Disk alebo USB

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Disk alebo USB

Príspevok od používateľa Pheonix »

Ahojte. Potreboval by som poradiť na čo mám nahrávať programy či na USB alebo na HDD do tv. Osobne tam mám zapojený tento USB https://www.alza.sk/corsair-voyager-gs- ... lternativy

Bojím sa aby som ho zbytočne nezničil keď tam každý deň niečo nahrávam. Nejde o lacný usb a tiež neviem zistiť koľko taký jeden program, ktorý nahrám na to USB zaberie miesta lebo keď usb pripojím do PC tak o zariadení nezistím nič lebo je nejak zaujímavo preformátované.

Preto chcem poradiť buď iné usb alebo hdd čo sa viac oplatí čo možno za najmenej peňazí. Inak osobne by som bol rád aby fungovalo aby šlo aj nahrávať a pozerať lebo teraz mi to pri tomto usb funguje. Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Disk alebo USB

Príspevok od používateľa hojko »

To je co za hlupa otazka??? Disk je disk, tam nie je o com polemizovat, disku sluzi na to, aby sa neustale pouzival, bol v zatazi. Este som sa nestretol s tym, aby niekto mal programy na USB, pripadne ich tam instaloval alebo neviem co. Na USB sa zvyknu nosit dokumenty, filmy, hudba... Nepises, ze ci mas notebook alebo pocitac, ak pocitac, tak bud normalny disk alebo pripadne SSD. Ak notebook, tak tam zalezi od toho, ze ci sa ti da umiestnit druhy disk, pripadne ci ho chces vymenit, ci nebude lepsi externy disk atd...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Ach programy myslím ako záznami z Discovery, joj .... Nie ako programy asi som to zle napísal
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Jaj tak. To je relativne jedno, pokazit sa moze aj to, aj to. Ak ti je USB pohodlnejsie, tak preco nie. Myslim, ze tie USB kluce mali zaruku 5 rokov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

hojko napísal:Este som sa nestretol s tym, aby niekto mal programy na USB, pripadne ich tam instaloval alebo neviem co.
A co portable programy, ved tie su priamo na to vytvorene, tiez nastavenia su preto priamo tam.

OK, k teme, zalezi na tom, ci nahravas dva 30 min. dokumenty tyzdenne, alebo 5 hodin kazdy den. USB kluce maju urcity pocet zapisov, niektore s tym urcite mozu mat problem. Viem ze pri jednej IPTV zakaznikom odchadzali USB kluce, tusim odporucali urcite typy, ale ich forum nefunguje a vtedy ma to prilis nezaujimalo, tak podrobnosti neviem.

Podla mna by bol HDD lepsi, prip. lacny USB kluc, pri ktorom nevadi ze sa pokazi o 2 roky, no aspon budes vediet, ze HDD bude lepsi.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Vzhladom na cenu, aj mozne problemy s klucom, by som bral disk, black na nahravane bude asi zbytocny, neviem ako maly, ale moze byt aj hlucny a prehrievat sa, takze by potreboval aj lepsie chladenie. Ja pouzivam sice "velky" disk, no tiez som nahraval a vela a vydrzal mi dlhe roky, mal som 2 rovnake, jeden mam stale ako sekundarny, ide o WD blue 640GB, takze odporucam WD blue, no vzhladom na pouzitie 2.5".
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Niektore televizory kluce ani vobec neakceptuju. Radsej HDD, to je istota.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Môžete mi prosím poslať odkaz na ten HDD pls?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Doporučujem tiež radšej HDD, ako usb kľúč. Buď spomínaný WD alebo ešte lacnejšie máš Maxtor M3 portable 1TB https://www.mall.sk/pevne-disky-externe ... cbm-894140
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja používam tiež HDD nahrávanie videa zo settopboxu lebo tam moc nekolíše rýchlosť zápisu ako u USB. Mam doma USB 3.0 od Kingstonu 32 GB a keď som začal nahrávať HD program tak mi obraz pri prehrávanie kockoval. Odkedy používam ext. HDD tak všetko beží plynule mám doma 1TB WD elements.

https://www.alza.sk/wd-2-5-elements-por ... d=18851851
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Ďakujem za rady kúpim určite hdd ale príde mi 1 tb hdd ako zbytočne veľký lebo ja program ktorý som kukol hneď vymažem. Neviete mi poradiť niečo menšie ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Najlacnejsie mas 500GB disky, mensie sa uz ani nepredavaju, ich cena zacina niekde okolo 45 eur: https://www.alza.sk/lacne-externe-disky ... 851842.htm
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, mensie sa prilis neoplatia, iba ak bazar, vyziadaj si info z HD Tune Pro, aj ked istotu ze ta neoklamu nemas. Prip. kupuj disk este v zaruke, alebo nerozbaleny, alebo tu na hojku od overenych uzivatelov, mozes si dat aj inzerat ze kupis disk, mozno budes mat stastie.

Prip. ak bude disk velky a podari sa ti ho rozdelit na dve particie, mozes pouzit druhu na zalohu, len si treba overit, ci telka po zapojeni tu druhu particiu nezmaze.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Mal by som ešte otázku ohľadom pripevnenia disku o tv alebo o koľko by som mohol dokúpiť dlhší kábel. Viem že niektoré disky majú problém pri dlhších kábloch.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslim ze na to si musis odpovedat sam, podla toho kde mas telku, ci na stoliku alebo na stene, kolko tam je miesta a pod. mozes ho zavesit aj na stenu za telku, bud na policku alebo priamo zavesit - na telku sa tiez da, ale nedaval by som to na miesta ktore sa zahrievaju ani kde je vetranie. - Alebo chces mat disk uplne inde, mimo telky, ze spominas dlhy kabel? To potom radsej pripojit cez kratky kabel blizko telky a tam natiahnut dalsi dlhy kabel, ak potom budes potrebovat pripojit ho k PC ci notebooku, tak len prepojis ten kratky kabel s dlhym, ale to mi pride zbytocne.

Osobne by som spravil nejaku malu policku za telku a potom by stacilo v pripade potreby len odpojit, zapojit k pc/notebooku, napr. obcas na zalohu, ak bude fungovat ta druha particia.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Niektore disky maju kratky kabel, mozno 30cm, ale stretol som sa uz aj s kablom, ktory mal hadam 1 meter a bolo to skor na obtiaz. Ale vzdy sa da kabel vymenit, je to predsa USB kabel, ktory splna urcity standard, problematicky by mohol byt odpor kabla, takze sa vyvaruj cinskym kablikom niekde z AliExpress za 2 eura, ale kup si nieco normalne.
Napísať odpoveď