Co dat pod koberec?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Co dat pod koberec?

Príspevok od používateľa Frco »

Idem si dat do izby koberec a kedze som teplomilny, tak sa pytam, ci je nejaka moznost, aku tu danu izbu este viac "zateplit".

Cize, existuje nejaka blbost, ktoru najprv polozim na zem a na nu polozim koberec a tym ziskam trochu viac tepla?
Nieco ako co sa dava pod laminatovu podlahu - aj ked tam tipujem, ze sa to dava kvoli odhlucneniu.

Ak nieco take je, pls poradte :)
androidak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Co dat pod koberec?

Príspevok od používateľa androidak »

My sme dávali klasickú plávajúcu podlahu, z tých lacnejších, a pod ňu podložku.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Skus pozriet korok, ten ti to zatepli kvalitne ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

korok je dobry, izoluje tepelne aj zvukovo, nie je to ale uplne najlacnejsie riesenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Otvor Google a napis - izolacia podlahy :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

androidak: Aku podlozku? Nejaku specialnu? Ja som do inych izieb daval tiez laminatove podlahy a pod to sa kupovala taka modra podlozka, makka, asi 1 cm hruba co stala 0,80 eur/m stvorcovy.

Planujem len jednu izbu zateplit, ma asi 10 m stvrocovych. Ten korok je aj pri 10 m nejaky drahy?

Ten korok sa poklada podobne ako laminatova podlaha?
Lebo tu si sam neviem polozit, max koberce som si sam dal a ako tak odrezal aby sedeli... :D

Idealne hladam nieco jednoduche, co si pod ten koberec viem supnut aj sam, nech zas nemusim volat a platit robotnikov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kup si Isover alebo Nobasil, maju presne urcene veci na izolaciu podlahy, rozne hrubky okolo 2 az 3cm, cena okolo 3 eura za meter.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Korok je bud klasicky ako podlaha ale daju sa kupit aj stvorce ktore sa lepia podobne ako dlazba pripadne ak to ma ist pod koberec, ktory tam bude na stalo by mozno stacilo kupit tie vacsie rolky a nato polozit koberec, zalezi ako to chces :)
Ja mam doma na vrchnom poschodi "klasicku" laminatovu podlahu ktora ma vrchnu vrstvu zo 4mm hrubeho korku a to stalo cca 24€ za m2
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

heker: to je kročajová izolácia. tá mu je k prdu

Frco: pod koberec nič nedávaj. skôr si daj koberec, ktorý bude príjemný na nohy a vytvorí pocit tepla. pár milimetrov nejakej ďalšej vrstvy ti nespraví rozdiel v teplote aby si to poznal. inak si tam daj elektrické podlahové kúrenie pod dlažbu a máš to najteplejšie ;)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nezavadzaj ludi. Nobasil PTS sa normalne takto pouziva alebo aj PTE. Pouzit moze aj EPS+foliu+poter alebo OSB, lenze to mu dost dvihne podlahu. Od tohto roku sa uplatnuje STN 73 0540-2:2012, su tam prisnejsie limity pri zateplovani.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

zrovna Nobasil PTS je kročajová izolácia. aj ked má parametre pre tepelnú izoláciu. pochybujem ale, že bude dávať pod koberec 2-3cm (alebo aj viac, ked už) izolácie a na to ešte 5cm betónu.
pokiaľ viem, tak sa autor témy pôvodne pýtal na nejakú podložku pod koberec v rámci milimetrov maximálne na zlepšenie pocitu tepla a rieši "zateplenie". takže my sme stavebne úplne mimo jeho požiadaviek
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ked to chce v milimetroch, tak neviem, nech si kupi hunate papuce, da si do toho vlozku z alobalu, aj dve vrstvy a na to este normalnu vlozku. V tych papuciach mu bude aspon teplo. Aj tak taka izolacia spravi 10 percent tepla, viac nie, cize ten rozdiel nebude taky citelny. Pri jeho hrubke toho moc nevymysli, mozno tak rozbit podlahu a ist do toho podlahoveho kurenia. Alebo nech si kupi vyhrievanu deku za 20 eur, vyhrievany sedak na autosedacku+adatper do zasuvky, na to nech si polozi labky a no problem.
Napísať odpoveď