Rucne naradie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Rucne naradie

Príspevok od používateľa energy00 »

Takze prisiel cas stahovania a s nim aj otazka (jedna z mnohych) ake rucne naradie kupit?
Doma bolo vsetkeho dost, no teraz by som si chcel urobit svoju "zbierku". Je lepsie kupit nejaku komplet sadu (kluce, skrutkovace, kombinacky...) alebo nakupit po kuse ? Ake znacky maju dobru vydrz? Kedysi to bola Tona, teraz sa v tom nevyznam. Pre mna je to skor fakt len hobby, no jedna sa o investiciu na XX rokov, tak cena az tak nerozhoduje. Vdaka za nazory.
Nair0n
Novice
Novice

Re: Rucne naradie

Príspevok od používateľa Nair0n »

Pokial s tym nebudes robit kazdy den nekupuj drahe/profesionalne naradie. Kup vsetko lacne a ked sa ti nieco opotrebuje potom to vymen za kvalitnejsie.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ja budem onedlho riešiť podobný problém. Ja si určite kúpim sady, pretože keď budeš niečo robiť, tak budeš vždy potrebovať akurát ten šrobovák, ktorý nebudeš mať. Ja som taký domáci kutil, takže náradie chcem mať kvalitné (nie som taký bohatý, aby som si mohol kupovať lacné veci). Náradie kupované po kusoch ani nevyzerá profesionálne. Ani sa ti s tým nebude dobre robiť. Nieje lepšie mať sadu kľúčov v obale, pekne zoradenú od najmenšieho po najväčší? Prehľadnosť v náradí ti uľahčí prácu aj skladovanie. Určite by som si kúpil sadu šrobovákov, potom sadu šrobovák s rôznymi meniteľnými bitmi na jemnejšiu mechaniku/elektroniku, kombinačky, kombinačky so špicatou špičkou a sadu vidlicových kľúčov - ideálne tie, ktoré majú na jednej strane otvorený šesťhran a na druhej strane oko. Ja si na balkón chcem dať stolík a naň prirobiť zverák. A už som sa vopred vybavil sadou na rezanie závitov...z tých špeciálnejších nástrojov si ešte chcem určite kúpiť sadu torx kľúčov (na mojom aute sa bez toho nepohnem).

A kladivo, určite nezabudni na kladivo.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

tak ja som pred dvoma mesiacmi kupoval kluče a tiež sadu chcel som značky Proxxon lebo kamos pracuje ako vodoinstalater a ten mi hovoril že sa oplatia ale tak tam je trošku tá cena vyššia takže som potom kupil sadu klučov značky Extol Premium a zatiaľ spokojnosť tu je link
http://www.madmat.sk/extol-premium-kluc ... 6335-p2947
čo sa týka skrutkovačov tak určite treba brať sadu aj ked ja mam aj skrutovače kupované po kuse ale dobra sa s nimi pracuje. Kliešte som kupoval zvlášť hlavne také aké využijem doma. Pred nedávnom som kupoval aj sadu bitov na rôzne hlavy, síce to stalo 10 euro a asi to moc kvalitne nie je ale niekedy sa človeku zíde ak chce niečo rozobrať a sú tam špeciálne skrutky napr. http://www.eshopnaradie.sk/nastrcne-hla ... ada-bitov/
energy00
King
King

No, po prečítaní vašich príspevkov som dospel k tomu, že som sa asi zle vyjadril :) Totižto :
S tými sadami máte pravdu, samozrejme je to lepšie mať všetko pokope. No pod pojmom "sada" som myslel kufrík (ilustračne http://www.top-bazar.sk/stroje/kovovyro ... dia-33706/)
Asi však kúpim kufor osobitne a doňho kupovať náradie po malých sadách, ako píšete. Proste urobiť si výbavu, lebo je to presne o tom, ako píšeš Grim -potrebuješ to, čo akurát nemáš :)
Extol Premium mám v robote, tiež sa mi vidia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

imho ti bude uplne stacit taka sada aku si postol. ja som si pokupoval osobitne take mensie sady. jednu malu som si kupil narychlo v lidli ked som potreboval torxy na auto a uz sa mi pokazila račňa - takze lidlu by som sa vyhol :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nikdy ma ručné náradie nejak extra neinteresovalo, ale mal som dosť všelijakých Extolov aby som vedel, že kvalita nič moc, takže odporúčam sa vyhnúť.
Kamoši čo si robia na svojich stavbách preferujú Makita, Metabo alebo Hitachi.
energy00
King
King

Z elektrickeho naradia ano, no ja sa tu zaujimam skor o kluce, klieste atd.
Makita je dost uznavana, otec zase preferuje Narex, z toho ma doma vsetko od vrtacky, flexy, noznic, viacmenej tu drahsiu triedu a spokojnost. Takze z mojej skusenosti by som tiez isiel do tychto znaciek.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez si myslim, ze je lepsie mat samostatne sady. Ked budes nahodou potrebovat naradie niekde mimo domu, tak vezmes iba maly kufrik.
Pokial ide o vydrz, tak v tejto oblasti asi zatial este stale plati, ze stredna cenova trieda je na hobby akurat. Ak to beries ako investiciu, tak ber aj drahsie veci ako Narex a Makita, tam je kvalita zarucena. Ja vsak tiez patrim k tym, co maju doma jednu starsiu sadu (zdedenu) a nemam skusenosti s ostatnymi.
Co vsak mozem potvrdit je nekvalita materialu z Lidlu. V mojom pripade islo o sadu samoreziek. Tym dlhsim (asi 50 mm) sa pri pouziti do dreva vzdy odkrutila hlavicka od zavitu = slaby material.
Na tvojom mieste by som navstivil nejaku mensiu predajnu naradia (nie Hornbach alebo OBI) a tam si vybral potrebne sady - skrutkovace, racnove kluce, imbusy, atd. Alebo samozrejme cez internet, no v malej predajni sa ti mozno podari vyjednat aj zlavu ak budes brat viac veci.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ja mam objednanu jednu konkrétnu sadu gola. Dám info v pondelok jak to funguje ;-)

50e asi 100kusov
Napísať odpoveď