Sprchový kút

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Sprchový kút

Príspevok od používateľa smejo »

Ahojte,

vie mi niekto, prosím, poradiť ohľadom sprchových kútov? Vyberám nejaký jednoduchý (t.j. bez zadných stien - tam bude len stena s obkladom).

Zatiaľ som bol pozrieť v Merkury Markete a Siko, plus narýchlo Hornbach a Obi. Vôbec sa v tom nevyznám, ale zatiaľ som si všimol len to, že "jednoduchý" kút stojí v MM dajme tomu 130-250€, ale obdobný v Siko stojí 400-600€. Obdobný myslím typovo/vizuálne, t.j. dve steny, resp. polkruh, kt. sa prichytí o stenu. Kvalitatívne to posúdiť neviem a práve to je moja otázka. Je v tom aj kvalitatívne taký rozdiel ako cenovo? V čom tú pridanú hodnotu pocítim?

Budem banovať, ak kúpim nejaký do 200€ v MM/Obi/HB alebo sa oplatí priplatiť? Viem, že v MM zvyknú mať poľské veci, ktoré nemusia byť vždy kvalitné... ako sa to môže prejaviť v tomto prípade?
Napr. kvalitnejší nebude treba toľko utesňovať silikónom, majú pevnejšie komponenty (rúčky, koľajničky, ložiská), dostupnosť ND... ?

Kút bude v byte, kde budú dvaja ľudia, aj to nie 7 dní v týždni. T.j. nie power-using, kedy by sa každý deň prestriedala 5-členná rodina.

Čo by ste volili? Nie je mi totiž po vôli dávať za simple kút 500+€ :-/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Sprchový kút

Príspevok od používateľa hojko »

Nejaky polsky MM sa nemoze porovnavat s ceskym Sikom.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahoj, my sme riešili sprchový kút, že sme dali dali dve steny postaviť a do stredu sprchové dvere aquatek čo nas vyšlo tuším na cca 230 euro ale už sa dajú kupiť lacnejšie. v prílohe som dal aj fotky, my to máme tak spravené a žiaden problém zatial mam to už 4 roky. Sused kupoval sprchový kut a bud to bola neodborná montáž ale už museli meniť vaničku.
Prílohy
IMG_20161005_114741.jpg
IMG_20161005_115122.jpg
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

hojko napísal:Nejaky polsky MM sa nemoze porovnavat s ceskym Sikom.
Očakával som prínosnejšie/konkrétnejšie komentáre.
Cenou sa porovnávať nemôže určite. Ani kvalitou? Okej, v čom/kedy to pocítim. V 200€ kúte mi po mesiaci zhrdzaveju pánty, rozpadnú sa ložiská, odpadne madlo, preliačim vaničku a nezoženiem na to ND?
To by bolo smutné, keby pri takýchto cenových rozdieloch nebol rozdiel v kvalite. Ide mi práve o tú kvantifikáciu rozdielov, resp. reálne skúsenosti s lacnejším/drahším kútom.

Chápeme sa? Ja sa v tomto vôbec neorientujem, nikdy som sa o to nezaujímal a potrebujem to teraz jednorázovo vyriešiť. Len neviem, či je rozdiel prirovnateľný k rozdielu medzi košeľou H&M za 15€ a Hilfiger za 80€ (t.j. hlavný rozdiel je prestíž - kvôli cene) alebo ako medzi Dusterom a Range Roverom (t.j. okrem prestíže/ceny mnoho technických/komfortných rozdielov).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nasi ked prerabali dom davali sprchovy kut tiez z nejakeho velkoobchodu polskeho povodu a maju ho dodnes. avsak uz su kolieska na posuvnych dverach uplne robite a kolajnicky tiez bieda. ma vsak uz 13 rokov
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ono vydržať to vydrží, tie poľské vaničky zvyknú praskat, nie, že by tiekla voda, iba prasklinky na povrchu po cca 4-5 rokoch, nie je to problém, len to na tej bielej vaničke vidno. tie koľajničky sú tiež len tak aby sa nepovedalo, ale účel splnia, aspoň na 4-5 rokov. Kade tade sa začnú zasekávať (ale to aj tie drahšie), ale fungovať to funguje a nerozpadne sa. Ak ťa tlačí rozpočet tak tie poľské veci účel splnia, nie sú také masívne ako kvalitnejšie značky ale rozpadnúť sa to nerozpadne. Sem tam sa pritrafí, že poliaci pribalia nesprávne šrúbky, uchytenie a potom nevieš čo kam patrí, ale to len sem tam. Čiže jedna rada ak zvolíš poľské veci, skontroluj či máš všetky šrúbky podľa popisu, takisto meraj aj ich dĺžku, radi tam dajú dlhšie a potom hopla a zo skrine trčka šrúbky :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci to bol Baumax, ci MM, kopa veci je nekvalitnych z Polska. Kuty z MM praskaju, teda tie vanicky, tak ako bolo uvedene. Niektorym ludom praskali po pol roku pouzivania a reklamacie zamietnute, vzdy sa nasiel dovod ako to zamietnut - zla montaz, mechanicke poskodenie, nespravne pouzivanie a cistenie..., moznosti je vela. Skus pogooglit, urcite najdes nejednu staznost alebo recenziu. Ak kvalitnu vanicku, tak nemecku Kaldewei s antislip poterom (protismykovy poter), len sa obavam, ze ta cena bude asi vyssia ako je tvoj rozpocet a to nemas este ani kut. Odporucam ti studio Viva, asi top co na Slovensku najdes: www.vivask.sk Maju aj internetovy obchod, takze sa to da riesit aj takto.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Kaldewei je asi volba, ak budget netlaci. Su to poctive plechove smaltovane vanicky a nie akrylatove, to porovnavame neporovnatelne :)
Napísať odpoveď