Pomoc s programom Ashampoo HDDF Control 3

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Pomoc s programom Ashampoo HDDF Control 3

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím, mám nainštalovanú plnú verziu Ashampoo HDD Control 3 a všade som sa dočítal, že by tento program mal bežať na pozadí a tak kontrolovať disky. Keď však mám spustený program a zavriem ho krížikom, tak sa program zavrie a nevidím, že by pracoval na pozadí, ani v systémovej lište pri hodinách nie je ikona programu. V nastaveniach som nenašiel žiadnu ponuku na nastavenie spustenie programu pri spustení systému..... ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc s programom Ashampoo HDDF Control 3

Príspevok od používateľa hojko »

Na co ti je vlastne ten program??? Disk si vies otestovat cez HD Tune, to ti v pohode staci. Ostatne ti netreba, hlavne, ak mas SSD disk, tam sa vyslovene zakazuje defragmentacia, ktore taketo programy robia.
pavucek
Medium Star
Medium Star

Ja viem, že nemôžem defragmentovať SSD disk, teda by som nemal, ale dostal som zadarmo, resp. cez časopis, plnú verziu programu, tak som ju chcel otestovať. Používam Hard disk sentinel a keďže tento nepodporuje kontrolu na pozadí, tak asi ostanem u neho.....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

K comu je akoze ta kontrola na pozadi? Mas dovod na to, aby si kontroloval nieco na pozadi? Ci je to len preto, ze mas program zadarmo?
pavucek
Medium Star
Medium Star

No hlavne je to kvôli kontrole, aby som vedel včas zareagovať na blížiaci sa problém s hardiskmi. Ale hlavne som chcel len poradiť a nie riešiť prečo ten soft chcem používať, ale aj tak dík za reakcie....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem co by si chcel vediet vcas zareagovat. Ked ma disk odist, tak ti odide behom troch sekund bez varovania, bez naznaku, nebude prvym ani poslednym, ktoremu sa nieco taketo prihodilo. To co by mal vykonavat program na pozadi, teda nejaku obcasnu smart kontrolu, monitorovanie teploty a neviem co este ine, to si vies spravit aj obcasne sam. Nevidim ziadny zmysel a realne vyuzitie takehoto programu na bezne pouzivanie. Mozno v pripade dakeho serveru, zalozneho disku alebo disku s databazou by to vyuzitie malo, kedze taketo disky su daleko viacej namahane a je dolezite, aby boli plne funkcne. Tvoj problem je tazko vyriesit, zrejme to bude niekde v nastaveni programu a bude treba zapnut nieco take, aby program bezal na pozadi, zrejme bude bezat ako proces. Takze si musis pozriet nastavenia programu. To, ze ho zavries krizikom a zmizne este neznamena, ze proces tohto programu nebezi na pozadi a nerobi to co by mal, resp. co by si ocakaval.
pavucek
Medium Star
Medium Star

Máš pravdu, je to zbytočný program a už som ho vymazal...... aj tak sa stane čo sa má stať. Ale pozeral som aj v procesoch, či po vypnutí nebeží na pozadí, ale ani tam som ho nenašiel, takže je to aj tak na nič program.... dík....
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Celkom uzitocne info najdes v Spravcovi uloh, neviem aky mas OS, ale vo Win 10 su na druhej zalozke grafy a dole je odkaz na Monitor prostriedkov, kde je to podrobnejsie a este na tretej zalozke s Historiou si mozes skontrolovat ci a ktore aplikacie pouzivaju CPU ci siet, teda ci dana aplikacia mohla nieco odosielat a pod. Tiez je tam zalozka Startup, kde si mozes skontrolovat programy ktore sa spustaju po starte, prip. ich aj zakazat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ten Ashampoo mohol kludne bezat v procesoch, len mohol mat iny nazov. Nikde neni napisane, ze sa musel volat Ashampoo alebo nieco na ten sposob.
Napísať odpoveď