KONTAKTY V TELEFONE
KONTAKTY V TELEFONE
Ahojte dnes mi padol telefon do vody samozrejme je hotovy dorazeny kaput....možno ho treba len vysušiť ale neverim tomu chcem sa spytat ako vytiahnem kontakty s telefonu nemal som ich uložene na simke... pretože sa mi to ani nedalo len v mobile som ich mal ak je displej podliaty ide 5 minut uplne nejasny ledva ledbva vidite niečo nefunguje dotyk potom vobec nejde nereaguje na nič možno to treba ozaj len vysušiť a pojde neviem no....Každopadne potrebujem vediet ako odtial vytiahnem kontakty ak je v takomto stave XPERIA M2 dakujem velmi pekne každemu z vás 
Re: KONTAKTY V TELEFONE
Ak funguje, vyskusaj pripojit cez USB kabel k PC, je mozne ze bude potrebne stiahnut ovladac a este software, bud vlastny k mobilu, alebo napr. MyPhoneExplorer, freeware, s nim by malo byt mozne okrem kontaktov zachranit aj dalsie data, videa, fotky a pod., tusim aj aplikacie, teda aj nie je poskodena pamat.
Ak si mal zapnutu synchronizaciu s google, tak by kontakty mali byt aj tam, online.
Ak si mal zapnutu synchronizaciu s google, tak by kontakty mali byt aj tam, online.
Dreamer napísal:Ak funguje, vyskusaj pripojit cez USB kabel k PC, je mozne ze bude potrebne stiahnut ovladac a este software, bud vlastny k mobilu, alebo napr. MyPhoneExplorer, freeware, s nim by malo byt mozne okrem kontaktov zachranit aj dalsie data, videa, fotky a pod., tusim aj aplikacie, teda aj nie je poskodena pamat.
mal som cez googleplay stači aj to ? ale tam budu vsetky kontakty ?... potrebujem hlavne z pamete mobilu....a telefon po pripojeni na pc nic nereaguje to je už koniec....jedine cez ten googleplay dakujem ti !
Myslim ze je nutne mat zapnutu synchronizaciu, nie som si isty, ale to ze si tam mal googleplay, to je len obchod.
Co znamena ze nereaguje, nainstaloval si ovladac? Najdi si cez google ovladac pre dany mobil, nainstaluj, potom nainstaluj MyPhoneExplorer, pripoj mobil a vyskusaj znova, ked odisiel iba displej, tak by to mohlo fungovat.
Co znamena ze nereaguje, nainstaloval si ovladac? Najdi si cez google ovladac pre dany mobil, nainstaluj, potom nainstaluj MyPhoneExplorer, pripoj mobil a vyskusaj znova, ked odisiel iba displej, tak by to mohlo fungovat.
Aby si mal kontakty na Google, potrebuješ v telefóne všetky kontakty ručne previesť z pamäte telefónu na Google konto, inak ich tam nedostaneš. Čiže ak si mal kontakty v pamäti mobilu, nedostaneš sa k nim nijak, iba ak ten mobil rozbeháš. Môžeš skúsiť ten MyPhoneExplorer, ale ak ti nejde dotyk, pochybujem, že sa spáruješ.
Nechaj mobil riadne vysušiť 2-3 dni, ideálne asi niekde v miske s ryžou a potom to vyskúšaj. Ak ti nebehne, nespoliehaj sa, že si za vodou, čím skôr tie kontakty a všetky dôležité veci z mobilu vyber a zálohuj si.
Nabudúce, akonáhle budeš mať nový mobil, určite si všetky kontakty ukladaj nie do pamäte telefónu, ale na Google konto. Tým neprídeš o kontakty keď sa ti rozbije mobil ani keď ho stratíš alebo ti ho ukradnú.
Nechaj mobil riadne vysušiť 2-3 dni, ideálne asi niekde v miske s ryžou a potom to vyskúšaj. Ak ti nebehne, nespoliehaj sa, že si za vodou, čím skôr tie kontakty a všetky dôležité veci z mobilu vyber a zálohuj si.
Nabudúce, akonáhle budeš mať nový mobil, určite si všetky kontakty ukladaj nie do pamäte telefónu, ale na Google konto. Tým neprídeš o kontakty keď sa ti rozbije mobil ani keď ho stratíš alebo ti ho ukradnú.
Google konto je pri Androide povinne, pri prvom zapnuti sa myslim ponuka aj synchronizacia, takze je mozne ze to odklikol a nepamata si to, kontakty teda mozu byt aj na google.
Pri MyPhoneExplorer je sparovanie potrebne len pri wifi, vtedy je nutna aj instalacia aplikacie v mobile a specialny PIN, ale pri USB by to malo fungovat, problem by bol iba ak by sa mobil vypol a bolo by nutne natukat pin pre zapnutie, alebo ak by bola znicena pamat kde su kontakty. Vlastne by sa mozno dal zapnut ak by sa vybrala SIMka.
Co sa tyka prevencie, google ano, ale kvoli ostatnym datam odporucam aj pocitac, MyPhoneExplorer alebo podobny program, osobne neodporucam program dodavany k mobilu, kedze pri zmene znacky asi fungovat nebude.
Pri MyPhoneExplorer je sparovanie potrebne len pri wifi, vtedy je nutna aj instalacia aplikacie v mobile a specialny PIN, ale pri USB by to malo fungovat, problem by bol iba ak by sa mobil vypol a bolo by nutne natukat pin pre zapnutie, alebo ak by bola znicena pamat kde su kontakty. Vlastne by sa mozno dal zapnut ak by sa vybrala SIMka.
Co sa tyka prevencie, google ano, ale kvoli ostatnym datam odporucam aj pocitac, MyPhoneExplorer alebo podobny program, osobne neodporucam program dodavany k mobilu, kedze pri zmene znacky asi fungovat nebude.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Google konto nie je povinne. Telefon sa da pouzivat aj bez uctu, ale nie je mozne stahovat aplikacie z Play, synchronizacia s uctom atd... MyPhoneExplorer je dobra vec, sam som ho pouzival, ale obcas ma problemy s kontaktmi, hlavne, ak mate vela konaktov a ku niektorym mate 2 ci 3 cisla, vtedy to nedokaze dobre synchronizovat. Ale je mozne, ze tento 2 roky stary bug uz opravili.
Dreamer.. áno, kontakty sa automaticky synchronizujú, pokiaľ ich má v mobile nastavené ako kontakty na google účte.. ale čo som pozeral mobily kope ľudí, ktorí prišli za mnou s podobnou požiadavkou, takmer nikto nemal v mobile kontakty nastavené na google účte, všetci ich mali buď v mobile alebo na SIMke. A kontakty z mobilu a simky sa nesynchronizujú aj keď máš synchronizáciu zapnutú. Musíš ich najskôr presunúť na google účet. Popozeraj si nastavenia kontaktov svojho mobilu. Zvyčajne pri zadaní nového kontaktu do mobilu ťa stále vyzýva, kde sa má kontakt uložiť. Niektoré mobily majú defaultne nastavenú voľbu na pamäť mobilu, ale niekde sa to dá zmeniť na google účet.