pockaj si na nejaky extra kusok :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Pravdu hovoris :)
Aj ked mozno to poznas, ze ked sa pre nieco nadchnes, tak ti to neda pokoja :D
Dnes som narazil na krasnu 320d 130kw z 2008 vo fajn vybave s automatom, uvazujem. Vykonu sa nebojim, zvuk by mi nevadil skor ta spolahlivost mi vrta hlavou :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

guess.whoo napísal:Fabo - co mas proti Astre H? :D
v zasade nic, len ta plaubovka vyzera trochu divne... a ked ma tak vyzerat v mercedese, dik neprosim
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

ahojte, zhanam (budem zhanat za kratky cas) pre frajerku ako nahradu za seat ibiza nejaky 5dv. hatch. Jazdi najcastejsie BA obchvat cez sitinu a pristavny asi 20-25km do prace a potom naspat. cca 2x mesacne BA-ZA.

najhorucejsi kandidat je Fiat Bravo (II). Velmi sa jej paci. Su to celkom leziaky (neni to VAG ze) a myslim ze sa bude dat zohnat dobry stav za rozumnu cenu.
Uvazujem nad 1.4 16V 66kw (to bude mrtve) a tiez 1.4 T-Jet 88kw (zivsie). Objavuju sa v bazaroch aj auta s alternativou LPG. Nikdy som LPG nemal. Vyhoda je mi viac menej jasna - lacnejsie palivo. Nevyhody vsak menej. Na co si dat pozor pri atmo/turbo motore s LPG? Na co si dat pozor pri samotnom LPG? Oplati sa vyhladavat specialne auta s LPG s tym typom tras ktore ona robi?

Alternativa je este Astra H. Rozpocet 4tis. +- nejake evro jej prihodim keby daco.
nejakymarko
Addict
Addict

Ak by nemusel byť 5dverovy, táto fiesta vyzerá fajn
https://www.autobazar.eu/ford-fiesta-20 ... 16958.html
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Chce LPG kvoli setreniu na spotrebe a ty mu posles dvojlitrovu atmosferu co bude zrat 10 :D To uz radsej nieco z tych 1.4 motorov, po meste to staci a na dialnici to 130 udrzi.
nejakymarko
Addict
Addict

Nepovedal, ze chce jazdit lacno :D len ze si vsimol, ze v ponuke su aj verzie s LPG :D
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

nie, urcite ale urcite musi byt 5dv. 3dv ma teraz a prave preto chce ine. fordy su nam neni sympaticke, neviem preco, fordy nie.

Kazdopadne Bravo a Astra H su urcite inde vnutornym priestorom. Chcem pre nu nizsiu strednu triedu. Z vybavy je nutna naozaj asi len klima a el. okna vpredu co ma asi kazde bravo.

melonSVK: trosku inak sme sa pochopili. Nepadla tu podmienka LPG. To nie, ale chcel som sa len informovat ci je dobre take auto vyhladavat alebo od toho ruky drzat prec. Popripade na co si dat pozor a ci sa ekonomika tohto paliva oplati na dany typ tras ktore absolvuje. A to jednak vzhladom na dalsie zariadenie, ktore sa moze/nemusi kazit, a na druhej strane nejaky dodatocny nutny servis/kontroly LPG.

Napriek tomu ano, mas pravdu atmo 2L neni zrovna to co pre nu hladam z hladiska ekonomiky prevadzky.
melonSVK
King
King

LPG vie nicit ventily pokial na to nie su stavane = nemaju tvrdene sedla. Takisto s LPG nemozes chodit do podzemnych garazi + nejaka prehliadka kazde 2(?) roky.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ziadna extra prehliadka kazde 2 roky. Navyse je len vymena filtrov (zvycajne kazdych 20tkm), resp podla pouziteho systemu. Parkovanie v podzemnych garazach je kapitola sama o sebe. Je to len buzeracia prevadzkovatelov.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Kontroly LPG uz nie su, teda nie tie povinne. Tak isto TK/EK je prakticky taka ista, ako pri BA, je tam len nejaky priplatok cca 10€ spolu za obe kontroly. Najvacsia investicia je vymena nadrze, ktora sa ma menit kazdych 10 rokov a financne to je cca 150-200€, podla typu a velkosti nadrze. Diskova nadrz namiesto rezervy je obvykle lacnejsia. Aj ked kontroly nie su povinne, odporuca sa aspon raz rocne dat vymenit spominane filtre (kvapalnej a plynnej fazy) + nastavit system, nakolko plynove vstrekovace menia pocas svojej zivotnosti vlastnosti a preto je potrebne jemne upravit elektroniku. Resp. modernejsie systemy toto nepotrebuju, ale vzdy je dobre napichnut to na diagnostiku a pozriet, ci je vsetko ok, pripadne doladit. Dalej sa este moze vyskytnut vymena membran / revizia reduktora, ale to najma vtedy, ked sa dlhodobo system zanedbava a tankuje sa hnoj. Posledna kapitola su vstrekovace, tie maju svoju obmedzenu zivotnost. Zvacsa sa daju repasovat (cca 30€/kus), alebo nove (zhruba 70-90€/kus). Cena komplet 4 novych vstrekov je prakticky taka, ako noveho diesloveho vstreku. Ostatne investicie do LPG su fakt nezvycajne, nema sa tam velmi co pokazit. Este posledne, treba castejsie menit sviecky, ale to nie je velka palka. LPG sa netreba bat, pokial to nie je stary Lovato system z embecky, tak to je v pohode. Hladaj najlepsie sekvencny system, napriklad znacku BRC.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

medzi bravou a astrou ber jednoznacne astru

btw. moja astra h 88kw 1.9 combi je znova na predaj (vyskytlo sa znovu jedno podarene mondeo) za akciovu cenu :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

BRC je ťažká minulosť, čo sa týka vývoja LPG systémov. Okrem toho, sú neprimerane drahé.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

a co je take jednoznacne na tej astre? lebo zatial co citam na internete tak to jednoznacne vyzera na fiat Bravo.

btw. take tie argumenty typu "lebo fiat" mozme rovno vynechat.
Milan-66
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Milan-66 »

Chlapi, chcel bysom do prace kupit starsie auto, nieco do 3000e rok vyroby okolo 2000. Hladam nieco co zvladne 80 km denne, z toho 70 bezna cesta a 10 km lahky teren, vysypana svaznica, makadam. ziadne extremne tereny.
Z tohto dovodu som zavrhol prave offroady ako pajero, terrano..... redukcie nevyuzijem, a dat 3-4 tisic ta 25 rocne auta nedam, respektive sa mi zdaju dost predrazene.

Dospel som zatial ku 2 kandidatom: SUBARU FORESTER SF a HONDA CR-V.
CO by te vyberali??? PRE a PROTI, skusenosti ak niekto mate s tymito modelmi....
Potrebujem aby to zvladlo hore uvedene cesty, odviezlo to 2 ludi a nejake to naradie a bandasky v kufri.
Diky za kazdu radu
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Caute, otec hlada nejaky hatchback do 11 tisic eur. Najlepsie benzin, na jazdenie v meste a niekedy aj mimo. Tesil by sa keby auto malo automaticku klimatizaciu a tempomat. Vedeli by ste poradit?
melonSVK
King
King

Nove ci jazdene? Nove Tipo nevyzera zle, sice sedan ale kompaktny.

http://skodaplus.sk/Car/995047/fiat-tipo-plus-1-4
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Skor jazdene, kedze v tej cenovej relacii nove auta nestoja za vela. Co taky golf s motorom 1.4 TSI? A hatchback je podmienkou. Mimochodom k tym 11 tisicom moze byt plus/minus 2500 eur ak by ten priplatok stal zato.
melonSVK
King
King

Na TSI pozor, kym tam boli retaze. Myslim ze remene prisli okolo 2014, poznas to podla oznacenia EA211. A pokial to chce do mesta, nebude mu stacit 1.2 TSI s 81kw? Do mesta uplne postacujuce, mimo mesto mu to hanbu nespravi. Ekonomika provozu bude lepsia a stale je to stvorvalec. Za mna je to lepsia volba na jeho ucely.

Osobne mi je z koncernu sympatickejsi Leon ako Golf, bude v rovnakej konfiguracii aj o cosi lacnejsi.
Napísať odpoveď