Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa harrison314 »

Solo_Kamen napísal:Takže v podstate by si si mohol mať 2 kópie svojej priatelky(či by to bolo požehnanie alebo prekliatie nebudeme riešiť ) .
Chces mat kazdomesacne zmeny nalad dvakrat? :D
Solo_Kamen napísal:. Ale mala by tá druhá dušu, v náboženskom slova zmysle?
Pri tejto otazke ma napada, ako sa nabozenstva stavaju k dusi a klonovaniu (kedze oplodnene vajicko by uz malo tu dusu mat)?
skjerp-deg napísal:Treba definovať čo to znamená "úplne presná kópia". Lebo stále tu máme veci ako Heisenbergov princíp neurčitosti.
Nie som si isty, ci na teleportaciu cloveka potrebujes ist az do takej presnosti. Ale hadat sa nebudem.
gogo956 napísal:Ale naskenovat a teleportovat taky velky objekt ako je clovek by bolo tak zlozite, ze odbornici to pokladaju za skor nemozne aj za predpokladu techniky velmi dalekej buducnsti.
Samozrejme, bavime sa tu skor hypoteticky. Sam si myslim, ze teleportacia nebude mozna, ci uz technicky, alebou tou dilemou, ze ta to zabije a na druhej strane vytvori kopiu.
Podobnu technologiu vydim skor vo vyrobe, moznost skladat objety uz na atomarnej urovni, by umoznilu vyrobu prakticky cohokolvek, od nozikov, cez mikroprocesory, nanoboty az po protezy a nahradne organy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

prva faza bude vytvorenie programovatelnej latky https://www.isa.org/uploadedFiles/Conte ... IIS019.pdf , napr mobil by mohol menit svoju velkost z placky,gulicky, tycinky az na beznu velkost podla potreby uzivatela, Intel je v tomto vyskume aktualne asi najdalej. Michio Kaku odhaduje dosiahnutie tohto bodu technologickej urovne na rok cca 2050-2070.
Druha faza bude objav "molekularneho assembleru" https://en.wikipedia.org/wiki/Molecular_assembler.
Do stroja o velkosti chladnicky sa nasype napr obycajny piesok a ten vytvori z neho akykolvek predmet podla programu napr detsku hračku. Technologicky to ale bude mimoriadne zlozity proces a energeticky narocny.
Michio Kaku pise o obdobi 2070-2100.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

harrison314 napísal: Nie som si isty, ci na teleportaciu cloveka potrebujes ist az do takej presnosti. Ale hadat sa nebudem.
To neviem ani ja. Skôr som reagoval na to, či pri teleportácii sa vytvorí nový človek, alebo sa iba človek "prenesie". Lebo ak by sme aj dokázali znovuvytvoriť všetky atómy na presných pozíciách s tými istými relatívnymi rýchlosťami atď., ale nesedeli by povedzme presné pozície a rýchlosti elektrónov, malo by to spustiť tzv. butterfly effect, ktorý by v konečnom dôsledku mal znamenať, že zmýšľanie človeka by bolo rozdielne a nakonci by robil iné rozhodnutia, než "originál", napriek tomu, že vyzeral by takisto. Neznie to ako rozdielny človek?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Presne pozicie a energiu elektronov preniest musis, lebo to vlastne drzi molekuly pokope. Bez toho by s teba na druhej strane bola polievka.
No pochybujem, ze by pri teleportacii trebalo ist na ovela nizsiu uroven.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Nie som v tomto expert, ale nemyslím si, že treba ísť až na level presnej pozície a rýchlosti elektrónov. Nepotrebuješ mať presne daný atóm na danom mieste aby vytvoril molekulu, stačí mať daný izotop (?). (Oprav ma, ak sa mýlim)

Je tu ešte ďalší problém - to vytvorenie nového človeka by sa muselo vytvoriť vlastne inštantne, lebo elektróny a vlastne aj celé atómy majú nejakú relatívnu rýchlosť voči sebe. Ak bude proces zostavovania príliš pomalý, jednoducho nebude fungovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Izotop je len specilne oznacenie atomu, ktory ma iny pocet neutronov ako je bezne. Tiez je to atom.
Ano aby to fungvalo, trebalo by vytvorit cloveka instane, alebo "zamrznuteho" v case.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Je mi jasné, čo to je izotop. Skôr som sa pýtal, či nestačí vedieť aká "látka" má byť kde, t.j. aký atóm, (resp. konkrétny izotop) máme umiestniť na aké miesto. K čomu potrebujeme vedieť presné pozície a rýchlosti elektrónov na tvorenie väzieb?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:prva faza bude vytvorenie programovatelnej latky https://www.isa.org/uploadedFiles/Conte ... IIS019.pdf , napr mobil by mohol menit svoju velkost z placky,gulicky, tycinky az na beznu velkost podla potreby uzivatela, Intel je v tomto vyskume aktualne asi najdalej. Michio Kaku odhaduje dosiahnutie tohto bodu technologickej urovne na rok cca 2050-2070.
Druha faza bude objav "molekularneho assembleru" https://en.wikipedia.org/wiki/Molecular_assembler.
Do stroja o velkosti chladnicky sa nasype napr obycajny piesok a ten vytvori z neho akykolvek predmet podla programu napr detsku hračku. Technologicky to ale bude mimoriadne zlozity proces a energeticky narocny.
Michio Kaku pise o obdobi 2070-2100.
ja osobne som velmi skeptiky k odhadu buducnosti. Staci sa pozriet ako si ludia predstavovali par desatroci dozadu nasu sucastnost. A mozem povedat, ze jetpack-om do prace nechodim a ani na dovolneku na Mesiac :D
skjerp-deg napísal:Je mi jasné, čo to je izotop. Skôr som sa pýtal, či nestačí vedieť aká "látka" má byť kde, t.j. aký atóm, (resp. konkrétny izotop) máme umiestniť na aké miesto. K čomu potrebujeme vedieť presné pozície a rýchlosti elektrónov na tvorenie väzieb?
Pozri sa na valencnu vrstvu. Ide o to ze pri chemickych reakciach si atomi v zluceninach odovzdavaju elektrony, potom vetcinu tela tvoria iony, co su atomy, ktorym chyba alebo maju navyse zopar elektronov.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Jasné, to dáva zmysel, vďaka za pripomenutie.
Neplatí však Heisenbergov princíp aj na elektróny?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

harrison314 napísal: A mozem povedat, ze jetpack-om do prace nechodim a ani na dovolneku na Mesiac :D
To iba preto, že to zatial nikto nevedel správne marketingovo podať :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Harrison314

Drony aj rozne flyboardy existuju moze si ich zaobstarat ktokolvek. Aj do vesmiru putuju turisti, len je to este trochu drahe. Nie je to otazka techologicka ale financna. Ani Lambo aventador nema kazdy pritom technologicky na nom nic extra zvlastne nie je..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Solo_Kamen, gogo956: Tak isto ako s teleportaciou, ta tiez moze byt bud neunosne draha, nespolahliva,...

Ale to co chcem povedat, ze predvidat buducnost (desiatky rokov) je nemozne, nech ide o akolvek uznavaneho vedca (teoria chaosu). Ved to co som spominal, ale aj IT, tu naprikald dost podcnili UX a HCI, zato prestreili napriklad v umelej inteligencii. Taktiez nik netusil, ze bude jestvovat daco ako BigData.
Nehovorim, ze sa do nicoho netrafili, ale ta celkova predstava spolocnosti a technologii, bola zatial vzdy mimo. Preto som velmi skepticky k takymto odhadom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pozri, castokrat tie odhady v tej dobe nerobili top odbornici ale senzaciechtive media ktore potrebovali zaujat za kazdu cenu- dnes sa tomu hovori bulvar. Niekedy v tom bola aj politika, ked USA a ZSSR na seba vzajomne robili ramena a presviedcali ze prave oni su technologicky najvyspelejsi a co vsetko cochvilu dosiahnu.. Ale je pravda ze nikto netrafil prichod internetu a pritom aku zmenu znamenal.

http://jetpackaviation.com/

Je to drahe a nie moc bezpecne, staci ze by mal problem iba jeden z tych dvoch motorov a clovek ide dolu ako kamen.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Zaujíma ma, či 2000 rán bičom je možné vôbec prežiť. Povedal by som, že chlapík, skôr než si užije tých 10 rokov väzenia, vykrváca pri bičovaní, alebo sa mýlim?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

myslím, že na požiadanie väzňa sa dá zo sudcom dohodnúť na rozdelení tohoto trestu tak aby bolo možné ho absolvovat. Ale nemám žiadny zdroj, ktorým by som to doložil ani žiadne dôkazy. Keby niekto vedel viac, bolo by super, keby sem hodil nejaké zdroje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Trosku kreacionistickej logiky na pondelkove rano:
Šlechtění je typický příklad praktické aplikace kreacionistické biologie, protože jde o proces, při kterém nedochází k žádné evoluci.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

hughito

je uzasne sledovat ako si kazdy rad kopne ... ale nikto nic nespravi ... aj ten uboziak co napisal tu knihu jedine co spravil tak zbohatol na pribehu o matke tereze ... zaujimave ze ak bola taka tiranka preco k nej chodili desatisice biednych ? v krajinach tretieho sveta neexistuje nutena liecba??? najlepsie je nic nerobit ako 500 milionov blbov v europe a dalsich 300 v amerike ... a ked sa niekto najde co im pomaha .... tak pekne z pohodilia domova ho zkritizovat pripade na nom dobre zarobit... este nech mi niekto hovori o moralke ateistov ...

nobelovu cenu za mier tiez dostala len pre modre oci ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

UNICEF a Cerveny kriz, Lekari bez hranic robia toho dost a nik ich predstavitelou nevyhlasi za svätych, ani sa nestavaju smybolom pomocoi.

Preco k nej chodili desiatky biednych, pre to iste pre co je teraz tak velebena, moderne by sme to nazvali, ze mala dobre PR, plus to tich ludi pritahovalo, v niektorom s tych clankov to bolo vyvstlene na vzore asketickych siekt zo stredoveku.
Napísať odpoveď