Ahojte,
už nejakých 10 rokov mám doma klavír, na ktorom si hrám (chodil som na umeleckú). Klavír je zn. SCHOLZE. Problém je v tom, že platím 2x ročne nemálo peňazí za ladenie a tak zvažujem, že ho predám a kúpim si digitálne piano. Cenový strop je tak cca 2.000,- EUR.
Najviac ma ale odrádza to, že k digitálnemu pianu by som potreboval dokúpiť aj zvukovku a nejaké monitory (repráky), no na druhej strane si môžem cez slúchadlá hrať kedykoľvek (aj v noci).
Má niekto skúsenosti a vie porovnať klavír vs. digital?
Ďakujem.
Digitálne piano vs. klavír?
Re: Digitálne piano vs. klavír?
Ja mám doma akustický klavír a na škole som mal možnosť hrať na niečom podobnom ako si dal na ukážku, ale lacnejšie. Ono to myslím zvuk má (tie na škole zvuk mali, ale to boli také šumítka, na cvičenie stačilo), takže nebudeš potrebovať zvukovku a reproduktory, treba to vyskúšať v obchode pre istotu, alebo si to zistiť. Ale do akej miery bude ten zvuk dobrý, to neviem, na tých drahších som nehral. Tie rolandy čo stoja okolo 1600 až 2000 € podľa mňa budú mať slušný zvuk, ale určite zázraky nečakaj po prechode z akustického kl. na digitál. Kamoš raz hral na tom digitálnom krídle a malo to slušný zvuk až som bol prekvapený, myslím že rovnaký budú mať aj tie modely do 2000 € keďže technológia je tá istá.
Re: Digitálne piano vs. klavír?
Ďakujem za odpoveď. Dnes som bol v muzikeri a vyskúšal som TOTO. Má to fajn zvuk, tento mesiac to objednám.