Ako ziskat data z Obchodneho registra?
Ako ziskat data z Obchodneho registra?
Cauky,
mam v databaze cca 40,000 IČO rozlicnych firiem a chcel by som k nim naparovat data z obchodneho registra. Neviete niekto ci existuje nejake API, pripadne ci sa niekde povaluje nejaky dump z OR? Nemusi to byt uplne aktualna verzia, kebyze par firiem nie je sprarovanych nic sa nestane. Takisto mi staci aj nejaky zakladny vypis a nemusi tam byt uplne vsetko co je na OR.
mam v databaze cca 40,000 IČO rozlicnych firiem a chcel by som k nim naparovat data z obchodneho registra. Neviete niekto ci existuje nejake API, pripadne ci sa niekde povaluje nejaky dump z OR? Nemusi to byt uplne aktualna verzia, kebyze par firiem nie je sprarovanych nic sa nestane. Takisto mi staci aj nejaky zakladny vypis a nemusi tam byt uplne vsetko co je na OR.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako ziskat data z Obchodneho registra?
Narýchlo som našiel len toto http://datanest.fair-play.sk/datasets/1 ale asi to nie je úplne to, čo chceš.
Možno tam nájdeš aj niečo lepšie.
Ešte môžeš skúsiť prejsť(alebo sa opýtať) na slovensko.digital
Tam sa niečo také asi objaví najskôr.
Možno tam nájdeš aj niečo lepšie.
Ešte môžeš skúsiť prejsť(alebo sa opýtať) na slovensko.digital
Tam sa niečo také asi objaví najskôr.
Super vdaka, taketo nieco som presne hladal.
Ahoj,
u nas na stranke https://ekosystem.slovensko.digital/ najdes vselico dalsie. Mame API aj dumpy aj SQL endpoint.
Jano
u nas na stranke https://ekosystem.slovensko.digital/ najdes vselico dalsie. Mame API aj dumpy aj SQL endpoint.
Jano
Dakujem pekne, no ze sa tu kvoli takejto otazke zaregistruje Jano Suchal som netusil 
-
Solo_Kamen
King
Veď kto by sa nechcel registrovať na najslobodnejšom médiu a diskusnej platforme na Slovensku? 
-
Fabo
Hardcore addict
ja som tieto veci tahal z CRUZu - co vyzera ze je rovnaka DB ako z ktorej beru digitali.
CRUZ myslis registeruz.sk ?Fabo napísal:ja som tieto veci tahal z CRUZu - co vyzera ze je rovnaka DB ako z ktorej beru digitali.
ja na jednom svojom projekte parsujem priamo orsr, zrsr, statisticky urad ...
ale ten cruz bude asi lepsi len neviem ake tam maju limity, na slovensko.digital pozeram ze 60/min na 1 IP.
inak neviete odkial sa da zistit pocet zamestnancov firiem? na statistickom urade je pozeram ze len rozpatie, napr. 50-99, ale potom na registri uctovnych zavierok sa to da pozriet presne v prilohach k jednotlivym uzavierkam ale nie vsetky firmy to tam maju uvedene.
ale ten cruz bude asi lepsi len neviem ake tam maju limity, na slovensko.digital pozeram ze 60/min na 1 IP.
inak neviete odkial sa da zistit pocet zamestnancov firiem? na statistickom urade je pozeram ze len rozpatie, napr. 50-99, ale potom na registri uctovnych zavierok sa to da pozriet presne v prilohach k jednotlivym uzavierkam ale nie vsetky firmy to tam maju uvedene.
-
Fabo
Hardcore addict
musel by som sa doma pozriet do kodu ci som to riesil detailnejsie, na CRUZe to maju po kategoriach podla SUSR vsade, v uzavierkach su mzdove naklady, ale pocty asi nie. ono jednak sa to samozrejme meni pocas roka, jednak to nie je predmetne k uctovnej zavierke. Takze v prilohach to mat mozes v ramci vyrocnych sprav, ale len u firiem ktore ich vydavaju, nie povinne, a nie je to strojovo spracovatelne.
Co sa tyka limitu, no nejaky tam bol ale velmi ma netrapil, zbieral som to cez noc a bolo toho dost, tak ked sa to na nejaku dobu zastavilo kvoli throttlingu, proste som pockal kym sa to zas rozbehne.
Co sa tyka limitu, no nejaky tam bol ale velmi ma netrapil, zbieral som to cez noc a bolo toho dost, tak ked sa to na nejaku dobu zastavilo kvoli throttlingu, proste som pockal kym sa to zas rozbehne.
Reman: limit ti v pohode dvihnem. Napíš mi mail. Je zbytočné aby sme si každý zabíjali čas parsermi keď to môžeš od nás ťahať. Naopak treba spájať sily. Btw keď niečo chýba napíšte na https://github.com/slovensko-digital/ekosystem/issues a niečo vymyslíme.