Náhle zhasnutie displaya na ntb

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Náhle zhasnutie displaya na ntb

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

Zdravím,
na ntb jedného známeho som mal preinštalovať windows, všetko išlo hladko len zrazu počas inštalácie (keď som sa pozeral na monitor môjho PC) sa voľačo stalo a keď som sa pozrel späť naňho tak mal zhasnutý display,
myslel som si že sa uspal, ale samozrejme je to blbosť aby sa počas inštalácie OS uspal... tak som postláčal klávesy a stále nič, a keď som naňho pozrel zblízka tak som si všimol loga windows, a bol hrozne tmavý, zobral som si baterku a zasvietil na display a dosť to pomohlo, zrazu bolo relatívne rozpoznateľné čo ukazuje.

Takže po tom ako som prehrabal internet som zistil že buď odišiel inverter alebo žiarovka.

model ntb je Acer Aspire 5738ZG

Čo myslíte že teda prestalo fungovať ?
A myslíte že ak inverter tak ho môžem nahradiť týmto ? http://www.aliexpress.com/item/NEW-Lapt ... 678d4365a9

Ďakujem za odpoveď.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Náhle zhasnutie displaya na ntb

Príspevok od používateľa 4040 »

Niekdy to spôsobí iba blbý ovládač.V biose to funguje správne ? Pripoj externý monitor, či bude fungovať.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

áno funguje, aj windows s nim funguje

ten ntb ma niečo cez 3 roky, a celú dobu fungoval normálne tak neviem či to môže byť biosom
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Stretol som sa uz s notebookom ktory bol presne takto tmavy, nebol pokazeny, tusim tam bol nastaveny jas uplne dole, takze vyskusaj klavesovu skratku pre zvysenie jasu, nieco ako Fn+"slnko", nespominam si ako presne som to vyriesil, ale ak mas externy monitor, tak nastav 2 displeje a v nastaveniach grafiky pohladaj nastavenie jasu, kontrastu pre dany displej a vyskusaj to zvysit.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nie biosom som myslel.Ja, ak nainštalujem na jeden NTB novší ovládač na grafiku, tak robí to isté.Na starom ovládači bez problémov. Odinštaluj ovládač na grafiku, či potom nabehne obraz.Aký OS inštaluješ ?
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

windows 7 64bit HP

tým zníženým jasom to asi nie je pretože klávesová skratka nič nerobí, to s tým driverom skúsim zajtra, to by sa dalo v podstate ale vyriešiť tak že preinštalujem windows ? pretože ja som zabudol povedať že toto sa stalo až keď som to druhy krát preinštalovával, pretože som sťahoval a inštaloval zlé drivery a nechcelo sa mi ich odinštalovať a bolo mi blbé cez ne nahadzovať druhé tak som to preinštaloval...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď s externým monitorom funguje, tak skús iba odinštalovať ovládač pre grafiku.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Vzhľadom na to jak moc tmavé to je tak to bude relatívne ťažké, ale pokúsim sa :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ak to ani v biose nejde tak ako pises bud inventor alebo ledka. Ak je e to LED tak sa meni displej aj stary typ tak len inventor.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aha, tak zrejme sme sa nepochopili.Ja mám pri blbom ovládači na NTB tmavú obrazovku, ale externý monitor ide normálne.Takže, ak to máš takto , tak si skús nabotovať nejaké Live CD či to aj tam bude rovnako.Ak áno, tak problém možno bude grafika.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim ze ja som to vyriesil tak, ze v nastaveniach grafiky/obrazovky som nasiel jas alebo kontrast, ktory bol na minime, tiez to najskor vyzeralo ze to vobec nejde, bolo to velmi podobne.

Odporucam zatemnit okna, vypnut svetla a vyskusat preinstalovat ovladac grafiky, prip. to live cd je tiez dobry napad.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

skúsiť to môžem ale aj tak si stále myslím že drivery nezmôžu moc na NTB ktorý aktuálne nemá ani len windows :D a aj tak sú hodnoty v biose nečítateľné
Napísať odpoveď