Ako zapojiť kábel do konektoru ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mirom11
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako zapojiť kábel do konektoru ?

Príspevok od používateľa mirom11 »

Zdravím, chcel by som poprosiť o radu zo zapojením káblu do RJ45 konektoru. Viem ako sa to klasicky robi na T568A alebo T568B keď mám 4x2 žíl. No netušim ako mám zapojiť 10 žilový kábel ktorý sa skladá z "oranžový","modrý","zelený","hnedý","sivý","a 5x čisto biely" a to sú ani neni zakrútené okolo seba čiže neviem ani ktorý biely patrí ku ktorému farebnému. A tienený je len celý kábel nie samostatne. Ako to mám zapojiť ? ešte som sa stým nestretol a ani nič o tom nenašiel. Vďaka za rady.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Ako zapojiť kábel do konektoru ?

Príspevok od používateľa heker »

5x cisto biely by nemal byt, nema ten biely aj slabucky odtien oranzovej, zelenej...? Ak si biele, tak ich rozlisis len tak, ze ho prepipas, otestujes jazykom na baterke co prechadza prud alebo inym sposobom. Sprav si dake cierky na ten kabel, aby si vedel ktory je ktory. A sivy mozes napriklad vylucit a tiez jeden biely. Kde si dosiel k takemu kablu a preco nekupis klasicky cat5e?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno, zapoj len 4 farebne, a bude ti fungovat aspon 10/100
niekde som tu postoval aj schemu, je to myslim 1,2,3, , ,6 pozicia v konektore
inac ak niesu krutene, tak tam mozes mat problemy aby to vobec slo, pripadne na vacsie vzdialenosti ti to asi ani nepojde :)
mirom11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mirom11 »

Tak to ste ma potesili, prisiel som k nemu tak ze som si to dal chlapikovi z istej firmy natahat na dome pre kamery, a to bolo uz asi pred dvomi mesiacmi, a teraz az kukam co tam vlastne je, no tesim sa,
No ale trochu predsa len su krutene ale clovek musi dost odizolovat a potom to vidno ale aj tak nechapem preco su biele a cisto biele.
Prílohy
IMG_0942.JPG
IMG_0941.JPG
IMG_0943.JPG
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

No problem, keď odizolujes 15 cm, je vidieť páry.
Do konektora nezapojíš sivý pár.
Napísať odpoveď