Existuje nejaký obrázok ktorý vysvetluje ako opisuje auto kružnicu? Lebo ja tomu vôbec nerozumiem. Napríklad myslel som si, že kebyže stojím natesno vedľa auta, ktore je napravo odo mňa a chcem dať plný ride do ľava tak by som sa s autom šúchol/ťukol.
Na obrázku ukazujem čo myslím:
//obrazky vkladaj do priloh
a takto som si myslel že to dopadne
//obrazky vkladaj do priloh
Ale keď som to skúšal v hre Saints Row tak auto vždy nejakym zázrakom sa druheho auta ani nedotklo? Ako to? Ako auto opisuje kružnicu? Je to pekná kružnica ktorú auto pri plnom ride opisuje alebo elipsa? Najlepšie by mi pomohol obrázok. Ďakujem
Tiež mám otázku, že na koľko musím byť vysunutý keď parkujem aby som mohol točiť do jednej alebo druhej strany bez toho aby som neoškrel cudzie auto? Ďakujem
Ako sa točí auto?
Re: Ako sa točí auto?
urcite neporovnavaj hru s realitou. oskriet moze a nemusi, zalezi to na vela veciach, nie iba na tom ako opisuje kruznicu.
zaroven s otacanim sa (teda hybanim sa do boku) sa zaroven pohybujes aj dopredu. keby teoreticky vies vytocit predne kolesa o 90 stupnov, tak potom by si asi to auto vedla suchol.
tiez to zalezi kde realne konci auto, aka je vzdialenost od zadneho kolesa ku koncu auta.
nikto ti tu presne nepovie na kolko sa musis vysunut, kedze na kazdom aute to bude inak. treba si to vsetko otestovat. proste budes pozerat do spatnych zrkadiel a zistovat. po case si zvyknes a budes to robit automaticky.
zaroven s otacanim sa (teda hybanim sa do boku) sa zaroven pohybujes aj dopredu. keby teoreticky vies vytocit predne kolesa o 90 stupnov, tak potom by si asi to auto vedla suchol.
tiez to zalezi kde realne konci auto, aka je vzdialenost od zadneho kolesa ku koncu auta.
nikto ti tu presne nepovie na kolko sa musis vysunut, kedze na kazdom aute to bude inak. treba si to vsetko otestovat. proste budes pozerat do spatnych zrkadiel a zistovat. po case si zvyknes a budes to robit automaticky.
Tým spôsobom, ako si nakreslil, osobné auto nešuchneš nikdy, jedine keby si začal zabáčať doprava a začal by si točiť volantom príliš skoro.
Jediný prípad, kedy by sa to mohlo stať, je pri vozidle, ktoré má veľkú vzdialenosť zadných kolies a konca nápravy, napr. autobus, kamión, kedy by sa ten zadok začal točiť tak, ako si nakreslil, ale pri osobnom aute nie je šanca, že by sa to stalo, ak neparkuješ na 5 cm-ovú fugu k vedľajšiemu autu.
Jediný prípad, kedy by sa to mohlo stať, je pri vozidle, ktoré má veľkú vzdialenosť zadných kolies a konca nápravy, napr. autobus, kamión, kedy by sa ten zadok začal točiť tak, ako si nakreslil, ale pri osobnom aute nie je šanca, že by sa to stalo, ak neparkuješ na 5 cm-ovú fugu k vedľajšiemu autu.
Nikdy neporovnávaj počítačovú hru s realitou! Málokedy sa programátorom podarí nasimulovať skutočnú realitu.
Ako bolo spomínané, závisí od previsov na aute. Čím viac sú kolesa bližšie k rohom karosérie, tým je menšia pravdepodobnosť (pozri si autíčko Smart), naopak, čím je roh karosérie od kolesa vzdialenejší, tým je väčšia pravdepodobnosť nehody.. pozri napr. autobusy Solaris Urbino. Postav sa niekde na križovatku alebo autobusovú stanicu, kde sa často otáčajú autobusy a sleduj, ako to funguje.
Ako bolo spomínané, závisí od previsov na aute. Čím viac sú kolesa bližšie k rohom karosérie, tým je menšia pravdepodobnosť (pozri si autíčko Smart), naopak, čím je roh karosérie od kolesa vzdialenejší, tým je väčšia pravdepodobnosť nehody.. pozri napr. autobusy Solaris Urbino. Postav sa niekde na križovatku alebo autobusovú stanicu, kde sa často otáčajú autobusy a sleduj, ako to funguje.