3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)

Príspevok od používateľa hughito »

Je to tak, ako píše bindo.. opozícia nemá momentálne mentálnu kapacitu na to, vytvoriť politiku alternatívny, ponúknuť niečo iné, komplexné (ak teda nerátame práve neustále vraj ekonomicky výhodné opatrenia v tomto smere). Kauza sa už robí zo všetkého, zachvíľu sa spraví aj s Ficovho prdu. A tie závery typu, že to vlastne pomaly Fico tam znásilňuje a všetci ho kryjú a nikto nič vyšetriť, to je na smiech.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Ci náhodou nejde o celkové nastavenie štátnej správy, kde polícia, prokuratúra a súdy ochraňujú istých občanov viac ako iných, zhodou náhod preferovanych aktuálnou garnitúrou...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A vy zijete na Slovensku, kde sa ohlasene podozrenia na zavazne trestne ciny hned zacnu vysetrovat, sudy konaju a vinnikov potrestaju? Dajte mi vediet, kde take Slovensko je. Hned sa tam prestahujem. A kto za to podla vas moze, ze aj ked ludia o trestnych cinoch v statnej sprave vedia, tak radsej mlcia a nic nenahlasia?
Teraz neviem, ci vladna garnitura uz len apriory odmieta riesit akekolvek ohlasenia moznych trestnych cinov zo strany opozicie, alebo do financovania toho galantskeho centra je zapojeny aj nejaky clovek SMERakov a teda existuje aj nejaky racionalny dovod na to, preco sa do vysetrovania vobec nehrnuli (toto centrum disponuje pomerne financne zaujimavymi dotaciami, na rozdiel od inych takychto zariadeni v SR, ktore zivoria).
bindo011 napísal:Akože vieš mi vysvetliť, čo je na tom článku tak hrozne poburujúce?!
Klasicka viktimizacia obete, akoze 14 rocne dievca si za svoj natrhnuty anal od osoby, ktora ju mala liecit a pomoct jej, moze sama, nemala fajcit travu. Od takeho dobrosrdecneho katolika ako je Miklosko by som cakal presne opacne spravanie, ale on proste dehumanizuje celu skupinu ludi... Na jednej strane obvinuje media, ze za to mozu a ze vinnika (ak nejaky vobec je) maju potrestat sudy, no na druhej strane prinasa svoje "zarucene informacie" o panovi riaditelovi, ktori je najuzasnejsi anjel pod slnkom. Jo a aby som nezabudol, cely clanok je stavany na teze, ze za vsetko toto mozu liberali a ich agendy, samozrejme nezabudol spomenut LGBT, to musi byt v kazdom jeho clanku. Lebo ono ked deti chodia na krestanske tabory alebo ministrovat alebo sa nejakym sposobom vyskytuju na fare v pritomnosti knazov, ci su zverene do zariadenia, ktore spravuje cirkev...tak tam im v ziadnom pripade znasilnovanie, fyzicke tyranie a sikana nehrozi...taketo pripade sa nikdy v minulosti nestali :D A za vsetko mozu liberali a media. Bodka. Miklosko v tom ma jasno a zjavne je jedno, ako vysetrovanie dopadne.

Podobne pripady sa stali aj v zahranici. Vacsinou to viedlo k vytvoreniu nezavislych komisii, ktore ale casto vznikli az na silny tlak medii a verejnosti. Neskor si system jednotlive krajiny, v ktorych sa taketo pripady udiali, pomerne radikalne reformovali, aby sa take pripady uz nestavali alebo aby tie rizika boli mensie. U nas najprv prebehla snaha o klasicke ututlanie, bola tam predsa policia, ktora skonstatovala, ze skutok sa nestal. A az na tlak medii a verejnosti sa aktualne zacina vysetrovat...akoze...totalne chaoticky (ide tam zase policia, MPSVaR, zaobera sa tym Urad na dohlad nad zdravotnou staroslivostou, Viera Tomanova si uz snad kancelariu stihla zariadit a asi sa tym bude zaoberat tiez...atd. atd.). Takze som zvedavy co z toho bude...
hughito
Redeemer
Redeemer

zavazne trestne ciny hned zacnu vysetrovat, sudy konaju a vinnikov potrestaju
No ale toto nefungovali poriadne nikdy, tu ide o ten prístup, že akákoľvek kauza sa vytiahne, prezentuje sa štýlom, že za to všetko môže SMER, resp. Fico a pod. Mne nejde o tento prípad samotný, ale o princíp alebo istý postup, ktorý sledujem už posledné mesiace až rok. Vytiahne sa kauza, problém, ktorý je často štrukturálny a prezentuje sa ako v tomto prípade bombastickými komentármi typu: štát/Fico/SMER znásilňuje. Ono ak sa to prepískne (a to urobil aj Fico napr. v prezidentskej kampani), tak je takýto postup kontraproduktívny, čo možno sledovať aj na sociálnych sieťach alebo vôbec produkcii iných médií ako je SME či Denník N, ktoré majú hneď jasno, resp. minimálne píšu veľmi sugestívne a neobjektívne články.

Nechcem ísť do hĺbky a nejako to analyzovať, lebo až tak to nesledujem, ale čisto logicky: čo by mal Richter/SMER z toho, že by kryli/chránili nejakého pedofila alebo sexuálneho delikventa? Veď to je politická samovražda, absolútne si neviem predstaviť tú motiváciu. Už iné ryby (Paška) boli (aspoň čiastočne) hodené cez palubu, keď bolo treba. Kam sa na to hrabe nejaké provinčný prevádzkar resocializačného centra.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To, ze je tato oblast dlhodobo zastarala a Slovensko celkovo v oblasti ustavnej starostlivosti zaostava za ostatnymi krajinami EU a v podstate sa situacia od socializmu v tejto oblasti nezmenila (ak len k horsiemu), tak to je jasne kazdemu, kto ma aspon minimalny kontakt s touto oblastou.
Koho je to ale chyba? Fico a jeho tajtrlici nie su pri moci par mesiacov. Ide o jeho tretiu vladu. Za poslednu dekadu mal SMER vyznamny vplyv na to, ako to v nasej spolocnosti a state (ne)funguje. Miesto reforiem v klucovych oblastiach sa radsej jeho ludia a on sam zaoberaju populistickymi problemami, ktore nic realne neriesia... Potom sa nemozeme cudovat, ze viacere klucove oblasti statu upadaju a su v takom stave, v akom su.
Chapem, ze teraz Fico ma ine starosti (realizovat svoju narcisticku osobnost na EU sumite), ale predsa nie je v SMERe sam. Je mi dost divne, ze o pomerne politicky atraktivnu temu (znasilnene a tyrane deti) sa vladni politici nezaujimaju, nekonaju a maju podobne je*** vyjadrenia ako "ten sex bol na rozlucku" a podobne. Ved z toho by sa dali vytrieskat take preferencie, keby sa toho niekto chopil. Ked sa takto spravaju, tak si kladiem otazky, ci fakt tam nejde o tie ohromne dotacie, ktore centrum dostava alebo mozno este horsie, ze ludi, ktori zastavaju dolezite mocenske vladne posty, taketo veci jednoducho nezaujimaju a ani nikdy nezaujimali, ved peniaze na ucet im idu, ci uz nieco spravia alebo nie a kto nic neurobi, nic nepokazi, nie? Kto potom ten system bude kontrolovat a zabrani tomu, aby sa taketo strasne veci detom nestavali?

Pre mna osobne je celkovo dost hroza, ako to vacsina kompetentnych ludi s mocou a zodpovednostou proste bagatelizuje alebo viktimizuje obet. Pretoze mne alebo inym ludom s podobnym vzdelanim je jasne, ze tam minimalne doslo k zavaznemu poruseniu etickeho kodexu (nic horsie uz snad ani terapeut spravit nemoze), co moze velmi vazne poskodit klientov (deti). A zodpovedni ludia by mali niest nasledky, minimalne by dozivotne v podobnej oblasti nemali pracovat a mali by byt moralne odsudeni nielen autoritami v danej oblasti, ale aj politikmi a podobne... Potom nech si sudy rozhodnu, ci pojdu aj do vazenia.

Pre mna je fakt dost sokujuce, ze sa nieco taketo vobec nedeje. Svojim sposobom je to opat zrkadlo nasej spolocnosti, ked ludia s mocou a aj znacna cast verejnosti poklada taketo konanie za uplne normalne alebo ho bagatelizuje...
hughito
Redeemer
Redeemer

Možno ide fakt o to, kto čo číta a sleduje. Ak niekto visí len na Denníku N a SME, jeho pohľad bude asi skreslený, môže podľahnúť rôznym dojmom a sugescii o tom, čo sa deje, resp. nedeje. Opakujem, sledujem to len čiastkovo, ale napr. včera som pozeral správy na RTVS a asi 15 minút sa hovorilo len o tom, všetci sa k tomu vyjadrovali, x rôznych ľudí a inštitúcií začalo riešiť rôzne aktivity a kontroly v tomto smere.. tak neviem. Ono, agendu si určuje Fico sám (a neurčuje mu ju Denník N, hoci by asi rád), teraz je pre neho asi politicky atraktívnejšie riešiť summit a venovať pozornosť tomu, to je fakt.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:včera som pozeral správy na RTVS a asi 15 minút sa hovorilo len o tom, všetci sa k tomu vyjadrovali, x rôznych ľudí a inštitúcií začalo riešiť rôzne aktivity a kontroly v tomto smere.. tak neviem.
takze meskaju len rok
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

http://hnonline.sk/slovensko/825744-pri ... ch-dievcat

No chlapik mi pride trochu mimo celkovo :)
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

takze meskaju len rok
Nemeškajú :)

tu vyjadrenie KOMPETENTNÉHO človeka (šéfa polície), ktorý do veci naozaj aj vidí:
beardie
Redeemer
Redeemer

este k mojmu pred-predchadzajucemu postu
Matovic napísal:Chcem sa s vami podeliť o zážitok z pred 5 minút.
Policajti z kriminálky mi prišli osobne doručiť predvolanie na výsluch kvôli nejakému vymyslenému "trestnému činu", ktorý sme mali spáchať s našimi (poštou zakázanými) novinami Kali špeciál.
takze Matovica si najdu, ale Fica nevedia :)

ale hughito bude hovorit, ze su to umele kauzy opozicie :)

//autoeditácia príspevku (14 Sep 2016, 23:01)
este jedna bonusofka na dobru noc: https://dennikn.sk/555273/stat-si-najal ... v/?ref=tit
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Cele je to uz smiesne. Mne strasne leze na nervi Danko. To je taky slizky had. Milion tlacoviek ma a furt sa hra na chudacika, ktoremu kazdy ublizuje a uz len aby bola ta zla opozicia ticho a nechala tu nasu malu dobru vladu napokoji. Vsak sa maju kamaratit. Strasne sa stazuje na robenie komedii, ale on ma na tom minimalne 50% zasluhu. Bojim sa, ze nakoniec nahradi Fica tento tajtrlik.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Vsak mal v tomto skveleho ucitela, tak co sa cudujes a kradnut vie od rodicov. :D Neboj sa, toto su len take slabe odvary toho, co ten dokaze... Mozno jedneho dna prekona aj svojho ucitela.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

hughito napísal:Vytiahne sa kauza, problém, ktorý je často štrukturálny a prezentuje sa ako v tomto prípade bombastickými komentármi typu: štát znásilňuje.
To sa nejak vylučuje s tým, že je to štrukturálny problém? Veď to je úplne jedno, či sú zrovna pri moci v štáte červení alebo modrí.
hughito napísal:Fico znásilňuje
said no one ever
beardie
Redeemer
Redeemer

uz se perou :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

nikto nikoho nepere. osobne som asi ešte nevidel diskusné fórum, kde by niekto niekomu vždy a vo všetkom 100%-tne rozumel a na 100% s ním/ňou súhlasil(a), ty áno?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

facebooková stránka smer-sd ale už dlho som tam nepozeral, možno sa niečo zmenilo :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Waagbistritz69 napísal:nikto nikoho nepere. osobne som asi ešte nevidel diskusné fórum, kde by niekto niekomu vždy a vo všetkom 100%-tne rozumel a na 100% s ním/ňou súhlasil(a), ty áno?
nie, ale toto je myslim prvykrat, co si verejne vyjadril nesuhlas so suputnikovym nazorom
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:nie, ale toto je myslim prvykrat, co si verejne vyjadril nesuhlas so suputnikovym nazorom
Ale my nežijeme len na fóre, bežne interagujeme spolu v iných sférach, či už tuto konkrétne s WG alebo inými pod. zmýšľajúcimi ľuďmi a vzájomná kritika či nesúhlas sú úplne normálne javy. :)
said no one ever
Denník N mal pod. ladené titulky a perexy, hoci netvrdím, že to bolo takto doslovne napísané, skôr v zmysle štátu ale s tým dojmom, že vlastne štát je Fico/SMER.
beardie
Redeemer
Redeemer

som rad, ze si to uvedomujes, som zvedavy, kedy budes tento nazor prezentovat aj pri komentovani opozicie
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:nie, ale toto je myslim prvykrat, co si verejne vyjadril nesuhlas so suputnikovym nazorom
nepravda. a ako ti už bolo napísané, neni sme stádo :wink:
beardie napísal:s tým dojmom, že vlastne štát je Fico/SMER.
z veľkej časti to tak je, momentálne tento štát predstavujú hlavne oni. N-ko aj hocčo iné ale rozhodne treba čítať aj kriticky, s tým zreteľom, že v tejto situácii držia stranu parlamentnej opozícii, ktorá pre nás nie je žiadnou lepšou alternatívou. to ale samo o sebe nedáva za pravdu Ficovmu (zrejme) parafrázovaniu Thatcherovej citátu "Žiadna alternatíva v skutočnosti neexistuje". lebo existuje, aj keď je ešte v p*** ďaleko.
Napísať odpoveď