tlak chrbtice na rebra
tlak chrbtice na rebra
Zdravim,
pomaly sa dopracovavam k mojmu velkemu zdravotnemu problemu, bol by som rad ak by napisal niekto kto mal podobne problemy, popripade nejaky odbornik.
Zacalo to asi 4 mesiace dozadu, tlacilo ma pod rebrami, bolo mi zle od zaludku, preto somm presiel komplet gastro vysetrenim a bol som vysmiaty ze mi nic nie je... Preto som sa dopracoval k nazoru ze to gastro problemy asi nebudu.
BOl som uz zufaly cely den ma to tlacilo, bolo mi zle od zaludka, tak som si spravil natahovacie cviky + joga a ono to pomohlo! Preco? Moze mi niekto vysvetlit preco sa to zrazu uvolnilo? No po par tyzdnoch to prislo znova a uz mi ani natahovacie cviky moc nepomahaju, len trocha. PReto sa chcem spytat moze to byt nejaka svalova blokada? Popripade posunute rebra, ktore tlacia na zaludok?
Navstivil som uz aj fyzioterapeuta, takisto som absolvoval masaz, no bez ucinku.
Nejaky nazor? Co by to mohlo byt?
Dakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku (04 Okt 2016, 17:54)
Nikto neviete teda?
pomaly sa dopracovavam k mojmu velkemu zdravotnemu problemu, bol by som rad ak by napisal niekto kto mal podobne problemy, popripade nejaky odbornik.
Zacalo to asi 4 mesiace dozadu, tlacilo ma pod rebrami, bolo mi zle od zaludku, preto somm presiel komplet gastro vysetrenim a bol som vysmiaty ze mi nic nie je... Preto som sa dopracoval k nazoru ze to gastro problemy asi nebudu.
BOl som uz zufaly cely den ma to tlacilo, bolo mi zle od zaludka, tak som si spravil natahovacie cviky + joga a ono to pomohlo! Preco? Moze mi niekto vysvetlit preco sa to zrazu uvolnilo? No po par tyzdnoch to prislo znova a uz mi ani natahovacie cviky moc nepomahaju, len trocha. PReto sa chcem spytat moze to byt nejaka svalova blokada? Popripade posunute rebra, ktore tlacia na zaludok?
Navstivil som uz aj fyzioterapeuta, takisto som absolvoval masaz, no bez ucinku.
Nejaky nazor? Co by to mohlo byt?
Dakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku (04 Okt 2016, 17:54)
Nikto neviete teda?
Re: tlak chrbtice na rebra
Nemas zapadnuty hrudnik? Nepribral si v poslednom case? Prip. si nezacal cvicit, behat alebo vykonavat nejaku novu aktivitu? Ak tam nie je dost miesta, moze to zacat tlacit ked sa najes, mas nafuknuty zaludok.
Vyskusaj ortopeda, ak este rasties, tak mozu pomoct urcite cviky, no nespravne to mozu naopak este zhorsit, je dolezite urcit spravnu pricinu a pokial este rasties, tak je to dobre riesit cim skor.
Okrem toho to mozu sposobovat vnutorne organy, napr. aj slepe crevo moze vyzarovat bolest pod rebra, takze to moze sposobovat organ ktory je na uplne inom mieste ako to v ktorom mas bolesti.
Vyskusaj ortopeda, ak este rasties, tak mozu pomoct urcite cviky, no nespravne to mozu naopak este zhorsit, je dolezite urcit spravnu pricinu a pokial este rasties, tak je to dobre riesit cim skor.
Okrem toho to mozu sposobovat vnutorne organy, napr. aj slepe crevo moze vyzarovat bolest pod rebra, takze to moze sposobovat organ ktory je na uplne inom mieste ako to v ktorom mas bolesti.
Hrudnik nemam zapadnuty ani podla doktorov. V poslednom case som skor schudol ako pribral. Cvicit pravidelnejsie som zacal iba mesiac dozadu, no problemz s tymito rebrami mam uz od decembra. Vtedy ma to tlacilo viac v hornej casti, no stacilo 5 minut roztahovacich cvikov a povolilo to, teraz su tie cviky uplne neucinne.
U ortopeda som bol, poslal ma iba na rehabilitaciu, ale to nie je nic nove aj tak vsetky cviky uz ovladam, podla mna nevie ani on sam co mi je.
Co sa tyka tychto gastro veci to uz som si obehal, bol som na CT, hadicu do zaludku som mal a tam by to malo byt v poriadku, preto jedina moznost su rebra alebo chrbtica. To neexistuje nejaka zobrazovacia metoda, ktora by vedela zobrazit priamy kontakt rebier na pluca alebo zaludok?
Este som zabudol napsiat, ze sa mi tazsie dycha a mam v spoodnej casti rebier divne zvuky ako keby tam bol nejaky pretlak organov, stiesnenost. Tie zvuky su dost bizarne, pripominaju bublinkovanie alebo nejaky stlaceny vzduch.
U ortopeda som bol, poslal ma iba na rehabilitaciu, ale to nie je nic nove aj tak vsetky cviky uz ovladam, podla mna nevie ani on sam co mi je.
Co sa tyka tychto gastro veci to uz som si obehal, bol som na CT, hadicu do zaludku som mal a tam by to malo byt v poriadku, preto jedina moznost su rebra alebo chrbtica. To neexistuje nejaka zobrazovacia metoda, ktora by vedela zobrazit priamy kontakt rebier na pluca alebo zaludok?
Este som zabudol napsiat, ze sa mi tazsie dycha a mam v spoodnej casti rebier divne zvuky ako keby tam bol nejaky pretlak organov, stiesnenost. Tie zvuky su dost bizarne, pripominaju bublinkovanie alebo nejaky stlaceny vzduch.
Aj ked si schudol, tak sa tam nieco mohlo posunut a teraz moze stacit ze sa viac najes a moze to tlacit. Stale si myslim ze by to mal riesit ortoped, vyskusaj si najst ineho, ak ti ten tvoj nedokaze pomoct. Prip. sa vyskusaj poradit na forach o zdravi, kde odpovedaju aj lekari, je ich tam viac, tak je mozne ze bude mat niektory s tymto skusenost a poradi ti lepsie.
To s tym schudnutim znie dost logicky. Zvysena funkcia stitnej zlazy by tiez mohol byt jeden z faktorov? No s tymi ortopedmi je to tuto u nas bieda... vzdy ked k nemu idem je znechuteny, poslal ma na rehabilitaciu iba. Nemozes odporucit nejake zdravotne forum? Ja poznam iba zdravie.sk a tam mi este neodpovedali.
Dik inak za odpovede, cenim si to.
Dik inak za odpovede, cenim si to.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mozes pls zdielat tie natahovacie cviky? Aj mne byva takto blbo a nic mi nezistili, tak to uz moze byt len nieco taketo mechanicke. Diky.
Skus strecing, jogu, spinalne cvicenia... zo zaciatku mi pomahal dost cvik nohy za hlavu... Teraz su ale tie cviky neucinne, no mozno tebe trochu pomozu.
Ak ti nic nezistili a mas zle drzanie tela tak to moze byt tym.
Ak ti nic nezistili a mas zle drzanie tela tak to moze byt tym.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nuz ano zle drzanie tela to odmalicka, k tomu sa pridala sedava praca a je to. Mal som na mysli skor nieco konkretne, co pomohlo tebe, joga, strecing, su dost obsirne pojmy.
Celkovo joga, skus viacero cvikov, ja som cvicieval napr podla tohto vieda:
Nejak sa to vzdy uvolnilo, no pre mna je to uz neucinne.
Z dlhodobeho hladiska ti odporucam zacat posilnovat, hlavne na vlastnej vahe a celkovo nabrat objem... Ja som cely zivot neposilnoval, kaslal som na to a mozno je toto dosledok... Momentalne si kazdy den dam 100+ klikov, nejake zhyby na hrazde a uvolnilo sa to... ale len na par hodin potom ma to zase tlacilo.
Ak inak poznate nejakeho odbornika, ktory sa v tom vazne vyzna a ma dobre ohlasy tak napiste jeho meno... Nejaky ortoped najlepsie zo zapadu.
Nejak sa to vzdy uvolnilo, no pre mna je to uz neucinne.
Z dlhodobeho hladiska ti odporucam zacat posilnovat, hlavne na vlastnej vahe a celkovo nabrat objem... Ja som cely zivot neposilnoval, kaslal som na to a mozno je toto dosledok... Momentalne si kazdy den dam 100+ klikov, nejake zhyby na hrazde a uvolnilo sa to... ale len na par hodin potom ma to zase tlacilo.
Ak inak poznate nejakeho odbornika, ktory sa v tom vazne vyzna a ma dobre ohlasy tak napiste jeho meno... Nejaky ortoped najlepsie zo zapadu.