PC sa nezapne

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

PC sa nezapne

Príspevok od používateľa Muffi »

Nuž problém je nasledujúci - včera som sa sťahoval aj s PC a teraz sa mi akosi odmieta zapnúť. Nezdalo sa mi, žeby bol prenášaný nejako nešetrne, zaobchádzané s ním bolo práveže skôr opatrne a transportoval som ho normálne v bedni.
Keď som ho pozapájal, nešiel zapnúť. Tak som ho otvoril, podotisoval kábliky, vybral grafiku a strčil ju tam nanovo a zapol sa. O nejkaký čas som potreboval reštart, tak som ho reštartol, PC sa vypol a zas sa nezapol. Zopakoval som proces, podotisoval som kábliky a zase sa nejako zapol. Nuž a teraz ráno sa znovu nezapína a tentoraz už nič nepomáha.
On sa vlastne zappne, začne hučať, ventilátory sa rozbehnú, ale na monitore sa nič neobjaví a asi po 20 sekundách behu sa reštartuje a zapne sa odznova, v nekonečnej slučke. Svieti tam pri tom na doske taká červená kontrolka, som si istý, že pri bezproblémovom spustení nesvietila. viď obrázok. Kontrolka je tesne vedľa zelenej, teraz svietia obe. :(
Pred nejakým časom som upgradoval grafiku, táto nová tam nejako podozrivo v doske "lingá" a mám podozrenie, či to nie je tým, ale tak to bolo už viac než pred mesiacom a doteraz žiadne problémy.
Aj včera, keď sa mi ho podarilo zapnúť tak šľapal celý deň až do večera bez toho, žeby sa čokoľvek dialo.
Nejaké nápady, čo sa vlastne pokazilo?

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2016, 8:57)
Tak som trošku googlil a pozrel manuál k doske a zistil som, že kontrolka sa volá DRAM LED.
Citujem manuál:
DRAM LED checks the DRAM in sequence during motherboard booting process. If an
error is found , the LED next to the error device will continue lighting until the problem
is solved. This user-friendly design provides an intuitional way to locate the root
problem within a second.
Stále sa však z toho neviem vôbec vysomáriť. Znamená to, že problém je s RAM-kami?
Prílohy
aaaa.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Re: PC sa nezapne

Príspevok od používateľa heker »

RAMka by mala pipat, ak je chybna. Mozes ju skusit kludne aj vybrat, malo by ti napisa error, pripadne pipat.
Muffi
Addict
Addict

Pípať to ako blikať? Tak som ich vybral, vymenil pozície a teraz už LED-ka bliká :-D Potom som ich vymenil nazad a taktiež bliká. Všetko sa točí a počítač hučí, ale na monitore nič, len tá LED-ka bliká :-(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pipat ako pipat, tj. vydava zvuk speaker na bedni, ak ho mas zapojeny.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skusal si to aj jednotlivo s ramkami? myslim, ze nechaj iba jednu alebo druhu a skusaj sloty
Muffi
Addict
Addict

Nie nič nepípalo. No už som to odniesol chlapovi do servisu, nech mi zistí kde je chyba, ja si nemám kde jednotlivo skontrolovať jednotlivé komponenty. Ale predpokladám, že bude v háji základná doska.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak zostane svietiť táto LED pri Ram, tak jednoducho problém Ram. Nemusí ísť hneď o chybnú Ram.Niekedy nedotlačená Ram v slote, niekedy chybne nastavená frekvencia.Na nastavenie Ram slúži malé tlačidlo vedľa tej Led diódky označené, ako Mem OK , stlačíš , nasleduje reset a doska si nastaví parametre pre Ram.A vôbec pri tom doska nemusí pípať, test Ram neprebehol správne a doska to dá vedieť, svietením tejto DRAM_LED.
Muffi
Addict
Addict

S tými RAM som skúšal všetko možné. Povymieňal som ich, testoval som jednu za druhou, skúsil to klen s dvoma, potom dokonca osobitne. Skúšal ich rôzne kombinácie a nie je proste možné, žeby ani raz neboli dobre zatlačené. Aj to s Mem OK som skúšal,podľa youtube návodu. PC sa resetol, ale nepomohlo.
Napísať odpoveď