3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)

Diskusie na politické témy...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ťažko povedať, osobne si myslím, že výrazná zmena k lepšiemu by to nebola. Tieto strany majú problémy navzájom spolupracovať a názorovo sú medzi nimi v niektorých veciach veľké rozdiely. Aspoň tak mi príde ich vystupovanie na verejnosti, akoby sa nedokázali zosúladiť alebo ako by som to povedal. Vyslovene mi tu chýba strana, ktorá by sa zaujímala o potreby moderného mladého človeka. Strana, ktorá by vytvárala v tomto štáte čo najlepšie podmienky pre spokojný život ľudí.

Napríklad SMER som donedávna považoval za celkom sympatickú stranu (áno, myslím to vážne). Prejavy rôznych politikov zo strany boli na úrovni, vecné, ponúkali zaujímavé riešenia, často v diskusiách ponúkli aj podľa mňa rozumné riešenie problému. Od volieb si ale všímam narastajúcu aroganciu a alibizmus či už Fica, Kaliňáka a pod. Neviem, dosť to zmenilo môj pohľad na SMER a keď som ich na začiatku roka považoval za schopnú a čestnú stranu, no tak dnes už vôbec. Najmä po posledných kauzách, neskutočnej dávke arogancie a výsmechu občanom Slovenska. S tým je úzko spätý aj môj pohľad na SNS a Most. SNS sa mi začiatkom roka tiež javila ako pomerne fajn strana, rozumné názory, dalo sa to počúvať... a realita? Dnes, keď počujem tie dankove pretechnizované súvetia sa mi chce blejt. Skrátka ak taký človek má byť "maskotom" tej strany a vyjadrovať jej princípy, no tak to fakt radšej Slotu, s ním bola aspoň zábava :D . Na Most som sa pozeral vždy viacmenej neutrálne, boli sympatické bélove vyjadrenia, ako by rád podporil rozvoj malého a stredného podnikania a rozvoj domácich slovenských firiem, to sa mi páči. V súčastnosti však neviem, ako sa mám pozerať na to, že rovnako ako SNS tolerujú okaté prešľapy SMERu a len tíško sedia a prikyvujú. Neviem...

Z opozičných strán Kollárovci :D to ani neriešim, beriem to ako borisovu snahu splniť si nejaký životný sen a keďže má na to prostriedky, tak sa to dá v slovenských podmienkach realizovať. Reálne pre mňa táto strana postráda akýkoľvek význam. OĽaNO mi kedysi bolo veľmi sympatické, ešte v matovičových začiatkoch, kedy robil rôzne protestné a provokačné akcie a pritom poukazoval na porušovanie zákona tými a tými. Vtedy bol síce stále taká čierna ovca v politike, avšak mne to bolo sympatické, že sa snažil riešiť politiku takýmto spôsobom. S odstupom času sa už na to ale nepozerám tak ružovo, ako v roku myslím že 2012? (keď boli voľby pred týmito v 2016), kedy som Matoviča volil. Dnes mi celý program strany príde založený len na poukazovaní na ty si spravil hento a ty toto, ty si taký a ty si hentaký. A výsledok? No každému muselo byť jasné, že ak niekto robí politiku týmto štýlom, jedného dňa bude v hľadáčiku aj on. A veru tak je... Igor s Danom mohli hypoteticky (aspoň pre mňa) tvoriť akési "zdravé" jadro odporu a čestnosti v slovenskej politike, lenže, ako sme mali v posledných týždňoch možnosť vidieť, pravdepodobne to tak nebude a ich hviezda pomaly zhasína. Škoda. Sulíkovci mi boli sympatickí možno tak na strednej, keď mali medzi svojimi prioritami aj dačo s legalizáciou marihuany. Myslím, že v tých časoch mala sulíkova strana asi najväčší boom, nejak okolo rokov 2010/2011/2012. Inak ma SaSka nikdy nijako neoslovila. Kotlebovcov tiež registrujem od nejakého 2010 alebo tak, vtedy začali také tie ich masové verejné proticigánske akcie. Od začiatku vnímam túto stranu ako radikálnu a proticigánsku. Na tom je postavený aj jej marketing - na vyzdvihnutí národa a tradícií. Nemôžem ich voliť už len z princípu, byť by mali aj nejaké rozumné riešenia, zdravý rozum mi nedovolí voliť niekoho, kto verejne šíri nenávisť proti iným rasám. Nenávisť voči odpadu spoločnosti (a je jedno, akú má farbu pleti) je v poriadku a je normálna a ľudská, avšak nemožno ju ťahať do politiky a už vôbec nie na nej stavať povesť svojej strany. Príde mi to hlúpe, neprofesionálne a do dnešného sveta sa nehodiace. Je tam ešte niekto iný v opozícií? Neviem... Tieto strany registrujem, mám na ne vlastný názor a žiaľ Bohu ani na jednu z nich nemôžem povedať: Tak toto sú oni, toto sú tí správni ľudia, ktorí majú záujem zlepšiť pomery v našej spoločnej krajine.

Pre mňa pomerne nepochopiteľná vec je prístup niektorých politikov ku svojej práci, k občanom a k médiám. Čisto hypoteticky, ak by som založil stranu, ktorú by tvorili kvalitné osobnosti s charakterom (je jasné, že aj z nich niekto isto pochybí, ale to je riešiteľné), ak budem naozaj hájiť záujmy svojich voličov a ak nedopustím, aby politici pod mojím vedením rozkrádali verejné zdroje, cicali eurofondy a podobné oné pre seba a pre kamošov, tak v tom prípade, v tom prípade ma hypoteticky čaká neohroziteľná politická kariéra v podstate na celý život.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

beardie napísal:teraz si skus predstavit, ze by vo vlade bola SaSka, OLaNO, Most, Siet a Kollarovci, naozaj by to nebola ziadna zmena?
Sieť by som do toho neplietol, kedže už neexistuje :) a či by bez nej takáto vláda v 2020 mohla vzniknúť je otázne... ja ale dúfam, že to možné bude.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v roku 2020 budu vo volbach minimalne dalsie 2 nove strany s 5+ %
islo mi specificky o tieto volby, kedy konecne bola moznost nieco zmenit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:teraz si skus predstavit, ze by vo vlade bola SaSka, OLaNO, Most, Siet a Kollarovci, naozaj by to nebola ziadna zmena?
No bola, lebo táto zostava by len chaosila a dočasu by sa rozpadlo. Osobne pochybujem aj o tom, že by zvládli predsedníctvo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Stále hľadáš len animozity a nie predpokladané zmeny, pretože nechceš pripustiť ,že by tvoj "miláčik" utrpel prehru.
Btw, čo presne je také zložité na organizácii par konferencií?
hughito
Redeemer
Redeemer

No to by sme videli v priamom prenose, by sme dopadli ako Česi alebo ešte horšie.

A ja nechápem, z akého dôvodu máš potrebu neustále vytvárať akési fantastické "alternatívy" úplne odtrhnuté od reality. Asi ti je ťažko z aktuálnej politickej situácie, alebo žiješ v nejakom vlastnom svete.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

O vydieranie viacerých IT firiem Tomášom Kolíkom (ktorý podla polície dáva len zle naformulované obchodné ponuky) a následne štátnymi úradníkmi z finančnej správy, sa začali zaujímať už aj médiá a poslanci.
http://tv.hnonline.sk/politika/834072-p ... cnu-spravu

Úspešne podnikať a zároveň nemať napojenie na SMER, sa na Slovensku zjavne nepatrí.
beardie
Redeemer
Redeemer

Áno, v ČR sa počas predsedníctva rozpadla vláda, aký reálny vplyv to malo na jeho priebeh? S odstupom času je to len vtipný záznam v análoch.

ťažko z aktuálnej situácie by malo byt každému s 3-cifernym IQ. Tvoje ideologické presvedčenie ti zabraňuje vidieť potenciálnu zmenu objektívne, pretože zla zla pravica. Pritom akíkoľvek amatéri by mali na ich mieste pozitivnejsi vplyv na chod krajiny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale aká pravica? Však na Slovensku sa opozícia likviduje sama. Plus dve pravicové strany máš vo vláde, tak neviem o čom točíš. Opozícia ponúka len negatívne veci a možno nejaký neoliberálny ekonomicky program, žiadna vízia, nič hlbšie, nič, čo by ľudí zaujalo natoľko, aby sa z nej stala reálna alternatíva. K tomuto mínusu ale treba pridať aj personálne a ideologické vákuum a máme výsledok taký, aký je.

To je uhoľ pohľadu, ak samozrejme berieš pohľad len z pravicových médií, tak je logické, že tie musia celé predsedníctvo bagatelizovať, lebo ho organizuje zlý SMER a organizuje ho veľmi dobre, takže zostáva len takýto postup. Čo k tomu viac dodať..
beardie
Redeemer
Redeemer

Tak ma pouc lavicovymi médiami :)

Ide o vládu bez smeru, ale to ty dobre vieš
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale taká vláda nemala ako vzniknúť, nechápem, prečo sa k tomu treba neustále vracať a fantazírovať. Pokrytecký je aj Sulík, ktorý teraz kope do Proházku, ale po voľbách sa triasol, aby s nimi Sieť išla do koalície.

Pravica bude mať ďalšiu šancu v 2020. Silno pochybujem o nejakých predčasných voľbách.
beardie
Redeemer
Redeemer

Prochazka sa totálne zdiskreditoval až po voľbách, ci už klamstvami o (ne-)stretnutí sa pred úradom vlády, počas rozhovorov o skladaní pravice, keď sa stale nevedel rozhodnúť a následne skončením do náručia smeru a SNS. Beblavy sa zachránil v minúte dvanástej.

Nie si ochotný ani len pripustiť, že by pravicová vláda bola lepšou alternatívou, ved to povedz otvorene, nezahmlievaj neustále
hughito
Redeemer
Redeemer

O Procházkovi sa to vedelo už skôr, všetky tieto jeho excesy a dvojtvárnosť.. to potom už len zaklincoval. Ale Sulíkovi sa hodil ešte x dní po voľbách, až dokým nedošlo ku definitívne dohode so SMERom.

Ale to sú tvoje závery, ktoré si cucáš z prstu. Žiadna pravicová vláda nevznikla a ani nemá ako vzniknúť, jedine tak s Kotlebom, SME-Rodina a pod. A takéto zoskupenie prirodzene nemôže byť lepšie. Môžem takisto porovnávať s pravicou Radičovej vládou, ktorá dopadla katastrofálne.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

čo sa týka Kotlebu, tak s tebou plne súhlasím... ohladne SME RODINA ani nie. Kollár a spol sú ešte velmi neotesaní a zákony, ktoré navrhovali sú podla mna velmi rozumné, teda okrem exekučnej amnestie, čo je populistický krok úplne mimo... aj keď by niekto mohol namietat že nie a dalo by sa o tom debatovat.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

beardie napísal:prave o to mi ide, ze v clanku lavicoveho periodika, ktory postujes, sa pise, ze ta pravica by az tak zla byt nemusela a pritom predtym si pisal, ze nie je lepsou alternativou
on tam nepíše "pravica by az tak zla byt nemusela", píše tam: Smerácki kmotri zatiaľ tunelujú štátny majetok, ale to všetko je v poriadku, pretože „ktovie, ako by bolo za pravice“, na čo som už odpovedal, že ani netreba „ktovie, ako by bolo za pravice“ teoretizovať, lebo vieme, ako to už bolo (pre proletariát v skutočnosti nijak - z ich pričinenia - lepšie, len extent vykorisťovania sa časom mení bez ohľadu na "pravicovú" či "ľavicovú" vládu) - že sa faktické vykorisťovanie počas osemročnej vlády Smeru prehlbovalo, to určite autor nemyslel ako čiernobiely dôkaz pravicovej dobrosrdečnosti; ale je zaujímavé, že niečo také už dokážeš nájsť aj v článku od ľavičiara
beardie
Redeemer
Redeemer

Keďže vieme, že aktuálna lavica je zlá, nebolo by dobre skúsiť pravicu?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nie, môže byť ešte horšia. Radšej takto ako je, teoreticky menej zlá, netreba riskovať, zvykli sme si. :hehe:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

..said no one ever
beardie
Redeemer
Redeemer

A aj napriek tomu voliť nebudeš, lebo ideológia :)

Inak, aktuálna situácia: Európe sa darí, krajina má predpokladaný príjem z daní o 500 miliónov eur vyšší ako minulý rok. Co urobia naši ľavicoví debili vo vláde? No samozrejme, dane zvýšia, to da rozum :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne skôr príde smiešne, že napr. nepridajú učiteľom.. nestálo by ich to veľa, uspokojili by masu zamestnancov, získali možno aj nejaký ten politický bod. Na druhú stranu, asi sa boja takéhoto ústupku, lebo.. čo ak by zas začali vystrkovať rožky zdravotné sestry, poštári..

Pripájam ešte vyjadrenie KSS na margo Blahu, ktoré je dosť trefné.
Úprimne, už dlhšie sledujeme vyjadrenia Ľuboša Blahu a nevieme či sa máme smiať či plakať.

Kritika členov vlastnej strany je vždy citlivá záležitosť, ale keďže pán Blaha nemá problém kritizovať kolegu Borisa Zalu, tak veríme, že pán Blaha nebude mať za zlé, ak mu strana, ktorej bol kedysi členom adresuje zopár postrehov:

1. Pán Blaha, ľavica nemá predstierať, že v kapitalizme je všetko fajn, to je svätá pravda. Ale uvedomujete si, že ste jediný, kto zastáva v Smere tento názor? Veď Vám ďalej nepustili ani "návrat k Dubčekovi a Lehockému", tak aká kritika kapitalizmu?

2. Ľavica má bojovať za záujmy chudobných pracujúcich ľudí, opäť správne. Ale uvedomujete si, že Vaše statusíky prípadne fotky so zaťatou päsťou reálne pomôžu ľuďom asi tak, ako filozofovanie kaviarenskej ľavice o právach zvierat?

3. Uvedomujete si, že moc najbohatších ľudí, ktorú Rorty kritizuje narástla najmä počas vlády Smeru? ...že pozdravujeme Póra, Brhela, Výboha, Širokého, Kmotríka, Bašternáka atď. :)

4. Uvedomujete si, pán poslanec, že...
hm, neuvedomujete. To nevadí, hlavné sú páčiky na statusoch, chápeme. Tešíme sa na Vaše ďalšie "Venceremos!!!" pod fotkou s bustou Che Guevaru
Napísať odpoveď