osobnú skúsenosť svojich blízkychstrapaty napísal:mas osobnu skusenost ci len fabulujes ako obycajne
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Pilifo
zjavne nechapes co to krst je a co je to krst maleho dietata ...
krst je prijatim viery .... kedysi sa robilo v dospelosti (minimalny vek bol myslim 13 rokov) ... ale pre ziskanie milosti pre dieta plynuce z krstu cirkev povolila krst aj deti .... krst je sviatost a aby mohla bit prijata tak musi bit prijata vo viere ako vsetky sviatosti ... kedze dieta nemoze mat vieru (osobny vstah s bohom ) tak prijima tuto sviatost vo viere rodicov... kedze evanielicke kredo (vyznanie viery) je nezlucitelne s katolickym tak jedinou moznostou je aby neveriaci rodic konvertoval alebo vzdal sa vychovi vo svojej viere... pokial nie je ochotny pristupuje sa ku krstu az v dospelosti ... tak to bolo do roku 2001 ... od tohto roku si obe cirkvi vzajomne uznavaju krst ... kedze krst predstavuje spolocenstvo s bohom a maze dedicny hriech v katolíckej cirkvi sa podľa kánonického práva vyžaduje splnenie dvoch vecí – o krst musí požiadať aspoň jeden z rodičov, a musí byť zaručená výchova dieťaťa vo viere. Ak nie je záruka, že je vôľa dieťa aj ďalej kresťansky vychovávať, nemá zmysel vyslúžiť sviatosť.
cize nevyzadoval to katolicky farar ale katolicka cirkev ... a uz vobec to nebola vec baksisu ako si sa snazil naznacit ... ale blaha deti ... z pohladu knaza podla jeho najlepsej vole a svedomia a vedomia ..
harrison314
"Tvoja lokalna cirkev a Cirkev nie je to iste." ...uz som to niekolko krat hovoril .. hlavnym prijmom cirkvi su zbierky... ucel kazdej zbierky je vopred vyhlaseny... ak nie je vyhlaseny automaticky idu peniaze do farnosti na chod farnosti kde sa peniaze vyzbieraju ... na Cirkev je zbierka raz rocne ... a vola sa halier sv. Petra ... obycajne na petra a pavla.. kazdy kostol je majetkom lokalnej cirkvi ako aj pozemky v ich chotari... spravuje ich spravca farnosti (farar) ... ktory je vsak podriadeny svojmu biskupovi .. pri nakladani z majetkom musi oboznamit svojho biskupa ... a musi dostat povolenie .. vynosi z tychto majetkov idu lokalnej cirkvi .. cize peniaze z prenajmov pozemkov atd idu priamo do dediny... z toho sa hradi chod farnosti, kostola a fary. - takze o com hovoris o akej miliarde zbierok?
ake dane odvadzaju neziskovky ??? alebo spolocenstva vlastnikov??? kedze cirkev je osobitnym zriadenim preto ma aj osobitnu pravnu formu... tzv register cirkvi ... spln podienky zaregistruj si cirkev a mozes robit to co cirkev ... dokonca budes dostavat od statu aj peniaze a kludne to moze byt cirkev spagetoveho monstra... v amerike to funguje bezne ... taka najznamejsia fake cirkev je sientologicka cirkev .. ktora je rozsirena po celom svete ..
tak ma samozrejme primi ... ale aj vysoke vydavky ... lebo vo vela ohladoch supluje stat... a preto nemam nic proti tomu aby stat pristpel ... uz ked sme pri tom tak navsteva 27 tajtrlikov z EU nas stala 67 milionov € co je 1,5 nasobok co stoji prispevok statu cirkvam.... to nikoho nestve ani nik kvoli tomu nezaklada strany ... a co priniesli stau okrem nakreslenia mapy ... dovolim si tvrdit ze je to najdrahsia mapa v dejinach ludstva ...
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2016, 14:33)
mLuks
kazdy biskup , co je priami nadriadeny knazov ti potvrdi ze vsetky sviatosti su vykonavane bezplatne .. ak niektory knaz ziada poplatok tak je to nepravom... niekedy sa ziada na prispevok na chod kostola ale to nejde knazovi .. su to hlavne regiony kde je prevazne tmavsie etnikum kde sviatosti hojne vyuzivaju ale moc sa im prispievat nechce ... a to im knaz neodmitol vysuzit sviatost len im povedal ze pred kostolom lebo nema na elektrinu a v kostole je bez elektriny tma .. to je jediny pripad o ktorom viem a viem ze tie peniaze nesli knazovi ale na kostol...
kazdy normalny veriaci pozna situaciu knazov a ich primov preto som nikdy ani nerozmyslal nad tym ze by som ho nepodporil za odsluzenie omse ci ked mi vysluhuje sviatost... je to skor prejav uznania a toho ze si jeho a jeho urad vazim
zjavne nechapes co to krst je a co je to krst maleho dietata ...
krst je prijatim viery .... kedysi sa robilo v dospelosti (minimalny vek bol myslim 13 rokov) ... ale pre ziskanie milosti pre dieta plynuce z krstu cirkev povolila krst aj deti .... krst je sviatost a aby mohla bit prijata tak musi bit prijata vo viere ako vsetky sviatosti ... kedze dieta nemoze mat vieru (osobny vstah s bohom ) tak prijima tuto sviatost vo viere rodicov... kedze evanielicke kredo (vyznanie viery) je nezlucitelne s katolickym tak jedinou moznostou je aby neveriaci rodic konvertoval alebo vzdal sa vychovi vo svojej viere... pokial nie je ochotny pristupuje sa ku krstu az v dospelosti ... tak to bolo do roku 2001 ... od tohto roku si obe cirkvi vzajomne uznavaju krst ... kedze krst predstavuje spolocenstvo s bohom a maze dedicny hriech v katolíckej cirkvi sa podľa kánonického práva vyžaduje splnenie dvoch vecí – o krst musí požiadať aspoň jeden z rodičov, a musí byť zaručená výchova dieťaťa vo viere. Ak nie je záruka, že je vôľa dieťa aj ďalej kresťansky vychovávať, nemá zmysel vyslúžiť sviatosť.
cize nevyzadoval to katolicky farar ale katolicka cirkev ... a uz vobec to nebola vec baksisu ako si sa snazil naznacit ... ale blaha deti ... z pohladu knaza podla jeho najlepsej vole a svedomia a vedomia ..
harrison314
"Tvoja lokalna cirkev a Cirkev nie je to iste." ...uz som to niekolko krat hovoril .. hlavnym prijmom cirkvi su zbierky... ucel kazdej zbierky je vopred vyhlaseny... ak nie je vyhlaseny automaticky idu peniaze do farnosti na chod farnosti kde sa peniaze vyzbieraju ... na Cirkev je zbierka raz rocne ... a vola sa halier sv. Petra ... obycajne na petra a pavla.. kazdy kostol je majetkom lokalnej cirkvi ako aj pozemky v ich chotari... spravuje ich spravca farnosti (farar) ... ktory je vsak podriadeny svojmu biskupovi .. pri nakladani z majetkom musi oboznamit svojho biskupa ... a musi dostat povolenie .. vynosi z tychto majetkov idu lokalnej cirkvi .. cize peniaze z prenajmov pozemkov atd idu priamo do dediny... z toho sa hradi chod farnosti, kostola a fary. - takze o com hovoris o akej miliarde zbierok?
ake dane odvadzaju neziskovky ??? alebo spolocenstva vlastnikov??? kedze cirkev je osobitnym zriadenim preto ma aj osobitnu pravnu formu... tzv register cirkvi ... spln podienky zaregistruj si cirkev a mozes robit to co cirkev ... dokonca budes dostavat od statu aj peniaze a kludne to moze byt cirkev spagetoveho monstra... v amerike to funguje bezne ... taka najznamejsia fake cirkev je sientologicka cirkev .. ktora je rozsirena po celom svete ..
tak ma samozrejme primi ... ale aj vysoke vydavky ... lebo vo vela ohladoch supluje stat... a preto nemam nic proti tomu aby stat pristpel ... uz ked sme pri tom tak navsteva 27 tajtrlikov z EU nas stala 67 milionov € co je 1,5 nasobok co stoji prispevok statu cirkvam.... to nikoho nestve ani nik kvoli tomu nezaklada strany ... a co priniesli stau okrem nakreslenia mapy ... dovolim si tvrdit ze je to najdrahsia mapa v dejinach ludstva ...
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2016, 14:33)
mLuks
kazdy biskup , co je priami nadriadeny knazov ti potvrdi ze vsetky sviatosti su vykonavane bezplatne .. ak niektory knaz ziada poplatok tak je to nepravom... niekedy sa ziada na prispevok na chod kostola ale to nejde knazovi .. su to hlavne regiony kde je prevazne tmavsie etnikum kde sviatosti hojne vyuzivaju ale moc sa im prispievat nechce ... a to im knaz neodmitol vysuzit sviatost len im povedal ze pred kostolom lebo nema na elektrinu a v kostole je bez elektriny tma .. to je jediny pripad o ktorom viem a viem ze tie peniaze nesli knazovi ale na kostol...
kazdy normalny veriaci pozna situaciu knazov a ich primov preto som nikdy ani nerozmyslal nad tym ze by som ho nepodporil za odsluzenie omse ci ked mi vysluhuje sviatost... je to skor prejav uznania a toho ze si jeho a jeho urad vazim
Hm, toto je zaujímavé... aké sú tam podmienky? Čo musíš splniť? Vedel by si poskytnúť nejaké bližšie info? Prípadne nejaký odkaz alebo pod.strapaty napísal:kedze cirkev je osobitnym zriadenim preto ma aj osobitnu pravnu formu... tzv register cirkvi ... spln podienky zaregistruj si cirkev a mozes robit to co cirkev ... dokonca budes dostavat od statu aj peniaze a kludne to moze byt cirkev spagetoveho monstra... v amerike to funguje bezne ... taka najznamejsia fake cirkev je sientologicka cirkev .. ktora je rozsirena po celom svete ..
// Díky mLuks
podmienky tu
strapaty
a samozrejme, že si sa zase vyjadril ku všetkému a nič si nevynechal
to je dôvod prečo tu ešte islam nie je ako registrované náboženstvo a zdá sa mi, že sa táto hranica dvíhala páru rokov dozadu.čestné vyhlásenia najmenej 20 000 plnoletých členov, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a sú občanmi Slovenskej republiky, o tom, že sa hlásia k cirkvi alebo náboženskej spoločnosti
strapaty
čiže nabudúce ich budem nahlasovať a budem žiadať aby boli vylúčený a pozbavený funkcie... ...aj tak by sa mojou žiadosťou nikto nezaoberal, lebo papier znesie veľa a realita ja taká aká je, že bez peniažkov do vačku ani kostol neotvorí a tí hore o tom vedia a schvaľujú to potichu.kazdy biskup , co je priami nadriadeny knazov ti potvrdi ze vsetky sviatosti su vykonavane bezplatne .. ak niektory knaz ziada poplatok tak je to nepravom
tak podpor aj predavačku v obchode, čo zarába 320€ mesačnekazdy normalny veriaci pozna situaciu knazov a ich primov preto som nikdy ani nerozmyslal nad tym ze by som ho nepodporil za odsluzenie omse ci ked mi vysluhuje sviatost... je to skor prejav uznania a toho ze si jeho a jeho urad vazim
prečo je však cirkev oslobodená od daní? Daň z prijímu, z prenájmu, z nehnuteľností? nech sa páči nech si prenajímajú čo chcú, ale nech si z toho pekne aj odvedú daň, tak ako každý občas, firma atď.pri nakladani z majetkom musi oboznamit svojho biskupa ... a musi dostat povolenie .. vynosi z tychto majetkov idu lokalnej cirkvi .. cize peniaze z prenajmov pozemkov atd idu priamo do dediny... z toho sa hradi chod farnosti, kostola a fary
aká vysoké výdavky? môžeš sa kľudne rozpísať, som zvedavý, a prilož k ním aj argumenty a dôkazy.tak ma samozrejme primi ... ale aj vysoke vydavky ... lebo vo vela ohladoch supluje stat.
táto návšetva tu bola raz a dlho už zas nebude, cirkvám dal štát už ďaleko viac, cca pol miliardy eur od roku 2000, môžeš si to spočítať podľa mojej tabuľky.uz ked sme pri tom tak navsteva 27 tajtrlikov z EU nas stala 67 milionov € co je 1,5 nasobok co stoji prispevok statu cirkvam
a samozrejme, že si sa zase vyjadril ku všetkému a nič si nevynechal
-
AllGoneDead
Medium Star
Ako vidno tak sa v tom vsetkom vyznas. Potom by pre teba nemal byt problem nam poskytnut nejake dokumenty, ktore by podporovali tvoje tvrdenia. (napriklad rocnym primom cirkvi na slovensku)strapaty napísal:..uz som to niekolko krat hovoril .. hlavnym prijmom cirkvi su zbierky... ucel kazdej zbierky je vopred vyhlaseny... ak nie je vyhlaseny automaticky idu peniaze do farnosti na chod farnosti kde sa peniaze vyzbieraju
Znovu by som poprosil o nejake dokumenty. Totiz, existuju aj cirkevne lesy. Cena dubovych dosak sa pohybuje nad 1500 libier za m3. Aj ked uznavam, ze su rozne stupne kvality a teda nie vsetko drevo predaju za takuto cenu. Ale dost by ma zaujimalo, kolko dreva rocne predaju. Potom by sme mohli spriemerovat ich zarobok.strapaty napísal:cize peniaze z prenajmov pozemkov atd idu priamo do dediny... z toho sa hradi chod farnosti, kostola a fary
Neziskovky nepodnikaju, na rozdiel od cirkvi(napriklad s uz spominanym drevom).strapaty napísal:ake dane odvadzaju neziskovky ??? alebo spolocenstva vlastnikov??? kedze cirkev je osobitnym zriadenim preto ma aj osobitnu pravnu formu... tzv register cirkvi ... spln podienky zaregistruj si cirkev a mozes robit to co cirkev
V com supluju stat?strapaty napísal:tak ma samozrejme primi ... ale aj vysoke vydavky ... lebo vo vela ohladoch supluje stat... a preto nemam nic proti tomu aby stat pristpel
mLuks
"prečo je však cirkev oslobodená od daní? Daň z prijímu, z prenájmu, z nehnuteľností?" to si kde nabral?? je osobodena len zo zdanenia zbierok ... cize toho co sa veriaci vyzbieraju v kostole ... z podnikatelskych aktivit ako prenajmy atd plati normalne dan z primu ...
vydavky : charitativne diela ako su decke domovi , praca z maldezou, starostlivaost o bezdomovcov, starostlivost o prestarlych, .... svetko to vacsinou robia dobrovolnici alebo reholnici ale zakladne veci musai kupiít (samozrejme ze nieco prispieva aj ten co sa mu pomoc dava ... na charite stal kedysi obed pre bezdomovca 5 kcs ale to nepokrylo ani naklady na suroviny a energie )
pol miliardy za 16 rokov cca 5 mil obyvatelov stael mi to vychadza na 6€ rocne na obcana ... co je nic v porovnani s obrovskym prinosom ktory cirkev pre spolocnost prinasa...
takych nic akcii je tu plno ... nehovoriac o priamych rozkradackach na dialniciach tuneloch a vsetkych statnych zákazkach ... ael kope sa tam kde sa da .. do silnejsieho si nik netrufne..
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2016, 9:58)
inak nik ti nebrani zalozit si cirkev "tych ktory nie su v ziadnej cirkvi " a prispevok od statu sa rozdeli v pomere poctu clenov... staci sa len zaregistrovat a aby presvedcit vsetkych aby sa v dalsom scitani ludu prihlasili k tvojej cirkvi a potom prispevok od statu rozdelis medzi vsetkych clenov ... co bude cinnit max 6€
bindo011
pocul si uz niekedy o sranke google.com ???
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2016, 10:10)
AllGoneDead
"napriklad rocnym primom cirkvi na slovensku" taky dokument neexistuje .. kazda farnosti si to robi zvlast (nieje to tajomstvo mozes si to vyziadat z fary a spocitat je ich na slvoensku okolo 5000) ale v kazdej farnosti sa to na konci roka zverejnuje ... napriklad u nas sa hospodarenie farnosti cita na silvestvorskej polnocnej omsi + plus je na nastenke ... vsetky vydaje a primi a z coho a naco su ...
"Cena dubovych dosak" o urbariate si urcite pocul... samozrejme ze dostavaju nejake podiely ale presne cisla by si skor dostal z konkretnych urbariatov.. ak nejaka farnost vlastni lesy v koncorocnej sprave su zaznamenanen aj vynosy z nich ...
"Neziskovky nepodnikaju, na rozdiel od cirkvi(napriklad s uz spominanym drevom)." cirkev je oslobodena len z dane z primov co sa tyka zbierok (zvoncek) a cirkevnych budov ktore su urcene na nabozenske aktivity a vzdelavanie ... ... pri beznych podnikatelskych aktivitach pre nich platia zakony ako pre kazdeho ineho
V com supluju stat?...uz som to popisoval vysie ...prestarly bezdomovci praca s mladezou atd
http://www.cas.sk/clanok/246418/cirkvi- ... -zvonceka/
"prečo je však cirkev oslobodená od daní? Daň z prijímu, z prenájmu, z nehnuteľností?" to si kde nabral?? je osobodena len zo zdanenia zbierok ... cize toho co sa veriaci vyzbieraju v kostole ... z podnikatelskych aktivit ako prenajmy atd plati normalne dan z primu ...
vydavky : charitativne diela ako su decke domovi , praca z maldezou, starostlivaost o bezdomovcov, starostlivost o prestarlych, .... svetko to vacsinou robia dobrovolnici alebo reholnici ale zakladne veci musai kupiít (samozrejme ze nieco prispieva aj ten co sa mu pomoc dava ... na charite stal kedysi obed pre bezdomovca 5 kcs ale to nepokrylo ani naklady na suroviny a energie )
pol miliardy za 16 rokov cca 5 mil obyvatelov stael mi to vychadza na 6€ rocne na obcana ... co je nic v porovnani s obrovskym prinosom ktory cirkev pre spolocnost prinasa...
takych nic akcii je tu plno ... nehovoriac o priamych rozkradackach na dialniciach tuneloch a vsetkych statnych zákazkach ... ael kope sa tam kde sa da .. do silnejsieho si nik netrufne..
inak nik ti nebrani zalozit si cirkev "tych ktory nie su v ziadnej cirkvi " a prispevok od statu sa rozdeli v pomere poctu clenov... staci sa len zaregistrovat a aby presvedcit vsetkych aby sa v dalsom scitani ludu prihlasili k tvojej cirkvi a potom prispevok od statu rozdelis medzi vsetkych clenov ... co bude cinnit max 6€
bindo011
pocul si uz niekedy o sranke google.com ???
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2016, 10:10)
AllGoneDead
"napriklad rocnym primom cirkvi na slovensku" taky dokument neexistuje .. kazda farnosti si to robi zvlast (nieje to tajomstvo mozes si to vyziadat z fary a spocitat je ich na slvoensku okolo 5000) ale v kazdej farnosti sa to na konci roka zverejnuje ... napriklad u nas sa hospodarenie farnosti cita na silvestvorskej polnocnej omsi + plus je na nastenke ... vsetky vydaje a primi a z coho a naco su ...
"Cena dubovych dosak" o urbariate si urcite pocul... samozrejme ze dostavaju nejake podiely ale presne cisla by si skor dostal z konkretnych urbariatov.. ak nejaka farnost vlastni lesy v koncorocnej sprave su zaznamenanen aj vynosy z nich ...
"Neziskovky nepodnikaju, na rozdiel od cirkvi(napriklad s uz spominanym drevom)." cirkev je oslobodena len z dane z primov co sa tyka zbierok (zvoncek) a cirkevnych budov ktore su urcene na nabozenske aktivity a vzdelavanie ... ... pri beznych podnikatelskych aktivitach pre nich platia zakony ako pre kazdeho ineho
V com supluju stat?...uz som to popisoval vysie ...prestarly bezdomovci praca s mladezou atd
http://www.cas.sk/clanok/246418/cirkvi- ... -zvonceka/
strapaty
add len tak všeobecne:
ešte niečo z tých podmienok na založenie cirkvi
už som to aj minule tu pridával, navyše prečítaj si ten článok z roku 2013 (niečo novšie nemáš? či sem dáš prvú blbosť čo google vyhodí? ktorý si tu teraz dal z cas.sk, tam máš presne napísané z čoho cirkev neplatí daň, napr. aj z takých cirkevných úkonov auž som ti povedal, že ak za nejakú službu pýtajú peniaze, tak sa jedná o podnikateľskú činnosť, tzn. príjem, ktorý má byť zdanenýto si kde nabral?? je osobodena len zo zdanenia zbierok ... cize toho co sa veriaci vyzbieraju v kostole ... z podnikatelskych aktivit ako prenajmy atd plati normalne dan z primu ...
toto sú tie výdavky a že v tomto suplujú štát? ...chceš mi povedať, že na slovensku nemáme domovy dôchodcov, detské domovy, mládežnické centrá či centrá pre bezdmovcov, ktorých zriadeľovateľom je samospráva, tedá štát? to, že si oni sami zmysleli, že si otvoria cirkevný domov dôchodcov, či detský domov atď, neznamená, že suplujú štát alebo, že bez cirkví by tu všetci pokapali a nemal by sa kto o nich postarať, navyše štát prispieva ročne Slovenskej katolíckej charite z rozpočtu 2,3mil €, čiže tento argument má nulovú hodnotu.charitativne diela ako su decke domovi , praca z maldezou, starostlivaost o bezdomovcov, starostlivost o prestarlych, .... svetko to vacsinou robia dobrovolnici alebo reholnici ale zakladne veci musai kupiít (samozrejme ze nieco prispieva aj ten co sa mu pomoc dava ... na charite stal kedysi obed pre bezdomovca 5 kcs ale to nepokrylo ani naklady na suroviny a energie )
a ty nevieš čitať alebo si sklerotik? už som ti vysvetlil, že to nepočítaj s 5 mil obyv. ale len s pracujúcimi teda 2,4 mil obyv, a keď už tak, tak si to vydel 14, lebo tabulka je od roku 2000 do 2014 ...a to vychádza znovu 15€ na jedného pracujúceho občana ...ale ty si budeš doookola rozprávať to isté, čítaj s porozumením a zamysli sa trošku nad tým.pol miliardy za 16 rokov cca 5 mil obyvatelov stael mi to vychadza na 6€ rocne na obcana
nehovoriac o machináciach s pozemkami, viď prípad v KE na ťahanovciach kde sa mesto naťahu s cirkvou o pozemky, a nehovoriac o tom ako cirkev nadobudla vštky tie pozemnky a majetky o ktoré sa teraz bijenehovoriac o priamych rozkradackach na dialniciach tuneloch a vsetkych statnych zákazkach
vo väčšine prípadov už urbariáty neexistujú, dávno sa rozpadlio urbariate si urcite pocul
napísal som to hore a nepíšem to znovu, aby si začal čítať s porozumením a hlavne čítať to čo sem dávaš.cirkev je oslobodena len z dane z primov co sa tyka zbierok (zvoncek) a cirkevnych budov ktore su urcene na nabozenske aktivity a vzdelavanie ... ... pri beznych podnikatelskych aktivitach pre nich platia zakony ako pre kazdeho ineho
ak pýta niekto peniaze za sobáš (a to tu niekto písal aj o tom, že majú nejaký oficiálny cenník), tak je to podnikateľská aktivita - z ktorej cirkev daň neplatí, tak si neprotireč, prosím ťa.Z tohto cirkev dane neplatí:
výnosy z kostolných zbierok
príjmy zo všetkých cirkevných úkonov
príspevky plynúce registrovaným cirkvám a náboženským spoločnostiam
obce majú právo znížiť alebo úplne cirkvám odpustiť miestnu daň z budov a pozemkov (daň z nehnuteľností)
štátne dotácie od ministerstva kultúry (dotácie všeobecne sa nezdaňujú), z ktorých sa financujú platy a odvody duchovných a prispieva sa na prevádzku cirkevných ústredí
add len tak všeobecne:
ešte niečo z tých podmienok na založenie cirkvi
tú tolerantnosť RKC poznáme všetci veľmi dobrevyhlásenie, že cirkev alebo náboženská spoločnosť bude plne rešpektovať zákony a všeobecne záväzné právne predpisy a bude tolerantná k ostatným cirkvám a náboženským spoločnostiam a osobám bez vyznania.
-
AllGoneDead
Medium Star
Cirkev si vyberie z coho bude platit dan. Teda z toho co jej vynasa. Myslis, ze niekoho zaujima ci nejaka velka spolocnost aktivne vyuziva vsetky nehnutelnosti?strapaty napísal: je osobodena len zo zdanenia zbierok ... cize toho co sa veriaci vyzbieraju v kostole ... z podnikatelskych aktivit ako prenajmy atd plati normalne dan z primu
Obrovsky prinos v cirkvi mozno vidis ty, ale to neznamena ze ho tam vidia aj ostatny...strapaty napísal:co je nic v porovnani s obrovskym prinosom ktory cirkev pre spolocnost prinasa.
Skus vymenovat aspon tri podobne akciestrapaty napísal:takych nic akcii je tu plno ... nehovoriac o priamych rozkradackach na dialniciach tuneloch a vsetkych statnych zákazkach ... ael kope sa tam kde sa da .. do silnejsieho si nik netrufne
Inak, tato tema nie je o vladnom tunelovani.
Myslim, ze prave ty by si si mohol odpustit taketo prejavy. Ved sa neraz stane, ze ziadas aby ti niekto viack krat zopakoval nejaku myslienku, pretoze si to nevies najst sam(alebo sa tvrais ze nevies).strapaty napísal:pocul si uz niekedy o sranke google.com ???
Tak potom predpoklaam, ze si si aspon raz vyziadal takyto vypis z kazdej fary. A ze ti kazda fara vyhovela. Inak su to znovu len prazdne slova, ktore nemas nijako podlozene. A nadalej budes zanovito tvrdit svoje...strapaty napísal: taky dokument neexistuje .. kazda farnosti si to robi zvlast (nieje to tajomstvo mozes si to vyziadat z fary a spocitat je ich na slvoensku okolo 5000) ale v kazdej farnosti sa to na konci roka zverejnuje .
Inak, toto je ta idilka, ako viest uctovnictvo. A ako to potom vsetko zverejnit pre ludi, ktori im musia platit. Vypocut si to o polnoci na omsi, alebo hladat nejaku nastenky...
O urbariatoch som pocul. Urbariat je zdruzenie vlastnikov, ktore naklada s ich majetkom. Raz ci dva krat do roka by mala byt nejaka schodza. Mylim sa?strapaty napísal:o urbariate si urcite pocul... samozrejme ze dostavaju nejake podiely ale presne cisla by si skor dostal z konkretnych urbariatov.. ak nejaka farnost vlastni lesy v koncorocnej sprave su zaznamenanen aj vynosy z nich
Preco vsak existuju S.R.O-cky ktorych vlastnikmi je cirkev? Musim sa priznat, ze som to nijako nestudoval ale vidim tam dost velky rozdiel.
Vid prvu poznamku.strapaty napísal:cirkev je oslobodena len z dane z primov co sa tyka zbierok (zvoncek) a cirkevnych budov ktore su urcene na nabozenske aktivity a vzdelavanie ... ... pri beznych podnikatelskych aktivitach pre nich platia zakony ako pre kazdeho ineho
To je len kvpaka v mori, vzhladom na statnu injekciu v desiatkach milionov eur rocne. Bezdomovci a mladez z toho takpovediac neuvidia nic. Ak mas vsak dojem, ze to tak nie je, tak mi prosim ta ukaz nejake cisla.strapaty napísal:uz som to popisoval vysie ...prestarly bezdomovci praca s mladezou atd
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
zaujimave, Cirkev nemusi platit dan s Cirkevnych ukonov, ... netvrdil si na predchdzajucej strane, ze fara za take veci nema pravo vyberat peniaze?
Katolícke školy dosiahli svoje, kniha Sekerou a nožom zmizne z povinného čítania
jasné, že sa musia montovať do všetkého
jasné, že sa musia montovať do všetkého
hold, ale tak niekto si myslí, že to vytiahne slovenské školstvo z biedy...Tri oslovené necirkevné stredné školy sa k téme vyjadrovať nechceli. To, či bude alebo nebude kniha medzi povinnou literatúrou, podľa nich nie je problémom dňa. Oveľa viac by potrebovali riešiteľné veci.
-
harrison314
Hardcore addict
To nie je ziadna novinka, ze cirkevne organizacie riesia problemi, ktore nie su. Vidime to kazdy rok.
Niekoho by mohlo zaujimat ŠtB minula na Sokola veľa peňazí, dokazujú historici na súde
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2016, 12:21)
Poliaci schvalili uplny zakaz interupcii http://svet.sme.sk/c/20283865/polski-pa ... ciach.html
Niekoho by mohlo zaujimat ŠtB minula na Sokola veľa peňazí, dokazujú historici na súde
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2016, 12:21)
Poliaci schvalili uplny zakaz interupcii http://svet.sme.sk/c/20283865/polski-pa ... ciach.html
13/14 - som očividne znalec! 
Mňa by zaujímal výsledok takého strapateho.. ale v podstate nejde ani tak o výsledok, ale o uvedomenie si toho, že v obidvoch knihách sú popísané (z dnešného pohľadu a reálií) neuveriteľne spiatočnícke nezmysly.
-
harrison314
Hardcore addict
A znovu interupcie v polsku: http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/10 ... mu-zakonu/
Vyberam zaujimave a znepokojujuce pasaze:
Dalsie info o interupciach Polsku a o "modrenej" Cirkvy - „Ďáblův karneval“, zní z polské církve o protestu žen proti totálnímu zákazu interrupcí.
O tom, ze zakaz nic neriesi http://ona.idnes.cz/umele-potraty-stati ... zdravi_haa
A ako to vyzera ked sa interupcie uplne zakazu http://ona.idnes.cz/lekarka-v-nigerii-p ... a_deti_jup
Dalším krokem by pak mělo být omezení již tak značně osekaných možností pro prování asistované reprodukce. PiS stojí za návrhem zákona, podle kterého by mělo být ilegální zamražení embryí a omezeny by měly být i další metody používané při umělém oplodnění. Do Sejmu se také dostala petice, která požaduje legislativní zákaz „pilulek po“, tedy hormonálních tablet zabraňující oplodnění vajíčka a případnému uhnízdění v děloze žen, a také omezení již tak značně omezených možností antikoncepce v zemi. „Ústava to říká jasně. Všichni máme stejná práva a dítě má být chráněno. Proto je v našem návrhu, že všechny tyto přípravky musí zmizet z polských lékáren,“ uvedl Jan Klawiter, polský poslanec, v rozhovoru pro Radio Tok FM.
Ale je proti tomuto zákonu, protože pokud je žena znásilněna, bude potrestána ještě víc než muž, který ji znásilnil,“ popsala deníku The Guardian Małgorzata Łodygová, mladá polská lékařka, která se zapojí do stávky.
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2016, 7:50)Zdravotnický deník přinesl již před časem zprávu o studii, publikované v odborném časopise Lancet, která ukázala, že restriktivní zákony nepřináší očekáváný efekt v podobě poklesu počtu potratů, ba právě naopak. Také jsme informovali o finské studii, která zjistila, že dívky, jež jako nezletilé absolvovaly interrupci, pravděpodobně dosáhnou vyššího vzdělání a budou méně závislé na sociálních dávkách ve srovnání s dívkami, které jako mladistvé porodily.
Dalsie info o interupciach Polsku a o "modrenej" Cirkvy - „Ďáblův karneval“, zní z polské církve o protestu žen proti totálnímu zákazu interrupcí.
O tom, ze zakaz nic neriesi http://ona.idnes.cz/umele-potraty-stati ... zdravi_haa
A ako to vyzera ked sa interupcie uplne zakazu http://ona.idnes.cz/lekarka-v-nigerii-p ... a_deti_jup
hughito
11/14
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2016, 11:46)
že v obidvoch knihách sú popísané (z dnešného pohľadu a reálií) chapes rozdiel medzi krestanstvom a zidovstvom ? ci?
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2016, 11:50)
harrison314
tak tie kroky su logicke ked veris ze zivot a clovek vznika spojenim spermie s vajickom... pri umelom oplodneni sa zvysne embria zabiju ... talbetka "po" nebrani oplodnenniu ale uhniezdneniu vajicka sa v maternici .. cize to nie je anitkoncepcia ale chemicky potrat...
11/14
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2016, 11:46)
že v obidvoch knihách sú popísané (z dnešného pohľadu a reálií) chapes rozdiel medzi krestanstvom a zidovstvom ? ci?
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2016, 11:50)
harrison314
tak tie kroky su logicke ked veris ze zivot a clovek vznika spojenim spermie s vajickom... pri umelom oplodneni sa zvysne embria zabiju ... talbetka "po" nebrani oplodnenniu ale uhniezdneniu vajicka sa v maternici .. cize to nie je anitkoncepcia ale chemicky potrat...
nastastie sa polsky parlament zlakol davov v uliciach a aktualny zakon (ktory je uz teraz jeden z najtvrdsich v EU) sa sprisnovat nebude
-
harrison314
Hardcore addict
strapaty: A to ta netrapy, kolko zla, bolesti a zbytocnych umrti sa sposobi tym uplnym zakazom? Cital si vobec ten posledny odkaz co som sem dal a zaver prveho?
-
Solo_Kamen
King
http://www.fdrpodcasts.com/#/3440/voice ... -30th-2016
od 1h51m sa začína diskusia o existencii boha.. zaujimavé sledovať ako ho Štefan nekompromisne zaháňa do kúta. Na poli argumentov vždy prehrajú.
od 1h51m sa začína diskusia o existencii boha.. zaujimavé sledovať ako ho Štefan nekompromisne zaháňa do kúta. Na poli argumentov vždy prehrajú.
harrison314
akoze co ma ma trapit ??? ze pri pokuse o vrazdu vlastneho dietata niekto zomrie?? ci ako si to myslel? ..... tie zeny dobre vedia comu sa vystavuju ...
nehovoriac ze tie clanyk su uplne tendencne ... a mimo realitu ... zakladnym cielom je vazit si zivot a riesit nezelane tehotenstvo inak ako vrazou dietata... zodpovedny pristup k svojmu zivotu ako aj zivotu inych ... a lekarov katov by som bez milosti zavrel na 15 rokov za vrazdu nevinneho a zakaz dozivotne vykonavat prax... lebo jednak riskuje zivot a zdravie zeny a jednak zabija nevine dieta.
dalsia vec je ze ak ktokolvek bezprostredne ohrozuje zivot ineho (aj vlastne dieta ) nie je to vrazda ale zabitie v sebeobrane...
akoze co ma ma trapit ??? ze pri pokuse o vrazdu vlastneho dietata niekto zomrie?? ci ako si to myslel? ..... tie zeny dobre vedia comu sa vystavuju ...
nehovoriac ze tie clanyk su uplne tendencne ... a mimo realitu ... zakladnym cielom je vazit si zivot a riesit nezelane tehotenstvo inak ako vrazou dietata... zodpovedny pristup k svojmu zivotu ako aj zivotu inych ... a lekarov katov by som bez milosti zavrel na 15 rokov za vrazdu nevinneho a zakaz dozivotne vykonavat prax... lebo jednak riskuje zivot a zdravie zeny a jednak zabija nevine dieta.
dalsia vec je ze ak ktokolvek bezprostredne ohrozuje zivot ineho (aj vlastne dieta ) nie je to vrazda ale zabitie v sebeobrane...