Mazda 2 1,25 poradte čo s tým mam robiť nejaké napady....

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Mazda 2 1,25 poradte čo s tým mam robiť nejaké napady....

Príspevok od používateľa Matej18 »

Ahoj dlho som tu nebol a začalo sami kaziť auto. Auto má nalietane 190000km- pri cca 161000 km bolo namontovane LPG steffaneli. Motor je tam ford 1,25 benzín rok vyroby 2005. Označenje FUJA čiže fusion a fiesta to iste. Chyby v obd žiadne. Auto síce absolvovalo STK. Ale moj problem spočíva v tom ked ráno prídem alebo po obede ked idem s prace a naštartujem auto vždy štartuje na benzín- (tankujem iba v power). Auto sa začne dusiť ako keby išlo na 3 možno dva valce ale ked pridam plyn troška tak otáčky idú vyššie a motor sa rozbehne na všetky 4 ale keby som nepridaval tých 30 sekund možno menej tak auto zdochne a znova naštartovať a opakuje sa to ale po cca 30 sekundach motor začne bežať na všetky 4 a drží krasne otáčky na cca 700 až 800 rpm. Dalej to už ide normálne žiadne problemy. Olej meneny cca pri 181000km sviečky vymenene spolu s ním. Menene čislo polohy vačky. Vyčistena škrtiaca klapka + maf senzor(auto ide odvtedy lepšie v vyšších aj nižšich otáčkach a neskapína občas). Všekky hadide sania a odvetravania kluky prezrete či nie sú derave žiadna (jedna bola mam vymenenu ale nič sa nezmenilo akurat že drží otačky rovnomerne nepadaju brutalne dole). Filtre vzduchu a oleja menene pri vynmene oleja a palivový bol meneny asi pri 159000 km ale vačšinu sa jazdí na plyn takže meniť ho ? občas jazdím aj iba na benzín . Plyn bol nastavený nedávno teda asi pred týždnom filter nastavenie vstrekov uprava tlaku na reduktore. Lambdy obe menene za UNI neviem ale funguju obe vidno to podla obd. Výfuk nový teda zadny diel a rúra od katalyzatora cela vymenena. "kura" teda svetielko chyba v obd nesvieti žiadne chyby ako som písal.

Neviem čo s tým ide to síce na opravu v utorok ale zatial som mu povedal že nech sa pozre na zapalovanie teda modul zapalovania a káble. Lebo čo som čítal na google tak že chyby vozidla po dlhšom používani tak že bolo citovane že vypadavanie valcov na vine je zapalovaci modul ale kedže nie som istý tak sa pýtam na čo by som sa mal ešte pozreť. (do vstrekov sa mi moc nechce lebo jeden vychadza na cca 100 eur a kedže sú 4 tak ....) Ešte ma napadlo že by mohol byť slabý tlak paliva ale prečo potom ide ten motor normálne otáčky nekolíšu nič. Teplota motora v norme nehreje sa to. Rozvody boli menene pri 150000 km. Termostat bol vymenený pri cca 155000km.

Inak je tam namontovane aj mazanie ventilov a plne funkčne.- k lpg. Motor ide ticho nič v ňom neklepe ani nebúcha.

Dakujem za všetky rady
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Mazda 2 1,25 poradte čo s tým mam robiť nejaké napady..

Príspevok od používateľa lukas9206 »

A čo vstreky? Boli menené? Ja som ich menil dva krát (aj keď nie za nové, ale používané z inej mazdy) a asi tri krát som bol na čistenie. A vždy za problém boli oni :-D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja som menil palivovy pri kazdej vymene oleja kedze sa jazdi prevazne na LPG a benzin viac stoji v nadrzi. Urcite ho vymen teraz za tych par € to stoji.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Ale prečo to potom robí iba pri naštartovaní cca 30 sekund potom to už ide ok stale na benzín ked mám prepnute tak to robí aj ked na LPG ale kým sa iba ohrieva teda naštartujem a o ničom a potom sa to rozbehne a potom to už ide ok. Vstreky ako som povedal jeden 99 euro s druheho auta sa mi to moc meniť nechce kedže nevieš kolko to vydrží. Ako uvidíme možno do toho pojdem. Palivový Filter meniť ? ved ale kolko cez neho prejde toho benzínu pokial auto ide na lpg ? Ako možem to skúsiť vymeniť . Inak toto prišlo s ničoho nič z dna na deň. Nie že to bolo dlhší čas auto držalo pekne otáčky ale jedneho dňa ..... Ešte skúsim premerať čidlo teploty oleja a vody. Prípadne regulator tlaku paliva. Tam sa mi to tiež nejak nepáči.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja by som to videl skor na tie vstreky
Matej18
Light Professional
Light Professional

Výsledok- pomenili pár vecí , vyčistili vstreky v ultra čističke - trocha pomohlo ale znova po vychladnutí sa to objavilo- následne meranie kompresie - valec číslo 2 dovidenia. vravím si dobre a čo teraz s tým auto má 190000 km vymenené brzdy komplet zadne predne kotúče platničky pakne , vymenené rozvody, nova cievka plus káble sviečky plynove zariadenie s mazaním v hodnote nejakých 700 eur, a plno iných vecí nových teraz čo s tým rozpredať sa mi to nechce pretože vyzerá celkom dobre nápravy sú bez poškodenia , je troška poškrabanie ale ktoré auto nie je keď je staršie, -pýtal som sa na opravu hlavy a teda urobene tvrdených sediel pre LPG čo tro vyjde tak som zvedavý na to ale zasa ked to dajú dole samozrejme hlava bude urobená a teda tesnenia všetky čo sú potrebne musia ísť samozrejme nove tak sa to bude šplhať vysšie som kompletne smutný s toho. Ale čo mám robiť auto potrebujem ale čo teraz minimálne budem bez neho asi tak 2 až 3 týždne. Samozrejme že si ho potom nechám už dlhšie to by bola somarina urobiť to a predať to niekomu - na voz sa porobil som ho a kúpil som si druhý jazdený ČREP ktorý budem musieť opravovať(do nového sa mi moc nechce jednak nemám moc na to prachy. A kupovať ďalšiu jazdenku čo tam niekto napíše že je tuti fruti a je ako od matela a len nasadnúť a voziť sa nechcem.
DIESEL sa mi neoplatí moc nelietam mimo mesta. Stačí mi benzín ale toto auto je veľke veľa sa do neho zmestí nie je to fabia alebo dacia.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nie je to Fabia ani Dacia, ako pises v poslednej vete, ale tie by mozno jazdili bez investicie. A to je ten rozdiel. Teba to stalo nemale peniaze a je mozne, ze to este nemale peniaze stat bude.
Matej18
Light Professional
Light Professional

ako píšeš je to možne ale HTP isto nie chcel som auto ano kupil som chcel som jazdiť lacnejšie jazdil som ušetril som - teraz sa to obracia k nule. Ale dacia ee pretože to je hniloba tam by som zasa investoval nemale prachy do vyvárania auta mam autoklampiara a povedal mi dacie už len preto nie lebo tie plechy čo robia to je blato ale zatie prachy čo chceš však že. Htp motory trpia tiež odídením bud to rozvodovej reťaze alebo prepálenie ventilov čo potom auto už ide iba na dva valce a je rozdiel ísť ked máš auto 4 valec a auto trojvalec ked ti vypadne valec. U fabii zasa moc zainvestuješ do naprav. Proste každe auto ma svoje chyby svoje som kúpil pri 150000km cca 160000km montovane LPG a 190000 km je vidno že sa s tým už niečo stalo malo to síce aj to mazanie ventilov ale čo s toho ked to mohlo byť už predtým ludove povedane posrane a LPG to už len dokončilo. Ale ako som písal je to motor FORD 1,25ka označenie FUJA teda tento problem sa može objaviť v menovenej mazde 2 1,25 , ford fiesta 1,25, ford fusion 1,25 + tento motor bol montovany že vraj aj do nejakeho volva alebo len prevodovka sedí nato ale neviem č je montovany aj tam alebo tam fakt sedí iba prevodovka. Inak plno vecí je rovnakých aj s motormi 1,4 a 1,6 teda je to jedno vrece. Mam totiž manual na opravy toho auta preto tie motorizacie je to tam všetko menovane čo ako sa mení. Neviem čisa mýlim ale ten vyšší objem je iba vrtanie valcov inak je všetko rovnake.
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem ako HTP, nikdy som sa o ne nezaujimal, ale retaz bol problem podla mna na TSI motoroch od Skody. Pekne, ze si Daciu odpisal, plechy blato a neviem co, ale stale ti unika pointa toho co som pisal vyssie. Ty mas auto rozbite, nalial si do toho peniaze a stale nic, este tam nalejes dalsie. Keby si mal tu Daciu ci Fabiu, tak mozno najzdis dalsie 2 roky bez investicie. Mozno.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ako sa vlastne riesi nizka kompresia valca? Staci prekruzkovat piest alebo treba to nejak komplexnejsie riesit?

Na motorke, ked stratil valec kompresiu stacilo vymenit kruzky a zase fachal bez problemov. Neviem teda ako je to na aute, ci by stacila podobna oprava... ? :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

kruzky alebo ventily
Matej18
Light Professional
Light Professional

Ako viem možno som tie auta odpísal. Ale isto by som si ich nekúpil. Moje auto jazdilo dobre len cca asi pred 2 týždnami začalo vynechávať teda jedným valcom ale ono sa to upraví po cca 30 sekundach ano mohol som na tom jazdiť a dop...ť tak že sa toho zbavím max na diely. Ale brzdy a ostatne veci som menil pred spomínanou chybou. A pokial nie som mechanik čo nie som tak doma sa mi nevála len tak tá vec čo meria kompresie. Myslel som že sú to vstreky alebo nejaka prasknuta hadica na podtlak alebo sanie. Teda som to tam dal a oni zmerali tlaky v motore a vo valci 2 je slaba kompresia teda preto to vynecháva. A na 1,25ku 55 kw ked ti vypadne jeden valec alebo ma slabu kompresiu tak ti to nič neťaha. Ale auto je plne pojazdne ako mi povedal mechanik. Dá sa na tom jazdiť ale otázka času kedy to PRDNE. A možem zhaňať bud nový motor alebo to rozpredam a kupim si ine. Ale vyjadril sa jasne podpálene ventily ma to LPG a už to malo niečo najazdene. Myslel som že to vydrží viac ked tam dám mazanie ventilov. Presne ako to heslo FORD F-fix O-or R-repair D-daily.

Čo k tomu dodať. Nedarí sa mi inak v celom mojom živote. Chcem aby sa mi začalo konečne dariť. Čo som si myslel že konečne sa mi aj začalo. Predtým som úspešne dokončil zopár vecí vravel som si hura. A teraz toto. No nič napíšem, ked sa niečo zmení. :(
heker
Redeemer
Redeemer

Matej18 napísal:Myslel som že sú to vstreky alebo nejaka prasknuta hadica na podtlak alebo sanie.
Vstreky ma diesel, benzin ma sviecky. Pises, ze mas benzin s lpg a teraz zrazu pises o vstrekoch.

Mal by si sa trochu predychat, ist na sviezi vzduch a neupadat do depresie. Ak mas aj one problemy ako s autom, odporucam ti tu na fore napisal do casti Laska a vztahy.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja myslim ze diesel ma zhavice a benzin sviecky. Vstrekovace (trysky) ma aj benzin aj dizel.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

teraz neviem, kto tu v tento krasny piatok viac popil :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja nie som na nocnej :D
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Matej18 napísal:Ale vyjadril sa jasne podpálene ventily ma to LPG...
To nie je také hrozné, najmä ak je to iba na 1 valci... Neviem či to je 8V alebo 16V, ale aj keby máš zrepasovať všetky 4 ventily na tom jednom valci, tak je to stále pohodka. A keby sa ti podarí zohnať druhú hlavu valcov, tak to auto by ešte mohlo jazdiť ďalších XY tisíc km. Akože ono by to nebola nejaká závratná investícia, prebrúsiť ventily, prebrúsiť sedlá, nahodiť späť hlavu, nastaviť rozvod... skôr je to práca, ktorá vyžaduje precízneho šikovného automechanika. Lebo čo sa týka železa, tak tam nemáš prakticky do čoho investovať nejakú horibilnú sumu. Ten automechanik, ktorý to pozeral, sa ti nevyjadril k tomu, čo by stála oprava?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Sem sa neoplatí nič napísať končím nenapíšem už nič. NIe preto že ako sa tu ku mne nieto vyjadrí že niekto niečo popil a ine veci. Každý si o mne myslí že som ... Už budem ticho. nenapíšem nič.

žiadam o zmazanie temy dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Frustracia, depresia a este sa tu aj rozplac. Ludia sa ti snazia poradit a ty to takto zaklincujes, sranda.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Matej18: ale no, tak prepac :) som myslel, ze si iba docasne rozhodeny po nevydarenom veceri :) hlavu hore, bude horsie :)
Napísať odpoveď