Wifi signál
Wifi signál
Mám problém zo signálom wifi v dome. Vlastním router ASUS RT-N12 Wireless N Router. Antény mám pôvodné. Dole je ako ho mám nastavený. Antény sú dotiahnuté a aj konektory ktoré sa nehýbu.
Najbližšie zariadenie čo mám je TV ktorá je vz 350 - 360 cm od routra a TV má 2 paličky NT je vzdialenosti cca 700cm a niekedy mám 2 -1 .
Prakticky sa mi stáva že niekedy signál mi padne na jednu paličku a pingi idú do 1000. Druhý obrázok je ako to cca vyzerá a oranžovou ako som meral vzdialenosti. Nejde o železobetónové steny. Dá sa signál vylepšiť alebo vymeniť za nejaké lepšie antény a ak áno tak za aké ?
Najbližšie zariadenie čo mám je TV ktorá je vz 350 - 360 cm od routra a TV má 2 paličky NT je vzdialenosti cca 700cm a niekedy mám 2 -1 .
Prakticky sa mi stáva že niekedy signál mi padne na jednu paličku a pingi idú do 1000. Druhý obrázok je ako to cca vyzerá a oranžovou ako som meral vzdialenosti. Nejde o železobetónové steny. Dá sa signál vylepšiť alebo vymeniť za nejaké lepšie antény a ak áno tak za aké ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Wifi signál
Neviem, ze ci sa da riadit dakymi palickami co ukazuje televizor, ak to neukazuje presne signal Rx a Tx v dB jednotkach. Aj keby bol signal jednu ci dve palicky, nie je mozne, aby bol ten ping 1000ms. Predpokladam, ze ping 1000ms si meral notebookom, televizor takuto funkciu asi nema. Takze ten ping je vlastne ping na IP adresu routra alebo je to ping na daky server/IP adresu z internetu??? Aky je ping, ak si niekde o polovicu blizsie k routru s tym notebookom???
Zmen si sirku pasma kanalu zo 40 Mhz na 20/40 Mhz.
Mam RT-N12 plus ako repeater a nemam s nim ziaden problem s vypadkami. To nastavenie sirky pasma je zdielane z DSL N14 U cize by to malo takto spravne fungovat aj na tej 12-ke
Mam RT-N12 plus ako repeater a nemam s nim ziaden problem s vypadkami. To nastavenie sirky pasma je zdielane z DSL N14 U cize by to malo takto spravne fungovat aj na tej 12-ke
Pravdaže je to ping z nt meraný na google.sk cez cmd a príkaz
Obrázok 1 merané od tv.
Obrázok 2 merané 1m od routra.
Práve teraz to ide v pohode.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2016, 16:05)
Obrázok 1 merané od tv.
Obrázok 2 merané 1m od routra.
Práve teraz to ide v pohode.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2016, 16:05)
Ja som to menil práve kôli slabému signálu teraz býva podla Win silnejší predtým som mával pravidelne 1 2 a teraz mávam aj 3farnell napísal:Zmen si sirku pasma kanalu zo 40 Mhz na 20/40 Mhz.
No ako povies... Ja to mam nastavene tak ako pisem a problemy nemam po celom dome. Vsetko ostatne mam nastavene ako ty a sirku ako pisem.
Skus ci nahodou v tvojom okoli nedochadza ku konfliktom medzi kanalmi z inych wifi routerov. A ak ano tak si urob fix na kanal ktory je volny a neprekryva sa s inym zariadenim v okoli.
Skus ci nahodou v tvojom okoli nedochadza ku konfliktom medzi kanalmi z inych wifi routerov. A ak ano tak si urob fix na kanal ktory je volny a neprekryva sa s inym zariadenim v okoli.
Aktualizuj si firmware na routri, zmeň si na skúšku režim bezdrátového pripojenie z toho automaticky si vyber nejakú možnosť, nastav si nejaký kanál na pevno ,namiesto automaticky.
-
hojko
Site Admin
Ping na router je okej, takze v tom chyba nebude. Ale pingy na internet ti lietaju, cize chyba moze byt v routri, dalsom zariadeni co je za routrom (DSL modem, nejake zariadene v podobe wifi klienta) alebo je chyba vyslovene o poskytovatela internetu.
-
vendo
Guru
urcite si daj kanal na 20MHz, pohraj sa s umiestnenim anten
Za routrom je Martico modem cez káblovkou nie cez optiku. Menený cca pred 2 mesiacmi. S internetom som si nevšimol problémy. Ešte tam ide prepeťová ochrana ako na prúd tak aj na UTP kábel .
Tak som zmenil na 20 a na kanál 10
Tak som zmenil na 20 a na kanál 10
-
hojko
Site Admin
Skus dat kabel mimo prepatovej ochrany, napoj ho priamo. Pripadne vymen kabel medzi routrom a modemom.