ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy
Tak oficialne Zuno v CZ + SK konci
http://ekonomika.idnes.cz/zuno-bank-sko ... nomika_nio
http://ekonomika.idnes.cz/zuno-bank-sko ... nomika_nio
To nie sú pozitívne správy... som zvedavý ako bude prebiehať zrušenie a prechod klientov do iných bánk, nakoľko sám mám v Zune účet. Respektíve aké budú nové podmienky po zrušení...
cize ked mi tam chodi mesacne "renta" na platenie uctov (peniaze tam nedrzim) mam to nechat posielat inde alebo klientov zuna prehodia automaticky ?
-
mirak2
Hardcore addict
v auguste som si otvoril v zune ucet, kedze nebolo iste, ze moj TB ucet budem mat zadarmo a TB ucet som dal zrusit. potom mi slecna z TB Dialogu volala a mi povedala, ze mi vedia dat ucet zadarmo na 2 roky za urcitych podmienok, ktore sa v pohode daju splnit. tak som TB ucet nezrusil a teraz vidim, ze som urobil dobre. len by ma fakt zaujimalo, co sa bude diat so sporeniami v zune.
zuno bolo dobre a oplatilo sa ked prislo na trh, mali akcie a vyborne sporenia, odvtedy to ide len dolu vodou az som ho postupne prestal pouzivat, zuno meni urokove sadzby kazdy 2. mesiac ...
-
Soviet
Darca
Kazda banka meni tie urokove sadzby, len o tom neikedy ani nepocujes
mirak2: Nic sa neudeje. 21.10 daju nulovy urok na vsetko a dovidenia
Tazke bude najst nahradnu banku, ale vidim to ocividne na CSOB, kde od noveho roka by som mohol azda splnat podmienky na ucet zadarmo.
mirak2: Nic sa neudeje. 21.10 daju nulovy urok na vsetko a dovidenia
Tazke bude najst nahradnu banku, ale vidim to ocividne na CSOB, kde od noveho roka by som mohol azda splnat podmienky na ucet zadarmo.
Takže volal som do Call centra priamo v Zune a dostal som nasledovné info:
1. Do konca roka bude bežne fungovať normálny účet.
2. Od polovice októbra nebude možné brať si pôžičky.
3. Klientom bude navrhnutý prechod do inej banky - na Slovensku prechod do Tatrabanky.
4. Ak bude klient súhlasiť s podmienkami, tak mu bude otvorený nový účet v Tatrabanke.
5. Ak klient súhlasiť nebude, bude zrušená zmluva so Zuno a peniaze prenesené na iný účet.
Toto je zatiaľ veškeré info, ktoré mi vedeli poskytnúť zamestnanci Zuna. O podmienkach pre nové účty (v Tatrabanke) sa ešte rokuje a tieto podmienky nie sú zatiaľ dohodnuté (poplatky za vedenie účtu, atď.).
1. Do konca roka bude bežne fungovať normálny účet.
2. Od polovice októbra nebude možné brať si pôžičky.
3. Klientom bude navrhnutý prechod do inej banky - na Slovensku prechod do Tatrabanky.
4. Ak bude klient súhlasiť s podmienkami, tak mu bude otvorený nový účet v Tatrabanke.
5. Ak klient súhlasiť nebude, bude zrušená zmluva so Zuno a peniaze prenesené na iný účet.
Toto je zatiaľ veškeré info, ktoré mi vedeli poskytnúť zamestnanci Zuna. O podmienkach pre nové účty (v Tatrabanke) sa ešte rokuje a tieto podmienky nie sú zatiaľ dohodnuté (poplatky za vedenie účtu, atď.).
Nad CSOB rozmyslam aj ja, ale v diskusiach na nete ju moc nechvalia...
-
Soviet
Darca
Nakoniec pojdem do Unicreditu a basta
Tam by som mal splnat podmienky na ucet zdarma a hlavne poskytuje to co potrebujem, teda platby a vybery v zahranici zdarma.
Co tak mBank?
-
mirak2
Hardcore addict
to som cital, ale nehovori to nic o tom, co sa stane s vkladmi.Soviet napísal:mirak2: Nic sa neudeje. 21.10 daju nulovy urok na vsetko a dovidenia
Vklady prevezme Tatrabanka, pokiaľ máš nejaké termínované, počká sa, kým dobehnú tieto termíny podľa pôvodných podmienok a obnovovať sa budú už za nových podmienok podľa Tatrabanky... najpravdepodobnejší scenár.
V priebehu tohto mesiaca Zuno ruším, bo do Tatrabanky určite nepôjdem ani keby mi dávali účet zadarmo. Ešteže Zuno je u mňa len ako druhá banka, ako alternatíva u mňa zatiaľ vyhráva Fio, prípadne hlavnú banku prevekslujem do UniCreditu a z mBanku si spravím druhú banku.

V priebehu tohto mesiaca Zuno ruším, bo do Tatrabanky určite nepôjdem ani keby mi dávali účet zadarmo. Ešteže Zuno je u mňa len ako druhá banka, ako alternatíva u mňa zatiaľ vyhráva Fio, prípadne hlavnú banku prevekslujem do UniCreditu a z mBanku si spravím druhú banku.
napodobne tiez vymenim za fio
CSOB nikdy, su to oje***, najhorsia banka, aku som kedy mal... v CR som mal fio a bolo to super, mam ho aj tu, ale chcel som skusit aj Zuno..
teraz som pozeral tak aj CSOB zmenila podmienky na ucet zadarmo...
ucet zadarmo mozu mat kolko chcu... pozri si hlavne vsetky ostatne nezmyselne poplatky..
zalezi samozrejme, ako budes ucet vyuzivat..ak to bude tvoj primarny ucet, tak by som do toho nesiel, neverim im, ale zase ak to chces len cisto na storovanie penazi, posielanie na ucet, atd, tak to je v podstate jedno, kde budes mat ten ucet zadarmo..
Vo FIO banke bolo super to, ked som mal ceske FIO, tak ked som poslal peniaze do SLSP tak tam peniaze prisili za hodku a pol.. uplne hardcore.. so Slovenskym na zahranicny ucet som to este neskusal..
Vo FIO banke bolo super to, ked som mal ceske FIO, tak ked som poslal peniaze do SLSP tak tam peniaze prisili za hodku a pol.. uplne hardcore.. so Slovenskym na zahranicny ucet som to este neskusal..
Mne prisla zo Zuno nova karta len pred par tyzdnami, takze sa zrejme rozhodli dost narychlo, ja som presiel do Fio uz davnejsie, Zuno som si nechal, ale prakticky pouzivam uz len Fio.
Narychlo sa nerozhodli, Zuno bolo na predaj uz viac ako rok, zhanali aj investora...
Tak tak a stale si mozes zalozit ucet a poslu ti aj kartu
-
hojko
Site Admin
Pozeram si Unicredit a U konto, ale moc mi to tam nevonia. Navyse ked som bol asi pred rokom vkladat peniaze na jeden ucet, tak som musel vyplnit papierik ako v dobe kamennej, nestacilo na okienku nadiktovat cislo uctu + sumu. Som normalne neveril. Teraz pozeram mBank, ten sa mi skor pozdava. Ja som Zuno pouzival a pouzivam najma na to, ze to mam ako taky setriaci ucet, ze tam poslem obcas stovku ci dve, mam tam PayPal, pripadne si tam hodim vklad na par mesiacov, aby som tie peniaze neminul. Mal som tam ten plus ucet, ktory stoji 2,80 eur/mesiac, ale vzdy som zaplatil viac ako 100 eur mesacne kartou (pocital sa aj PayPal do toho), takze som to mal free. Teraz pozeram mBank a je to podobne. Avsak mBank uctuje 1,30 eur/mesacne za kartu, bude MasterCard alebo Visa, ale ako pozram, tak zrejme oba zakladne modely karty. SMS notifikacie stoja v mBanku 1,50 eur/mesiac za 30 sms (strana 7, resp. 8 strana v PDFku): http://www.mbank.sk/pomoc/sadzobnik/akt ... zobnik.pdf