Luton - Londyn - Luton

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Luton - Londyn - Luton

Príspevok od používateľa guess.whoo »

caute, v novembri ideme na ligu majstrov do Wembley. letime rano o 6:50 z BA 2.11. a naspat 3.11. o 7:50

aky je najlepsi sposob dopravy z letiska a po zapase na letisko? pozeral som easybus, ale vyslo by nas to cez 30 libier, navyse tie autobusy nie su ktovie ako spolahlive.
druha volba je prenajom auta. ten vyjde na 30€ + benzin

je nieco vyhodnejsie?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Luton - Londyn - Luton

Príspevok od používateľa javatar »

Easybus? National express jazdi na Golders Green za £10 (aspon jazdil, pozri si to). Odial tubou alebo busmi ale z GG to bude trvat dlho.
Mozem sa ti skusit na to pozriet neskor.

//autoeditácia príspevku (12 Sep 2016, 11:43)
Tak som ti to pozrel teraz. Zalezi kedy je zapas ale na http://www.nationalexpress.com/home.aspx si teraz dokazes kupit listky na London Victoria (rataj, ze tam pojdete z Lutonu pokojne aj dve hodiny). A bud odtial vlakmi alebo ako pozeram tak casovo vychadza lepsie ist na Golders Green (za hodku si z Lutonu tam) a potom tubou na stadion. Ak mas bezkontaktnu platobnu kartu tak by si v ramci Londyna mal vediet jazdit aj na nu, ak nie tak sa ti oplati kupit Oyster kartu, nabit, jazdit na nu a potom ju vratit.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zapas je vecer o 19.45 miestneho casu

ten nationalexpress mi vyhodil vyssiu sumu ako co som dal za letenku :D 54 libier
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ak chces luton - wembley tak mne vyhodil 43 co je strasne divne ale tak preto som ta presmerovat na rychlejsiu a lacnejsiu cestu. Ked si vsimnes tak Luton - Wembley stadium ide 4 a pol hodiny a to by sa mi fakt nechcelo.
Ja by som siel Luton -> Golders Green (mne to ukazuje £7 momentalne) a odtial (kedze mate casu kolko chcete) vam ide 83 bus priamo na na Wembley stadium. Oba busy trvaju zhruba hodku pricom ten druhy je tfl takze £1.50 za cestu (neda sa kupovat u vodica musis mat Oyster alebo contactless).

Otazka je ci chcete robit nieco aj cez den lebo doletite rano a to chcete ist hned do Wembley? Ja by som siel na Victoria, trochu pobehal centrum a siel potom. Samozrejme to je drahsie lebo londyn je proste rip-off.

Inak ak ti to vazne vyhadzuje vyssie ceny ako mne (cekni ten Luton -> GG) tak mi napis sukromnu spravu.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Ešte môžes ist vlakom, stanica od letiska nie je daleko. Ak sa ti podarí prejsť turniket tak ani lístok ti netreba a môžes ísť zadarmo :D ale najlepšie, najpohodlnejšie, najrýchlejšie je national express, mne to ukazuje z Lutonu napr na Victoriu za 11 libier
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aby sa dostal na vlakovu stanicu tak musi vyuzit kyvadlovu dopravu kde konktroluju ci ma listok na vlak. Cena vlaku je okolo £19.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

27 r/t je ten vlak. Najpohodlnejsia volba.

Na auto by som sa vysral, z troch dovodov
> parkovanie v Londyne je nahovno v centre, pripadne ked nie uplne nahovno tak drahe
> budete si chciet dat pivko daco, sofer nebude moct
> jazdi sa tam na opacnej strane, chce sa vam s tym srat a riskovat kvoli takemu vyletu ked ani vela neusetrite?

easyBus je lacny a z Lutonu jazdi v National Express busoch. Kd vam pride listok na bus z letiska za 3 libry na osobu a smer vela, tak sa na cely Londyn vykaslite. A busy su spolahlive dost.
Na Golders Green sa vykasli, bus stoji rovnako az minimalne na Baker Street. Ked nie Baker Street, chodte aspon na Finchley Road, to uz je v zone 2.

Podla toho kolko budete behat po Londyne si mozno vezmite si Oystre - nie visitorske ale normalne! zaloha 5 libier, vratna. celodenne jazdenie je limitovane na 6.50 a plati to do 4:29 dalsi den (tzn. ked nockou dorazite o stvrtej niekam k odchodu busu, neplatite za cesut naviac. Len sa to bude asi na hovno rano vracat kvoli tej zalohe... Mali by takto fungovat aj normalne NFC karty, ale nemam odskusane na sk karte
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

okey chlopi vdaka. pojdeme zrejme tym busom rano z letiska na Victoriu, pobehame a pojdeme na stadion. Odtial tiez busom na Baker street a odtial znova easybusom na letisko. tam trosku podriememe a letime.

Fabo - bus z letiska na nas cas (9:00 rano) stoji 11 libier, spiatocny stoji 4 libry. Kvoli tomu sme zvazovali ci nie radsej auto, ale potom sme si uvedomili tiez, ze jeden z nas si nemoze dat pivo :D

Naposledy som bol v Londyne pred 4 rokmi tusim a mari sa mi, ze ked sme rano niekam sli, tak sme si kupili na stanici metra denny listok a ten platil aj na autobusy. je to tak? ci sa mi to pletie?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo - mensie korekcie:
1. Vlak z Lutonu nie je najpohodlnejsia volba, nie je priamo na letisku, nejazdi az tak frekvenovane, pokial nevies kam ides tak ta to akurat zmatie.
2. Busy az tak spolahlive nie su. Ako dojdu kam maju (povacisne) ale cas je otazny. To je pre nich irrelevantne kedze maju casu az az.
3. Daily cap je zavisly od zon a pouzitych prostriedkov. 6.50 je len pre zony 1-2 a Wembley je zona 4.
4. Golders Green bola najlacnejsia moznost ktoru som mu nasiel (v ramci toho, ze mu odtial ide bus priamo na wembley stadium). Ale neviem co by na wembley cely den robili.
5. K moznosti regularnej Oysterky sa priklanam aj ja. Neviem sice ake su rozdiely ale viem,ze ta sa da vratit a dostanes vsetko co si neprecestoval

guess.whoo - par doplneni
1. Ako citam tak mozes v busoch pouzivat aj papierovy listok takze mozes si kupit aj denny listok
2. Mozem skusit ci moja slovenska contactless bude fungovat ale to nezaruci, ze bude fungovat aj tvoja a budes mi dlhovat pivo
3. Ked budes v Londyne tak najdi wifi a stiahni si citymapper (alebo si ho stiahni doma). Nic lepsie som na planovanie cesty po Londone nenasiel.
4. Ak si mienis kupit celodenny listok (neodporucam) tak nemusis z Victoria na Baker Street brat bus. Ak chces jazdit na Oysterku tak mozes dalsie peniaze usetrit pouzivani iba busov kedze tam je daily cap £4.50
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dik za tip na appku. funguje aj offline?
preco neodporucas celodenny listok? single fares vyjdu lacnejsie?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

1. Appka prirodzene offline nefunguje (kedze musi brat do uvahy vsetko mozne) ale zerie primerane dat a najst free wifi v Londone moze byt kusok tazsie ale da sa to zvladnut.
2. Single fares maju cap ktory je vzdy nizsi ako daily travel card pre dane zony. Viac tu http://content.tfl.gov.uk/adult-fares.pdf (busy maju osobitny cap ktory sa ti moze priratat k prvemu) ale proste ak si kupis celodenny listok tak nemusis brat bus (tuba je ovela rychlejsia) a ak si ho nekupis tak mas do zony 4 cap £9.30 co mas aj tak menej ako daily travelcard (len nesmies zobrat bus ktory aj tak potrebovat nebudes). A ak sa nahodou rozhodnes pouzivat len busy tak mas cap nizsi. V tvojom pripade sa ti oplati kupovat denny listok len ak by si pouzival kombinaciu tuba + busy a to fakt nevidim dovod preco by si to robil.

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2016, 13:21)
Ked tak nad tym uvazujem. Kupit oysterku a potom ju vratit je namaha a co neprecestujes sa ti vrati ale vrati sa ti to v librach a potrebujes libry? Bude ich malo na zamenenie na eura. Takze ak ti to stoji za pohodlie tak daily travelcard (do zony 4 je to stale za 12.10) je sice drahsie ale potom nemusis nic riesit. Ono tie daliy travelcard su urcene pre ludi co pridu do Londyna na den a nemusia riesit Oysterky takze vlastne aj pre teba. Rozhodni sa sam. Je sice drahsia ale tak za pohodlie sa plati.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nj asi tie tri libry obetujeme a nebudeme sa potom este ondiť s Oysterkami kde ich po ránu vratit. Asi budeme chodit busom lebo budeme mat dost casu a budeme samozrejme aj viac vidiet.

zatial vdaka. ak by ma este nieco napadlo tak napisem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

guess.whoo napísal:okey chlopi vdaka. pojdeme zrejme tym busom rano z letiska na Victoriu, pobehame a pojdeme na stadion. Odtial tiez busom na Baker street a odtial znova easybusom na letisko. tam trosku podriememe a letime.

Fabo - bus z letiska na nas cas (9:00 rano) stoji 11 libier, spiatocny stoji 4 libry. Kvoli tomu sme zvazovali ci nie radsej auto, ale potom sme si uvedomili tiez, ze jeden z nas si nemoze dat pivo :D
Tak si kupim na 8:35 a poviem ze zmeskalo lietadlo. Ak maju miesto, vezmu vas.
Alebo na 9:55 a poviem ze priletelo skor. Ak maju meisto, vezmu vas.
Miesto maju skoro furt.
Naposledy som bol v Londyne pred 4 rokmi tusim a mari sa mi, ze ked sme rano niekam sli, tak sme si kupili na stanici metra denny listok a ten platil aj na autobusy. je to tak? ci sa mi to pletie?
Existuje to, ale daily cap na Oyster/contactless je lacnejsi.
javatar napísal:Fabo - mensie korekcie:
1. Vlak z Lutonu nie je najpohodlnejsia volba, nie je priamo na letisku, nejazdi az tak frekvenovane, pokial nevies kam ides tak ta to akurat zmatie.
Vyskusal som kadeco, mozno s vynimkou taxiku, podla mna je vlak najpohodlnejsi. Ale ved nemusi kazdy suhlasit.
2. Busy az tak spolahlive nie su. Ako dojdu kam maju (povacisne) ale cas je otazny. To je pre nich irrelevantne kedze maju casu az az.
Hej, cas moze byt v spicke horsi, ale
a) je tam vata
b) idu mimo spicku, resp. z letiska ku koncu spicky, ale tam to je menej kriticke
3. Daily cap je zavisly od zon a pouzitych prostriedkov. 6.50 je len pre zony 1-2 a Wembley je zona 4.
Dobra pripomienka, dik
4. Golders Green bola najlacnejsia moznost ktoru som mu nasiel (v ramci toho, ze mu odtial ide bus priamo na wembley stadium). Ale neviem co by na wembley cely den robili.
Ja nehovorim ze to nie je validna volba, len by som sa na to vykaslal skrz to centrum (ako pred zapasom, tak po nom)
5. K moznosti regularnej Oysterky sa priklanam aj ja. Neviem sice ake su rozdiely ale viem,ze ta sa da vratit a dostanes vsetko co si neprecestoval
Turisticka sa vratit neda, mas tam sice nejake zlavy na vstupne, takze turistom sa moze oplatit, ale im silno pochybujem
guess.whoo napísal:nj asi tie tri libry obetujeme a nebudeme sa potom este ondiť s Oysterkami kde ich po ránu vratit. Asi budeme chodit busom lebo budeme mat dost casu a budeme samozrejme aj viac vidiet.

zatial vdaka. ak by ma este nieco napadlo tak napisem
akurat pocitaj s tym, ze daily cap na busy je este nizsi. Javatar nech ma opravi, ale 4.50, takze o nieco lacnejsie aj bez vratenia oystra
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zavolam dnes do tatrabanky, ci je ich visa akceptovana v UK. bola by to lepsia moznost ako platit za dopravu? uz mam v tom gulas :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ktora karta nie je akceptovana mimo Slovenska?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no napriklad aj v Nemecku neakceptovali v jednych potravinach moju Visu (tusim Netto). a nechcem sa spoliehat na nahodu pri nastupovani do busu, ze mi ju vezme
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v rakusku nemaju velmi radi visa karty, tam ficia skor na maestro. v nemecku je to mozno podobne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak v Tatre mi nevedeli povedat, ci mi kartu budu akceptovat :/ Javatar ty mas aku slovensku?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Visa Electron neni akceptovana niekde v Rakusku, neviem ako sa volaju tie potraviny, nie Penny, ale ina siet co je v Rakusku, to jedine ma napada. Ale pokial mas embossovanu Visa Classic alebo nieco podobne, tak s tym nebol problem nikde vo svete. Viem, ze Prima banka vydavala tiez daku najnizsiu radu Maestro a tiez s tym bol niekde problem, ani cez net sa nedalo platit, ale to bol asi zakladny Maestro, ten vyssi model bol za poplatok 2 az 3 eur/mesacne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ja nemam embosovanu momentalne. rozmyslam, ze si necham vydat z mbanku na tento ucel ak je to teda najlepsi sposob platenia za dopravu v Londyne..?
Napísať odpoveď