Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
marek788
Light Star
Light Star

Re: Zly odtien farby - poistovna

Príspevok od používateľa marek788 »

Neviem ci by som takto riskoval. Kamarat chcel na BMWcko Mkovy naraznik, doma si ho rozbil a poistovna mu to nepreplatila. Havarijnu poistku mal. Vraj trebalo volat policiu ci nieco take, co on nespravil.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Tam muselo byť niečo iné, z bežnej havarijnej poistky to preplácajú aj bez policajtov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

presne tak, policia s tym nema nic spolocne... skor by som to tipol na nizku sumu poistneho plnenia, ktora neprevysila spoluucast, ak to bol ten naraznik... kedysi sa tak robili facelifty na rozne modely, ale aj spolu s mriezkami, svetlami a podobne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Policia sa ma volat len pri dakej vysokej skode, ktora je tusim okolo 5000 eur ci kolko, ani neviem, treba vygooglit. Pripadne ak doslo k zraneniu osob. Cize v tomto pripade to nemalo nic s policiou spolocne. Ratzi, naraznik urcite nebola nizka skoda, pri havarijnej sa predsa pocita s cenou novych dielov a taky naraznik bude hravo okolo 1000 eur, k tomu lakovanie, montaz, nejake uchyty + mohli byt poskodene dalsie veci, ci kapota, svetla, chladic...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak v tom pripade mu to dali pri nejakej e46 rovno na totalku :) ale ze by sa poistovna vyhovarala na policiu? to mi skor pripada na legendu, vymyslenu zo strany poskodeneho, co porozpraval kamaratom...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

isteze. manzelka tiez na semaforoch nedobrzdila na mokrej vozovke, felda mala predok na kasu :D ale chalan, do ktoreho narazila mal len miernu preliacinu a oskretu farbu. tiez nevolali policajtov a nemal ani havarijnu a poistovna nemala problem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

RATZINGER666 napísal:...tak v tom pripade mu to dali pri nejakej e46 rovno na totalku :) ale ze by sa poistovna vyhovarala na policiu? to mi skor pripada na legendu, vymyslenu zo strany poskodeneho, co porozpraval kamaratom...
Tiez si myslim, ale zalezi aku ma zmluvu s poistovnou. Mozno tam je podmienka ze pri plneni z havarijnej poistky musi volat policiu. Mohlo by to byt kvoli znizeniu rizika poistneho podvodu.
guess.who: to je iny pripad, to islo z jej PZP, ucastnici sa dohodnu kto je vinnik a staci vypisat protokol o nehode a dorucit ho poistovni. Ak sa nedohodnu alebo je skoda vysoka, tak treba volat policiu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Poznas poistovnu na Slovensku, ktora ma takuto podmienku, ze musis volat policiu?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Gothar - to mi je jasne, len som narazal na to, ze je uplny nezmysel volat policajtov pokial nie je skoda vysoka alebo nebolo nikomu ublizene na zdravi ci uz ide o PZP alebo HP
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

heker napísal:Poznas poistovnu na Slovensku, ktora ma takuto podmienku, ze musis volat policiu?
Nepoznal som, ale tu je hned prvy odkaz z google a podmienky u Generali:
Volajte políciu v nasledovných prípadoch:
ak je odhadovaná škoda nad 4000 €
ak sa stala škoda na zdraví
ak Vám bolo odcudzené vozidlo, prípadne jeho časti
ak bolo Vaše vozidlo úmyselne poškodené (vandalizmus)
http://www.generali.sk/poistna-udalost/ ... tenia.html

Takze ak si to chlapec poskodil napriklad kladivom, mal volat policiu. Ostatne poistovne to asi budu mat podobne.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gothar: pochybujem, ze by poistovna mala nejake upravujuce podmienky, ktore by stali nad vyhlaskou...

...ak to chalan nahlasil ako vandalizmus, je mi ho teda celkom luto :)
heker
Redeemer
Redeemer

V pripade vandalizmu to funguje tak, ako napisem teraz z vlastnej skusenosti, teda skusenosti priatelky. Mala nove auto, PZP aj HP v Komunalnej p., niekto jej to skrabol ked stala pri chodniku. Tazko povedat, ze ci siel dochdca okolo s karickou a niesol tam daky plech, ci to niekto klucom naschval alebo co, bolo to pocas bieleho dna, chodi tadial dost ludi, parkovala u starych rodicov pred ich domom, tam sa konci chodnik. Ale to je nepodstatne. Zavolala do poistovne, nahlasila skodu, ze zrejme vandalizmus. Ok, isla o den ci dva na obhliadku, Slovexperta to nafotila, spravila papiere, dala to opravit do autorizovaneho servisu. Medzitym, ked uz bolo auto v servise, po troch dnoch vola chlapik z poistovne, ze to treba nahlasit ako vandalizmus na policii. Isla na policiu, nahlasila to, poistovni do mailu uviedla ake oddelenie to ma evidovane, ktory zamestnanec, nasledne si poistovna vyziadala od policie podklady a bolo. Do servisu si asi dva dni na to isla pre auto, podpisala papiere a vybavene. Asi dva tyzdne na to jej prisiel z poustovne list o ukonceni skodovej udalosti, vyriesenie z havarijnej poistky, rozpis opravy za skodu, taky ten klasicky list. Po mesiaci alebo dvoch prislo z policie, ze pachatel neznamy, vec sa odklada alebo zamieta.

Tu je dane kedy sa ma volat policia - http://www.minv.sk/?postup-v-pripade-skodovej-udalosti
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Tak po dlhom case, konecne hotovo. Slo to nakoniec spravit z tej poistky co som mal uz od minuleho roku, takze pohoda. Islo to samozrejme cez autorizovany servis. Tu je vysledok, uprimne neviem, ci to je lepsie alebo horsie, ja to tam vidim stale rovnako a holt sa s tym asi budem musiet zmierit. Co myslite?
Prílohy
foto.jpg
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ze mi striekal auto "garazmajster" a najhorsiu existujucu farbu trafil tak, ze to nepoznas, mozem v klude nafotit auto z kazedho uhla a schvalne, ci by si na to prisiel :)
Toto je hrozne, tolko moj nazor. Kazdemu je auto inou hodnotou, niekomu je jedno nech je aj 10 farebne ak ma odvezie ale ja by som toto neprekusol a to nepatrim k nejakym "lestenkarom".
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Moje predosle auto bolo tiez viacfarebne kvoli burackam a samovrazednym jelenom, ale auto bolo 20 rocne, tak som to neriesil. Ale v tvojom pripade sa jedna o nove auto, ktore urcite nestalo malo penazi a oni ti ho nevedia normalne nalakovat? Mne ten rozdiel este stale bije do oci, hrozne, ze to nikto z tvojho okolia nevie normalne spravit. Ked budes predavat auto, polovica ludi povie, ze auto bolo urcite burane. BTW, co ti povedali pri odovzdavani auta? Im to nebilo do oci, ze ten predok je este stale tmavsi?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som mal tak ze lavy blatnik, PU - zver, striekal ford - zly odtien.
Pravy blatnik - parkoviskovy incident, striekal ford - zly odtien, ale este k tomu iny ako ten prvy zly odtien.
Nakoniec som to dorazil ja sam, tukanec na predok, lakos mi vola ze mi nebude lakovat iba naraznik a kapotu, ze blatniky striekal nejaky SLEPEC a ze bud urobi cely predok s pristrekom alebo nic, ze on si taku pracu na svoje triko nezapise... Tak som povedal ok, sprav ako treba - bum, neveril som vlastnym ociam. Jednofarebne auto. A bolo to lacnejsie a kvalita prace NE PO RO VNA TEL NA, ina dimenzia vysledok oproti tomu, co povyvadzal ford..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Je neuveriteľné, že autorizovaný servis si môže dovoliť odviesť takúto cigánsku robotu. Jasné, že aj mne ten iný odtieň bije do očí, pri 10-ročnej haraburde by ma to asi ani tak nesralo, ale pri v podstate novom aute je to neakceptovateľné... :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Ja by som si auto ani neprebral v tomto stave.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Fakt nezávideniahodná situácia. Ak by si to u nich chcel reklamovať, tak sa správne nastriekaného odtieňu asi nedočkáš, keďže ani po prvej reklamácii nie je výsledok taký, aký by mal byť a poisťovňa ti to bude odmietať preplatiť v nejakom inom servise, pretože už ti to raz preplatila. Zaujímalo by ma, či sa v tejto situácii dajú ešte podniknúť nejaké kroky...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Na naklady servisu to opravit inde by bolo idealne, no na to tazko pristupia.
Legislativne asi iba reklamovat, uvazujem, ze ci po 3 reklamacii nema narok na vratenie penazi (asi poistovni) a potom to dat znovu urobit inde a hradit to bude poistovna z vratenych penazi... blbost?
Napísať odpoveď