ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy

Príspevok od používateľa brm »

hojko.. tú kartu v mBanku máš zadarmo, ak zaplatíš 70€ mesačne kartou, to isté ako v Zune pri Plus účte. Navyše, mBank má od konca novembra postupne aktivovať na svojich kartách 3D Secure.

Čo konkrétne ti na U konte nevonia?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uz som to v mBanku nasiel, ze pri platbach nad 70 eur je karta zadarmo, takze to mi problem nerobi. Na U konte mi nevonia transakcia 400 eur mesacne, inak platis 8 eur za vedenie uctu. Chapem, ze to nie je problem, dam si trvaly prikaz z primarnej banky na U konto a o dva dni trvaly z U konta do mojej primarnej banky. Karta Maestro, tu v ziadnom pripade nechcem, ale davaju aj Debit MasterCard.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tiez som mal zuno ako odkladaci ucet. Vyhovovalo mi mat viac sporeni - neslo mi vobec o urok, skor ze som ich mohol mat odlozene na poductoch podla ucelu pouzitia. Nateraz som vsetko presunul do mBank, kde uz ale nemam kartu. Tu som v minulosti zrusil aby som neplatil poplatok. Ako primarny ucet to vyuzivat nebudem, nakolko mam hypo v SLSP, tak ucet pouzivam primarne tam. Cize zatial uvidim. Bez poplatkov a vselijakych podmienok je FIO, tam mi ale mierne nevonia "malo moderny" banking, ci nemoznost uplne online zalozenia uctu v jednoduchosti. Co si pamatam, bolo potrebne nieco vypisat, nasledne cakat na dokumenty, zasielat ich spat...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

brm napísal:hojko.. tú kartu v mBanku máš zadarmo, ak zaplatíš 70€ mesačne kartou, to isté ako v Zune pri Plus účte.
Nebolo to 20€ - a zrazu 70€, vazne mBank si meni podmienky prilis casto.
hojko napísal:Pozeram si Unicredit a U konto, ale moc mi to tam nevonia. Navyse ked som bol asi pred rokom vkladat peniaze na jeden ucet, tak som musel vyplnit papierik ako v dobe kamennej ... Teraz pozeram mBank, ten sa mi skor pozdava.
Lenze pri mBank nevlozis peniaze na ucet vobec.

Fio ma ucet zdarma a bez podmienok, vklad je mozny na pobocke, funguje to tak, ze predlozis obciansky, nemusis nic vypisovat alebo diktovat, len sumu, prip. o ktory ucet ide, ak ich mas viac, nakoniec podpis.
brm
Darca
Darca

Dreamer, neboj sa, aj Fio začne meniť podmienky, až získa dostatočný počet klientov.. ;)

STomko.. tento spôsob založenia účtu je vlastne všade, len v Zune sa to dalo spraviť aj inak, ale mám pocit, že tam trebalo čakať na platbu z tvojho účtu. Zakladanie účtu a overovanie totožnosti nebude môcť byť jednoduchšie v žiadnej banke, si myslím.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

STomko napísal:Bez poplatkov a vselijakych podmienok je FIO, tam mi ale mierne nevonia "malo moderny" banking, ci nemoznost uplne online zalozenia uctu v jednoduchosti. Co si pamatam, bolo potrebne nieco vypisat, nasledne cakat na dokumenty, zasielat ich spat...
Co konkretne ti vadi na IB Fio? Nedavno ho vylepsovali a mne vyhovuje.

K zalozeniu, je mozne vyplnit udaje online a nasledne na pobocke len podpisat, alebo to spravit na pobocke, je to pomerne rychle, karta pride postou, aktivuje sa online a je mozne ju hned pouzivat, netreba uz nic vypisovat alebo niekam posielat, teda plati to ak mas dostupnu pobocku, ak nie, neviem ako to prebieha.

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2016, 22:47)
brm napísal:Dreamer, neboj sa, aj Fio začne meniť podmienky, až získa dostatočný počet klientov.. ;)
Uvidime, v CR maju zrejme viac klientov a stale je zdarma bez podmienok a maju tam aj bankomaty, 10 vyberov bez poplatkov...

Fio nemala nikdy specialne akcie, odmeny za odporucania ako Zuno ci mBank, ktore zaplatili len jednemu odporucatelovi aj vyse 100€, navyse vydali niekolko kariet pre novych klientov, z ktorych vacsina ani ucet nepouzivala, iba si presunuli odmenu, takze na tomto tie banky riadne prerabali a aj preto menili podmienky.

Fio namiesto rozdavania bonusov ma minimalny zostatok 10€, ak sa to prepocita na 10 rokov, je to len 8 centov mesacne, ale ak by zmenili podmienky a klienti by rusili ucty, museli by vracat tych 10€ klientom, takze si nevyhodne podmienky zrejme rozmyslia. Ktovie, no teraz je to najvyhodnejsi bezplatny ucet.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

K tomu Fiu: výber v mesiaci z akéhokoľvek bankomatu - zadarmo (každý ďalší 1,20 €) - Cize ked som teraz v Zune vyberal nad 50 eur z bankomatu TB, tak som to mal bez poplatku. Ked som spravil 4 vybery, tak teraz by ma to stalo 3,60 eur.

http://www.fio.sk/bankove-sluzby/platob ... ontactless
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

V mbank máš každý výber z bankomatu nad 70€ bez poplatku doma/svet.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:K tomu Fiu: výber v mesiaci z akéhokoľvek bankomatu - zadarmo (každý ďalší 1,20 €) - Cize ked som teraz v Zune vyberal nad 50 eur z bankomatu TB, tak som to mal bez poplatku. Ked som spravil 4 vybery, tak teraz by ma to stalo 3,60 eur.
Je viacero moznosti:
- vyberies si z bankomatu viac, aj rezervu
- vyberies si na pobocke min. 50€, bezplatne
- vo vybranych obchodoch si kupis nieco za min. 5€ kartou a mozes si vybrat hotovost do 50€ (je to sluzba Cashback)
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ano to je pravda,ze v UCRB treba pri vklade vypisovat papier a aj tych 400€ mesacne ako vklad je nutnostou, ale zas je to v zmysle zmluvy garantovane na 10 rokov. A pokial to ma dakto ako primarny ucet tak niet co riesit.
Tiez ma prekvapilo , ze v takej TB som sa postavil k okienku, panicka vypisala vklad za mna a do minuty som bol vonku.
A navyse neviem ako vklad no vyber v UCRB na pobocke je spoplatneny.
Ale platba v zahranici a rovnako tak prevod do inej zahranicnej banky je bez akehokolvek poplatku.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

V Unicredite som uz 5 rokov, ale papier som vypisoval iba 2x, na istej pobocke (inde nie).
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ja tiez iba kvoli vyberu vacsej sumy. Inak vsetko platim prevodom alebo kartou.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Ako chalan na inom fóre dal dobrú poznámku - tým pádom, že končia budú dve skupiny ľudí - Tí, čo prejdú do TB a podriadia sa ich podmienkam - žiadne špeciálne výhody - alebo pôjdu inde - bavíme sa o 260 (či 360) tisíc zákazníkoch - každá banka ich bude chcieť...možno príde niečo zaujímavé a výhodné a ak nie, tak sú tu tie ďalšie možnosti...
brm
Darca
Darca

Tých 260tis. je pre SK aj CZ.. samozrejme, každá banka ich bude chcieť, ale podľa mňa najviac získajú tie banky, ktoré sa čo najviac približujú konceptu Zuna, čiže na Slovensku mBank a Fio? Netreba zabúdať, že určite kopec klientov mali tento účet len ako druhý alebo spiaci a neaktívny účet (využili akciu za získanie zákazníka) a tí možno žiadnu náhradu nebudú hľadať, jednoducho účet zrušia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

baldorex: Vyssie som pisal, ze pri platbe nad 70 eur sa v mBanku ten vyber neplati. Asi si to prehliadol.

Dreamer: Spravne, pri mBanku si peniaze v hotovosti nevlozim, preto tam ten poplatok 2 eura za vklad nerozculuje :) Vyberat si rezervu z bankomatu, hlavne napriklad na zaciatku mesiaca, to je tak trochu mimo. Bezne sa mi stane, ze si vyberiem peniaze, zabudnem a na dalsi den vyberam opat, lebo som mal platit to a to. A vyberat si na zaciatku mesiaca 4x viac ako som mal v plane, to je taky fail. Fio ma len par pobociek, takze ten vyber pada. Cashback poznam, ale nikdy som to este nevyuzil. Nakolko PHM tankujem firemnou kartou, tak cashback pri plateni pada.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Asi áno, lebo registrujem iba príspevok kde píšeš, že je karta zadarmo pri platbe 70€/mesiac. To je úplne niečo iné ako výber z bankomatu, preto som pridal svoj príspevok.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko - ja som napisal ake su moznosti, este ma napadlo, ze ak niekto potrebuje vela vyberov z bankomatov a zaroven vklady, tak si moze dat posielat prijem do mbank a pre vklady pouzit fio - moze to byt potom aj bez mesacnych poplatkov.

BTW bol som dnes vo Fio a bolo tam neobvykle plno. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Plno mali aj na infolinke vcera, ani chat nesiel, ze vsetci operatori su obsadeni. Je to predcasne este riesit, ved predsa tym, ze vypadol jeden konkurent v podobe Zuna, tak Fio aj mBank moze zmenit politiku, cennik, takze aj by som kludne pockal, ved polovicu roka 2017 by malo este Zuno fungovat, kartu mam platnu do leta, uvidime ako sa zachova Fio a mBank.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uvidime, ale ako som pisal tu alebo v teme FIO, tak mbank rozdavalo stovky Eur za zalozenie uctov a ma urcite vela neaktivnych uctov, navyse ked spoplatnili kartu, stacilo ju deaktivovat a ucet zostal zdarma, ale prakticky nepouzitelny, ale zostal im pekny pocet klientov. FIO nikdy nic nerozdavalo, naopak tych 10€ zostatok, ktory je nutne uhradit pri zalozeni uctu dava istu zaruku, aj ked malu, ze nezmenia vyrazne podmienky, inak by pri hromadnom ruseni uctov potrebovali vsetkych tych klientov vyplatit.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

hojko napísal:Uz som to v mBanku nasiel, ze pri platbach nad 70 eur je karta zadarmo, takze to mi problem nerobi. Na U konte mi nevonia transakcia 400 eur mesacne, inak platis 8 eur za vedenie uctu. Chapem, ze to nie je problem, dam si trvaly prikaz z primarnej banky na U konto a o dva dni trvaly z U konta do mojej primarnej banky. Karta Maestro, tu v ziadnom pripade nechcem, ale davaju aj Debit MasterCard.
K Ukontu dostaneš tú MasterCard Debit na 100%.
Napísať odpoveď