ako zapojit reproduktory z domaceho kina do pc
Re: ako zapojit reproduktory z domaceho kina do pc
asi najskor budem mat cas skocit do nejakeho elektra az vo stvrtok tak potom dam vediet
uznavam, farnell mal pravdu, fakt by som necakal, ze DK bude mat optiku ako vystup, velmi to zmysel nedava...
Ale dava to zmysel, len Vy to nechcete pripustit.
Staci si iba pozriet kazdu PC mechaniku. Ci uz CD, DVD alebo Blueray kazda ma vystup SPDIF a z toho plynie, ze vyrobcovia iba "vytiahnu" vystup bez akychkolvek dalsich uprav. Dalej si staci pozriet co obsahuje obycajny SPDIF PC bracket, opät naklady minimalne, pretoze sa vyuziva iba to co uz je bezny standard.
Naproti tomu ak chce vyrobca urobit na taketo DK opticky ci nedaj boh koaxialny vstup pre digitalny signal tak musi do takehoto zariadenia nutne dorobit ci uz obvodovo alebo na samotnej doske potrebny Digital to Analog Converter cize skratene DAC. A tu by uz bola sice konektivita lepsia no cena inde a to by sa zas nepredavali ine zariadenia.
Je to uplne jesnoduche a pre toho kto chce aj pochopitelne.
99% lowcost domacich zariadeni je vybavenych digitalnymi vystupmi a nie vstupmi.
Staci si iba pozriet kazdu PC mechaniku. Ci uz CD, DVD alebo Blueray kazda ma vystup SPDIF a z toho plynie, ze vyrobcovia iba "vytiahnu" vystup bez akychkolvek dalsich uprav. Dalej si staci pozriet co obsahuje obycajny SPDIF PC bracket, opät naklady minimalne, pretoze sa vyuziva iba to co uz je bezny standard.
Naproti tomu ak chce vyrobca urobit na taketo DK opticky ci nedaj boh koaxialny vstup pre digitalny signal tak musi do takehoto zariadenia nutne dorobit ci uz obvodovo alebo na samotnej doske potrebny Digital to Analog Converter cize skratene DAC. A tu by uz bola sice konektivita lepsia no cena inde a to by sa zas nepredavali ine zariadenia.
Je to uplne jesnoduche a pre toho kto chce aj pochopitelne.
99% lowcost domacich zariadeni je vybavenych digitalnymi vystupmi a nie vstupmi.
domace kino/receiver ma byt integrator vsetkych zariadeni a ma byt schopne dekodovat formaty a zvuk dalej posielat na repraky
preto maju receivery vzdy take enormne mnozstvo vstupov
toto domace kino vie viackanal prehrat iba z vlozeneho DVDcka a kedze je v nom dekoder DD, tak mi je zahadou, preco by do neho takyto zvuk nemohol ist aj optikou
nema to ale ani len DTSko, co byval v roku 2006 standard...
preto maju receivery vzdy take enormne mnozstvo vstupov
toto domace kino vie viackanal prehrat iba z vlozeneho DVDcka a kedze je v nom dekoder DD, tak mi je zahadou, preco by do neho takyto zvuk nemohol ist aj optikou
nema to ale ani len DTSko, co byval v roku 2006 standard...
Pretoze plati to co som napisal vyssie. Neostava vam ine ako sa s tym zmierit. Hlavne pri starsich a lacnejsich All in One systemoch.
Pripadne si treba zadovazit daky soundbar kde je uz bezny digitalny vstup alebo daky AV Receiver.
A nie je receiver ako receiver aj napriek tomu ,ze to ma v nazve.
Pripadne si treba zadovazit daky soundbar kde je uz bezny digitalny vstup alebo daky AV Receiver.
A nie je receiver ako receiver aj napriek tomu ,ze to ma v nazve.
ved OK, ja sa uz nehadam 
A ved ja Ti to nijak nevycitam.
To ,ze je to tak jednoduche som si myslel i ja. Takze nie ste ani prvi a ani posledni co sa mylili.
Uz som spominal,ze som mal a este mam system JVC ten tusim nemal ani opticky vystup. Jedine riesenie ako don dostat zvuk bolo pouzitie scart a cezen pomocou Aux som mohol pocuvat zvuk z vonkajsieho zdroja.
V pripade Asuskoo-vho DK je to ovela jednoduchsie a nemusi tak spekulovat.
Akurat,ze nevyuzije dolby prologic funkcie. Mozno tak dake virtualne priestorove funkcie.
To ,ze je to tak jednoduche som si myslel i ja. Takze nie ste ani prvi a ani posledni co sa mylili.
Uz som spominal,ze som mal a este mam system JVC ten tusim nemal ani opticky vystup. Jedine riesenie ako don dostat zvuk bolo pouzitie scart a cezen pomocou Aux som mohol pocuvat zvuk z vonkajsieho zdroja.
V pripade Asuskoo-vho DK je to ovela jednoduchsie a nemusi tak spekulovat.
Akurat,ze nevyuzije dolby prologic funkcie. Mozno tak dake virtualne priestorove funkcie.
dneska som bol kupit ten kabel, DK som prepojil s pc a vsetko ide. dakujem vsetkym za rady