Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa aacid »

je to o zvyku samozrejme. ale zase nastava situacia ked mas 2 telefony, jeden reader vpredu, druhy vzadu, kedze si na oba zvyknes bez problemov, preco mat ten, ktory je vzadu a teda nepouzitelny ak je telefon na stole.
teraz mam redmi note 3, ma fingerprint reader vzadu, je to super vec, nepotrebujem furt zadavat nejaky pin ci pattern. ale obcasne je telefon na stole, chcem nieco spravit jednou rukou na nom a je to narit. najprv chytit telefon tak aby som mohol kliknut na bocne tlacidlo pre zapnutie displeja, potom pattern...
keby som mal tlacidlo vpredu aj s readerom, vyriesim to rovnako jednym prilozenim prsta ako vo vsetkych ostatnych situaciach.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

@xH4wK - mam rozne aplikacie (revolut, mbank, keepass2android) a vedia vyuzivat fingerprint reader.
Co sa tyka umiestnenia snimaca - som tiez za ten vpredu. V praci mam telefon cely cas na stole a nespocetne krat nieco pozriem na telefone bez toho aby som ho zodvihol zo stola. Pri 1+3 ani nemusim zapinat displej, zariadenie sa odomkne iba prilozenim prsta na snimac aj zo standby.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Vdaka.. aspon ze tak :) pretoze bez toho aby som sa do aplikacie banky prihlasoval len prstom si uz neviem predstavit zivot
A ked je takych aplikacii viac na android tak to je este lepsie, lebo na iphone som si vsimol naozaj len aplikaciu mojej banky

Urcite si najdem telefon co ma citacku v predu, ked som si skusal telefony co ju maju vzadu tak prave to prevazilo, ze mam telefon neustale na stole v praci ale aj doma tak by mi strasne vadilo ho stale zodvihnut aby som sa prihlasil

Osobne, moj favorit momentalne je prave galaxy s7, ten bloatware sa da udajne jednoducho poriesit, ze sa aplikacie vypnu a vraj su tam temy na zmenu vzhladu a taktiez google now launcher sa da vraj nainstalovat jednoducho takze to by poriesilo sw nedostatky ktore som v recenziach videl.
Ako vravim, pockam zrejme na to co prinesie google pixel..
PS: vcera som videl ako apple predstavil iphone7 ... strasny fail v mojich ociach.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nejak neviem najst samostatnu temu o iphone novom. mne sa telefon samotny paci, pridana vodeodolnost a 2 optiky, inac klasika (lepsi displej, lepsi vykon, bla bla bla). ani absencia 3.5 jacku mi nevadi, ja som nikdy v zivote nemal potrebu aj nabijat aj pocuvat naraz, takze pre mna sa nic nemeni.
fail su pre mna tie bezdratove sluchadla. su to stale tie iste nepohodlne earpody, neviem si predtavit ako budu drzat v uchu napriklad pri behani, vydrz 5 hodin je slabota (aj ked krabicka nabija) a hlavne ta cena. za tu cenu mozem mat uz teda ine BT sluchadla... som ale zvedavy ako bude fungovat to automaticke rozpoznavanie ci pocuvas ci nie a tak, to znie dobre.
samozrejme si iphone kupovat nebudem, spolu s s7 a dalsimi top modelmi sa radi do kategorie "na keru rit mi bude 700 eurovy telefon, ked ho aj tak rozbijem".

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2016, 10:53)
este k tym sluchadlam, po dalsom citani uz nepovazujem tu cenu za prehnanu. teda ja by som tolko za sluchadla nedal, ale ine komplet bezdratove sluchadla (rozumej kazde sluchadlo je samostatne) su cenovo dost podobne na tom. taky samsung tie svoje predava za 200 dolarov.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Update k mojmu hladaniu.. nakoniec som kupil S7 v akcii kde som k nej dostal este aj J5 zdarma, takze dost som usetril :)
Spokojnost zatial.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nosooo »

A kde si to kúpil, ak sa môžem opýtať?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ahojte, uvazujem nad prechodom z WP na Android. Mam Lumiu 830 ale uz ma nebavi ten biedny support pre tuto platformu.

Rozpocet mam cca 8000KC. Viac sa mi do toho nechce davat, lebo aj Lumiu som kupoval len nedavno. V tejto cene viem kupit LG G4 v kozi. Je to sice starsi fon, ale pokial viem tak to bol flagship pred rokom, co by malo plne postacovat.

Co na fone potrebujem je hlavne dobry fotak, ten LG ma (kedysi som mal LG L9, ten sa mi celkom pozdaval, tak hadam je LG stale dobre odladene) a potrebujem vydrz aby telefon vydrzal od rana do rana. Hudbu nepocuvam, hry nehram.
Je nieco podobne v tejto cenovej kategorii? Nemam nic ani proti cinskym znackam, ale potrebujem LTE pre CZ Vodafone.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mozno Redmi Note 3?
ma slabsie rozlisenie (to by nemusel byt az taky problem, mne to nijak nevadi) a horsi fotak.
naviac ma senzor otlackov prstov, vacsiu baterku (to v kombinacii so slabsim rozlisenim spravi celkom slusny rozdiel) a 2 sim karty.

zalezi co potrebujes viac, lepsi fotak ci lepsiu vydrz :)

lte mi funguje a cez vikend dostal oficialny update na android 6.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Do Xiaomi by som nešiel, ten foťák nie je bohviečo.
Tá G4 je podľa mňa v pohode, foťák je špičkový a má optickú stabilizáciu, bez toho by som už mobil nechcel. Hlavne v noci sú tie fotky neporovnateľné.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som si tiez nemyslel ze ten fotak je nejak super, ale ako pozeram porovnanie s g4, tak to neni az take zle. za slabeho osvetlenia je tam ten rozdiel vidno, ale tiez to nie je nic strasne.

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone2=7863
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal:ja som si tiez nemyslel ze ten fotak je nejak super, ale ako pozeram porovnanie s g4, tak to neni az take zle. za slabeho osvetlenia je tam ten rozdiel vidno, ale tiez to nie je nic strasne.

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone2=7863
no praveze tie rozdiely su naozaj velke, rozdiel 2 tried.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja samozrejme nepopieram ze g4 ma fotak lepsi. preto som aj pisal, zalezi na nom co je vacsia priorita.

ja tie rozdiely na fotkach vidim pri tom zoome, keby som 2 fotky porovnaval napriklad na displeji mobilu, tak tam rozdiel asi nevidim. hlavne pre mna fotoaparat vobec nie je priorita, obcasne odfotim svoje dieta ked sa mi zda ze robi nieco zaujimave. to je vsetko, na to mi note 3 totalne dostacuje.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Taký Samsung Galaxy A5 2016 má určite lepší foťák ako Xiaomi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a o kolko horsiu baterku...
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Podľa mňa je tá baterka na taký mobil dostačujúca.

//autoeditácia príspevku (12 Sep 2016, 16:07)
Ja keby si mám vybrať medzi väčšou baterkou a lepším foťákom, tak volím foťák.
No a podľa mňa tá výdrž nebude nejak extra rozdielna :)
Prílohy
Screenshot_2016-09-12-15-54-36.png
Screenshot_2016-09-12-15-54-14.png
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem, nemam skusenost s tym galaxy. len mozem povedat minuly vikend som zvladol 3 noci v berline bez nabitia. vyuzival som gps aj data, dokonca jeden vecer som v opitosti pustal hudbu cez data roaming (aj ked len par songov).
je pravda ze som trochu setril, doma pri beznom pouzivani po dvoch nociach ma este nejakych 20% a to uz vacsinou nabijam.
Ja keby si mám vybrať medzi väčšou baterkou a lepším foťákom, tak volím foťák.
ozaj? aj keby rozdiel medzi fotakmi by bol minimalny a rozdiel medzi baterkami velky?

ale ved v pohode, uz som to pisal viac krat, ja sa ho nesnazim prehovorit na redmi note 3 (skor mam pocit ze ty sa ho snazit odhovorit), len mu davam moznosti. on pisal ze chce aj dobry fotak aj dobru vydrz. aj g4 aj note 3 maju slusny fotak aj slusnu baterku, len jeden ma lepsie jedno, druhy druhe. zalezi na nom.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal:neviem, nemam skusenost s tym galaxy. len mozem povedat minuly vikend som zvladol 3 noci v berline bez nabitia. vyuzival som gps aj data, dokonca jeden vecer som v opitosti pustal hudbu cez data roaming (aj ked len par songov).
je pravda ze som trochu setril, doma pri beznom pouzivani po dvoch nociach ma este nejakych 20% a to uz vacsinou nabijam.

ozaj? aj keby rozdiel medzi fotakmi by bol minimalny a rozdiel medzi baterkami velky?

ale ved v pohode, uz som to pisal viac krat, ja sa ho nesnazim prehovorit na redmi note 3 (skor mam pocit ze ty sa ho snazit odhovorit), len mu davam moznosti. on pisal ze chce aj dobry fotak aj dobru vydrz. aj g4 aj note 3 maju slusny fotak aj slusnu baterku, len jeden ma lepsie jedno, druhy druhe. zalezi na nom.
zatial co som chekol tak asi vezmem lg g4 dual sim, je sice drahsi ale mam SK aj CZ cislo a nebavi ma nosit 2 mobily. iny porovnatelny dual sim asi nieje. co sa tyka fotaku, tam je rozdiel asi ako medzi zrkadlovkou a generic kompaktom, cize ten rozdiel je velky. teda aspon pre mna.

ak lg da 1 a pol dna pri malom pouzivani tak s baterkou nemam problem.

diky za rady, uz len nasetrit 10k.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Verím, že ten Note 3 má dobrú výdrž. Ja som rád keď mi mobil vydrží celý deň :D
Keby mám šetriť, tak tipujem že dva dni tiež vydrží.

Nechcem ho ohovárať od Xiaomi, môže to byť byť dobrý mobil, ale keď chce dobrý foťák, tak G4, alebo aj ten Samsung, je určite lepší ako Xiaomi.
Píše výdrž od rána do rána, a keď chceš, tak to zvládneš s hocijakým mobilom. Môj názor, lebo mal som rôzne baterky, a výdrž bola rovnaká.
Takže nechcem nikoho ohovárať, aj tak sa musí rozhodnúť podľa seba :)

Ja som si vyberal mobil hlavne podľa foťáku, takže áno, priorita je foťák, ale aby mal aj dobrú baterku :)
Nie že bude mať 20Mpix foťák a 2500mAh baterku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

zelovoc: aj ten redmi note 3 je dual sim.

ja som prave taky ze furt zabudam nabijat, mne by vydrz od rana do rana nestacila. takto viem ze ked idem vecer spat a svieti mi 20% a mne sa strasne moc nechce ist niekde hladat nabijacku, tak vydrzim v pohode do druheho dna do obeda (ak nebudem v robote na zachode pozerat netflix :D)
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KlimO »

Chalani poradte S7 vs P9? Čo a prečo. Ďakujem
Napísať odpoveď