Reinštalácia windowsu 8.1 na SSD
Reinštalácia windowsu 8.1 na SSD
Zdravím, pred časom som vymenil v notebooku HDD za SSD, pričom som sklonoval celý HDD a prehodil na SSD. Teraz chcem preinštalovať windows, ale cez recovery v ovládacom panely mi to nejde, keďže je to klon windowsu. Tak som stiahol zo stránky microsoftu media creation tool, cez ktorý som stiahol windows do ntb. A teraz, či to skúšam cez USB alebo spustiť rovno z ntb, tak mi po určitom čase, čo sa načítava a reštartuje, ukáže chybu 0x101-0x30018. Neviem už čo s tým.
Re: Reinštalácia windowsu 8.1 na SSD
Treba skusit prepnut bootovanie na legacy mode, skus to pozriet v biose, pripadne tam hladaj AHCI. Mas zapnuty secure boot v biose?
AHCI tam mám nastavené, aj secure boot zapnutý.
Skus vypnut/prepnut AHCI, len zo zaujimavosti. To iste so secure boot. Ak ti bios umoznuje, tak vypni aj bluetooth a pripadne wifi kartu, Ralink by mohol sposobovat tento problem. Skus este napisat presny model notebooku, tak ako ho mas napisany na stitku na spodnej strane notebooku.
Skúšal som povypínať, ale potom mi nenačítalo ani windows. Lenovo Y50-70.
Ano, pri zmene AHCI ti uz Windows nenabehne. Trebalo by to obnovit z recovery dvd alebo usb.
Stiahol som windows 8 (3.28GB súbor) zo stránky microsoftu cez media creation tool. Napálil som ho na DVD, zmenil priority bootovania, ale nenabootuje sa. Rovnako aj cez USB. Skúšal som aj nabootovať windows z HDD čo som mal v notebooku predtým, aby som urobil recovery disk, ale ani to mi nejde nabootovať. Už fakt neviem čo s tým.
Skusil si to dvd a usb v inom pc, ze ci je fakt bootovacie? Alebo ak mas iny bootovaci Windows, kludne aj XP, tak to skus.
Co znamena, ze nenabootuje? Ukaze ti, ze zacina bootovat z dvd alebo usb? Alebo ani nezacne bootovat? Alebo sa zasekne?
Co znamena, ze nenabootuje? Ukaze ti, ze zacina bootovat z dvd alebo usb? Alebo ani nezacne bootovat? Alebo sa zasekne?