Lazarus - GUI tabuľka
Lazarus - GUI tabuľka
Ahojte,robím menšiu appku s "databázou" v txt súbore ,kde je napr. Meno Priezvisko Vek a iné,no a chcel by som tieto údaje vypísať do nejakej tabuľky do stĺpcov,jeden stĺpec Meno ,ďalší Priezvisko atď, ale neviem ktorý komponent mám použiť. Asi najlepší sposob ukladania do toho txt suboru je pod seba a potom to vytahovat ztadial po niekolkych riadkoch,záleží už kolko bude tých údajov, do pola a potom ich vypisovať,vedel by mi niekto pomocť? Vďaka

-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Lazarus - GUI tabuľka
Podla toho co si opysal, by som pouzil excel.
Ale k veci, subory si ukladaj v nejakom standardnom formate CSV, XML alebo Json.
Kedze ich chces zobrazit naraz, asi ich budes mat aj naraz nacitane.
Ale k veci, subory si ukladaj v nejakom standardnom formate CSV, XML alebo Json.
Kedze ich chces zobrazit naraz, asi ich budes mat aj naraz nacitane.
Bohužiaľ je to ako projekt do školy,teda zatiaľ ešte nie je zadaný,ale chcel by som si to skúsiť aspoň
Viem že oni to ukladali do .DAT súborov .S databazou som nikdy nerobil takže tak,ale skúsim pozrieť tie formáty čo si napísal,druhá vec je že či to budem mať mocť v takom formáte. Vďaka
-
harrison314
Hardcore addict
ked je to projekt do skoly, tak si pozri zadanie a co sa tam uci s toho si to vyvodis, do coho to budes ukladat
Veď vravím že sa to pravdepodobne bude ukladať do .DAT súborov,ide mi len o to ako tú tabuľku vypísať v tom GUI .
-
harrison314
Hardcore addict
Asi to bude daco taketo http://wiki.freepascal.org/TsWorksheetGrid
Presne nieco take, super dik