Kamerovy system, router, problem

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
m_pro_m
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Kamerovy system, router, problem

Príspevok od používateľa m_pro_m »

Zdravim,

vcera som setupoval kamerovy system (DVR), ktory ma byt dostupny mimo lokalnej siete.. robil som to uz viac krat, ale tentokrat sa mi to nepodarilo rozbehat.
Takto vyzera zapojenie:

Kód: Vybrať všetko

Internet - Router (zyxel) - Extender (tplink) - DVR 
Ked sa pripajam na lokalnu ipecku priamo zo siete, vsetko funguje. Ked to skusim mimo lokalu, neuspech.

Na routeri som forwardol porty, ktore vyuziva DVR na jeho ipecku.
Wifi extender nema ziadnu rozsiahlejsiu konfiguraciu.. jedine co tam je mozno nastavit je aku wifi extenduje.
Este by som mal spomenut, router poskytuje wifi, extender ju chyta a v nom je zapojeny kabel co ide do DVR.

Nejake napady preco to nejde?

Jedna vec co mozno stoji za zmienku, ten zyxel router ma v statuse napisane pod WAN lokalne ipecky (192.168.1.x) [lan potom bezi pod 10.0.0.x). Neviem ci ide o bug alebo co.. kazdopadne net ide

Dik za pomoc
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Kamerovy system, router, problem

Príspevok od používateľa vendo »

router ma staticku ip viditelnu z netu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj keby nemal staticku, tak sa to da riesit cez DynDNS alebo NoIP, pripadne inou podobnou sluzbou. Bezne vsak DVR maju integrovanu podporu pre DynDNS aj NoIP, takze je to mozne lahko vyuzit. Ak by bola IP verejna staticka, tak o to jednoduchsie. Z toho co pises si myslim, ze problem bude v port forwardingu, niekde tam mas tie porty zle. Ty potrebujes presmerovat trebars port 34567 aj na Zyxeli, aj na extenderi, bez toho ti to nepojde. Teoreticky ten extender moze automaticky presmerovavat porty, v takom pripade potrebujes nastavit minimalne Zyxel.
m_pro_m
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa m_pro_m »

To ci je to verejne pristupna IP som si vobec neuvedomil, zistim a uvidim ako je na tom...

Kazdopadne porty som presmeroval na routeri, na extenderi taka moznost nie je.. takze predpokladam ze to je v pohode
Kontroloval som ich viac krat, skusal som ich aj davat rozlisne (akoze public iny a private ten konkretny) ale nic nepomahalo..

DynDNS tam je pripraveny akurat ze je mi to na nic kedze sa nedostanem ani cez IPecku.. takze najskor bude problem v nej
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak vynechaj extender a pripoj DVR rovno na router. A uvidis ako sa bude spravat, ze ci sa dostanes. Kazdopadne by som postupoval tak, ze najskor by som sa skusil z vonku pripojit na router. Ak to pojde, tak spravil port forwarding a pripojil sa na DVR, ktore bude rovno za routrom. Ak aj to pojde, tak by som pridal ten extender a za extender dal DVR.
Napísať odpoveď