Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Gulli napísal:odkedy mam vodicak sa vozim len na diesloch a ta spotreba...
...tak co ta spotreba? chces povedat, ze mas 20k na vikendovku a nemas na palivo? :)

...a mimochodom, na cabrio alebo roadster je uz trosku neskoro...
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

RATZINGER666 napísal: ...tak co ta spotreba? chces povedat, ze mas 20k na vikendovku a nemas na palivo? :)

...a mimochodom, na cabrio alebo roadster je uz trosku neskoro...
Vidis presne po taketo podpichovacky som sem prisiel, prinuti ta to premyslat. Ono to bola prva idea to auto pouzivat ako primarne, nakolko 90% casu idem sam alebo max so spolujazdom a v kufri mam pohodenu jednu sportovu tasku. Na druhej strane je asi pravda vysolit tolko penez, a kupit si nejaku vikendovku a to auto aj tak brat a pouzivat ako vikendovku. Mas nejaky tipy ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved ho pouzivaj kludne aj primarne, slovo vikendovka som pouzil iba ako druhu volbu k praktickemu autu... mam aj tipy, ale Ty si najskor vyber modely, ktore sa Ti pozdavaju, utried si v hlave, ci to ma byt cabrio, roadster, speedster, targa, ci softop, hardtop atd., potom cosi vyberieme... ale rozmysli si ten rocnik, resp. rozpocet, pretoze tam nic rozumne nezozenies...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak felda predana, ostava este astra keby niekto chcel :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a uz sme isli dole s cenou? :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

na astre nepojdem dole az tak ako by si chcel :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

lukostrel77 napísal:Aký mate názor na Peugeot 5008 prípadne neaké skusenosti? Nekazí sa?
http://dfens-cz.com/zkusenosti-peugeot-5008/
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Dík :)
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

tak, došlo aj na mňa... mam v merku, že po vianociach si kúpim nejake vozitko. A asi aj mam už vybraté. Prv som bol 100% rozhodnutý pre Hondu Civic (modelová rada 2008 a novšie( , no ale teraz som sa začal pokukovať po CR-V , samozrejme oba modely s motorom 2.2 i-CTDi. Cenový strop mam cca 10k, a keď pozerám, tak sa pohybujú kusy z dovozu, a s relatívne malým nájazdom. Načo si dávať pozor, pri kúpe takého to modelu? Všade čítam, a počujem, že sú dosť spoľahlivé agregáty. Že pokiaľ sa človek o ne stara, tak sú vďačné. Rád by som počul vaše názory... :smt006
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pokial Civic, tak by som urcite radsej 1.8 VTEC. Tie motory su spicka vo svete atmosferickych benzinov, neviem ako diesle ale nemyslim, ze budu tak kvalitne ako benziny. Pokial chces auto na dlhe presuny a silou-mocou naftu, tak to uz skor nejake koncernove TDI, ale tie jazdenky mavaju dost pochybnu minulost.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Chalani čo vieme o mercedese c 250cdi blue efficiency s 5 stupňovým automatom? Teda okrem toho, že interiér vyzerá ako v astra :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nejakymarko napísal:Teda okrem toho, že interiér vyzerá ako v astra :-D
...ze sa v nom aj vozi podobne ako v astre...

predpokladam, ze myslis w204... strasne auto
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Páni, zháňame auto do rodiny... rozpočet 3000 €, kombík/MPV, je viacmenej jedno, či to bude benzín alebo nafta, to nehrá rolu. Čo je dôležité, aby to bol držiak a makač, to auto bude denne využívané, nákupy, robota, do vinice s vozíkom a podobne, čiže priorita je spoľahlivosť a odolnosť auta. Aj som pozeral niečo, no nenašiel som nič také, čo by ma oslovilo... Ak máte nejaké tipy prípadne dobré skúsenosti s konkrétnymi autami, tak každá rada ma poteší. Vďaka :) .
nejakymarko
Addict
Addict

Vôbec si ma nepotešil Ratzi :-D. Do oka mi padlo konkrétne TOTO

Ja už vážne neviem. Príde mi dať cca 10k za octavku veľa, keď v tej cene sú kúsky s cca rovnakým nájazdom a rokom výroby (neskutočne predražené autá) e91 320d je preslávené "spoľahlivosťou" a 330d/xd je veľmi málo v ponuke, a. Každé atakuje nájazdom 300k.
Francúzi sa mi moc nepáčia, fordy mi prídu také nezaujímavé, neviem po čom sa ešte obzerať. Mať o nejaké 2-3 tisícky väčší rozpočet, beriem superb a kašlem už na to.
Ešte rozmýšľam nad nejakou mazdou teoreticky
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak ak by Ti stacila aj 3er, tym Ceckom moc nepokazis... ale necakaj od toho, ze to je Mercedes v pravom slova zmysle... henten ale vyzera dobre, aj je slusne vybaveny...

Superb a mazda 6 by boli aj mojimi favoritmi, ale zase pri mazde ta nafta nie je nic extra... radsej nejakeho nemca...
nejakymarko
Addict
Addict

cize v podstate audi, bmw, medved, vw a mozno opel (aj ked je to pravy nemec ? :D )
Poviem ti, ako rozyslam :)
pri BMW e61 uz relativne starsi model, pohodlny, dobre vybaveny ale najazdovo okolo 300k (minimalne) a servis uz je trosku niekde inde ako pri e91, tak preto som sa obzeral skor po e91, + tak velke auto mi este ani netreba, nemam rodinu a ani zatial neplanujem, vozim sa vacsinou sam alebo vo dvojici, kombik vyberam viac menel len preto, ze sa mi subjektivne viac paci

AUDI a6 avant je ten insty pribeh, ako e61 a pri a4 avant b8 je v ponuke velmi malo aut (do mojho rozpoctu, max 11k) + mam v tom stale hokej, tiptronic, steptronic...

Mercedes sa mi nejako vizualne paci zo spomenutej trojice najmenej, ale stale je to dizajn, ktory neurazi, v Bcku 180cdi z 2006 som najazil okolo 1000 km a musim povedat, ze aj ked ta jazda nebola nic extra zazivne, alebo nieco take, bolo to celkom pohodlne, slusne vybavene, kludne pouzitelne ako daily. A v neposlednom rade mam z mercedesu vzdy taky pocit, ze predchadzajuci majitel nebol pretekar, ani nejaky pubertak, ze to auto bude v relativne lepsom stave, ako bmw, alebo audi s podobnymi km a vekom

U vw som chvilu zvazoval ako passat, tak aj golf, ale kedze na golfe vi (rodicovskom) jazdim teraz, tak ma to k nemu velmi nelaka a passat bude najskor nejaky vylietany z firemnej flotily, a vsetci vieme, ako sa ludia spravaju k cudziemu...

mazda 6 sa mi vzdy pacila, ale rovnako ako vravis ty, pocul som ze diesle nie su boh vie co + neviem, ako su na tom automaty

octavka je proste take auto "bez napadu" ale stale mam niekde v podvedomi, ze kupit zachvalu octavku bude najlepsie riesenie :D

Ine modely ma nejako nenapadaju, paci sa mi este lexus is, ale tam je zasa interier taky azijsky, moc ma netaha

Mal som v hladaciku nieco taketo:

BMW: https://www.autobazar.eu/bmw-rad-3-coup ... 57447.html
AUDI: https://www.autobazar.eu/audi-a4-avant- ... 97029.html
MEDVED: https://www.autobazar.eu/mercedes-c-tri ... 15204.html
OCAVKA: https://www.autobazar.eu/skoda-octavia- ... 32287.html
GOLF: https://www.autobazar.eu/volkswagen-gol ... 24913.html
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

dam len poznamku k tomu audi :D
bud to auto ma realnych 400+k, alebo nim jazdilo nejake prasa aby musel menit vsetky vstreky pri najazde 270
celkovo to co pise ze vymenil to je cenovka tak 2500, ktory idiot by sa vzdaval auta do ktoreho vrazil nedavno 2500 pricom vymenil vsetky drahe "kazive" veci
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

v tej cenovej hladine je to akurat take blbe no. Vcera som sa zamyslal nad tym, chlapec kamarat chce kupit Audi A4 alebo Passat CC, tak si hovorim, kua musi byt aj nieco lepsie, ni?

...no a nenasiel som nic. Hluche miesto. Asi tak jak ked som pred 2 rokmi kupoval svoje, aj cenovo obdobne
nejakymarko
Addict
Addict

Btw Ratzi, nemas ty nieco taketo na ruke momentalne?
Ale vyzera to tak, ze pojdem do toho mercedesu asi. Vyzera dost zachovalo a vybava je slusna :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

vendo napísal:dam len poznamku k tomu audi :D
bud to auto ma realnych 400+k, alebo nim jazdilo nejake prasa aby musel menit vsetky vstreky pri najazde 270
celkovo to co pise ze vymenil to je cenovka tak 2500, ktory idiot by sa vzdaval auta do ktoreho vrazil nedavno 2500 pricom vymenil vsetky drahe "kazive" veci
Alebo to mal poctivec, ktorý riešil veci preventívne :) Ak máš na hovno vstreky a vieš o tom, tak s tým môžeš relatívne v pohode jazdiť, ale zarábaš si tým akurát tak na väčší prúser a môže dôjsť až k prepáleniu piestov, takže v takom prípade v podstate kupuješ nový celý motor. A možno tie vstreky menil pred 25k km, jazdil na tom rok a potom zistil, že už chce nejaké novšie auto, tak toto predáva. Výmenu všetkých tých vecí, ktoré sú tam spomínané, beriem skôr ako plus a nie mínus, keďže nový majiteľ to má aspoň z krku a nemusí sa tým trápiť :wink:
Napísať odpoveď