emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa kali520 »

Retne napísal:ty zijes v sne ako nejaki francuzi z pred niekolkych desatroci... oni si po vojne nasackovali polku magrebu do Francuzska aby im mal kto znova vybudovat mesta a ked bolo vsetko hotove, tak uz Vas zrazu nechceme... no ti pozvani tam uz zili nejaki ten rocik, zalozili si rodiny, tak bodaj by si sa im nechcelo ist naspat...
To, že tam prišli kopať kanal a vykladať tehly ako lacná pracovná sila dôsledkom neschopnosti vedenia štátu demokraticko kapitalistickými politikmi, im nijak nedáva status tvorcu Frnacúzkej civilizácie a kultúry. Takže neviem prečo sa snažiš o toto zúfalé emocionálne vydieranie.

Miesto toho by si mohol lamentovať nad tým, že prečo tie mesta nevybudovali u seba doma, prečo je Blízky východ a Afrika treti svet.
Retne napísal:Ako sak pohoda Mohamed, bude robit inziniera v transpetrole, zalozi si rodinu, najde si znamych, kupi byt, deti mu zacnu chodit do skoly a v jeden den sa vsetko urovna v jeho krajine a beardie pride a povie, ze je cas ist... plan jak hovado toto...
V prvom rade system mal byť nastavený tak aby Mohamed sem nemusel chodiť, v druhom rade Mohamed by okrem svojho inžinierskeho titulu mal vedieť kde sú jeho korene a byť si vedomí svojej indentity a rasovej prislušnosti a svoje vedomosti využiť v prospech svojho ľudu a obnovy svojej krajiny.

Kameň úrazu kapitalizmu, z človeka sa stáva svetoobčan, ktorý hladá len individuálne výhody aj na úkor svojho národa.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:v com je problem?
Problem je v tom, ze takto to jednoducho nefunguje. Mam kamarata z ostrova Mauricius, co so mnou studoval na Univerzite vo Francuzsku. Z roka na rok si musel ist predlzovat viza, ked bol student. Po studiu dostal rok na to aby si nasiel job v oblasti ktoru vystudoval. Podarilo sa mu to a tym dostal dozivotne viza vo Francuzsku. Ludi by si asi tazko motivoval k niecomu ak by si im dal len nejake 4 rocne viza... Ani slovakom co utekali pocas komunizmu nikto nedaval ziadne kratkodobe viza...

kali520, arabi nie su len kopaci kanalov... ale tazko ti to asi budem potvrdzovat kedze si v zivote s ziadnym nemal konverzaciu...

a ohladom narodneho citenia... ako keby vsetci ti slovaci co su v zahranici nejako pomahali rozvijat Slovensko... drvivej vacsine ludi na svete ide v prvom rade o osobne blaho a je jedno ci su to madari, syrcania alebo zemplicania...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Retne, to o konverzacii s Arabmi teraz aktivuje jeho agrumentacnu retaz, ktora bude obsahovat nieco v zmysle "poznas dvoch a si myslis, ze vsetci su rovnaki" a "studoval si na univerzite, tak si stretol vzdelanych, nie vacsinu, ktora sem mieri".
to je patova situacia v diskusii s ludmi z velmi praveho spektra.

ten narod a korene sme riesili v lete, ked som sa pytal ako je to s tym potkanom, ktory nie je kon. a ku ziadnej odpovedi sme sa nedostali.
podla, ktorej generacie sa urcuju korene osoby? podla coho sa urcuje prislusnost ku narodu (aj ked beardi pisal, ze to zalezi od osobneho citenia, no to ale rodolubom nestaci)?

zoberme si priklad Wolfganga Nowaka z Viedne. je Rakusan, lebo sa tam narodil a vtlacili mu do ruk identifikacne doklady tejto krajiny. lenze uz Wolfovo priezvisku hovori, ze rodina jeho otca nie je z Rakuska, ale Ceska. Wolfova matka sa sice narodila v Rakusku, tak isto ako jej otec, ale jej matka (Wolfova stara matka bola Talianka) a jej stara matka (pra babka) bola Francuzska. takze otazka: ku akemu narodu a ku akym korenom sa ma Wolfgang Nowak utiekat?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal:Ludi by si asi tazko motivoval k niecomu ak by si im dal len nejake 4 rocne viza...
ale jasne, ze tym motivujes, lebo ludia na sebe budu makat, kedze vedia, ze ak su zbytocni, tak pojdu doprec

viz moj post:
ak ano (citaj nie je to fanaticky moslim a je stale prinosom), dostane vizum na dalsie 4 roky
ide o zasluhy, uz chapes?

ten tvoj kamarat dostal dozivotne vizum za nic

jackb: ano, ti, co sem mieria su casto nezamestnatelni a casto sa nechcu prisposobit majorite, co z toho nie je pravda?
ohladom Nowaka, je to nepodstatne, ak sa prisposobi majorite a nerobi bordel ani on, ani jeho potomkovia
jackb
Redeemer
Redeemer

ved ano, tomu som rozumel uz v lete. len chcem vediet co na Nowaka hovoria ludia ako kali, ktorym ide o korene a narod. lebo podla toho Wolf nema ani korene ani narod.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Retne - všimol som si to už dlhodobo, že veľa svojich argumentov staviaš na osobne zažitej skúsenosti.
Dopúšťaš sa argumentačného klamu, čím aj Tebe taktne pripomínam, že osobná skúsenosť je bezcenná.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Stačí sa spýtať sám seba: Prečo som hrdý na to, odkiaľ som? Čo ma spája s krajinou, kde som sa narodil a kde žijem?

Ja mám na Slovensku rád našu ctižiadostivosť, možno sme krpatý a mladý štát, možno sme neprispeli nijako extra do svetových dejín, ale cítim zo Slovenska, že na to má. Mohlo by mať, keď sa jedného dňa vymaníme konečne s tých zasratých politicko-sebeckých okov, ktoré zväzujú tento štát od nepamäti a keď konečne bude mať priestor slovenská inteligencia, tak by sme mohli byť jedna úžasná republika. Slobodná, s dobrými životnými podmienkami, taká, ktorá ťa podporí v živote a nebude ti hádzať polená pod nohy. A naša príroda, to je niečo nádherné. Od rozľahlých rovín tu na juhu, cez husté lesy a hory okolo Štiavnice, Bystrice až po 2500 metrové dychberúce skaly na severe. Ja neviem, ja to tu mám rád proste, ten kontrast, chudobu a bohatstvo pod jednou strechou, ľudskú tupotu a naopak nesmiernu múdrosť na tak malom a krásnom území. A za ďalšie, som hrdý na to, že som Slovák, už len preto, kým som... že som bol tu odkojený a tu chcem aj niečo dokázať. Osobne by mi bolo jedno, či by bol tato Rus a matka Lotyška, keď ma vychovali na Slovensku, tu je môj domov, toto je moja rodná zem s ktorou sa spája celý môj život a sem patrím.

Achmed je možno čierny a so severanmi vzhľadovo nemá nič spoločné... ale keď raz vyrástol vo Švédsku, tú krajinu miluje a žije v nej celý život, je preňho domovom, tak prečo by nemohol byť Švéd?! Aj tak si myslím, že keby je biely, tak to nikto nerieši... :)
kali520
Darca
Darca

Retne napísal: kali520, arabi nie su len kopaci kanalov... ale tazko ti to asi budem potvrdzovat kedze si v zivote s ziadnym nemal konverzaciu...

a ohladom narodneho citenia... ako keby vsetci ti slovaci co su v zahranici nejako pomahali rozvijat Slovensko... drvivej vacsine ludi na svete ide v prvom rade o osobne blaho a je jedno ci su to madari, syrcania alebo zemplicania...
Čo som napísal tak nezrozumitelne, že musím miesto argumentov čítať tvoje pocity? Vysvetli mi ty pateticky xenofil akú hodnotu má mať pre mňa to čo si práve napísal. Keď ti poviem, že som sa s Arabom rozprával a bol to vypatlaný fanatik kam to posunie túto našu konverzáciu?
jackb napísal:ten narod a korene sme riesili v lete, ked som sa pytal ako je to s tym potkanom, ktory nie je kon. a ku ziadnej odpovedi sme sa nedostali.
Nedostal si sa len ty lebo si nechápavý ignorant
zoberme si priklad Wolfganga Nowaka z Viedne. je Rakusan, lebo sa tam narodil a vtlacili mu do ruk identifikacne doklady tejto krajiny. lenze uz Wolfovo priezvisku hovori, ze rodina jeho otca nie je z Rakuska, ale Ceska. Wolfova matka sa sice narodila v Rakusku, tak isto ako jej otec, ale jej matka (Wolfova stara matka bola Talianka) a jej stara matka (pra babka) bola Francuzska. takze otazka: ku akemu narodu a ku akym korenom sa ma Wolfgang Nowak utiekat?
Nech si spraví DNA test a zistí.
jackb
Redeemer
Redeemer

takze sa ani teraz nic nedozviem. lebo ja sa pytam na narod a korene a odpoved je DNA a teoria haploskupin, ktora nikam nevedie.
potrebujem len vediet, co z "korenov" je rozhodujuce pre prislusnost k narodu. ziadne blizkosti Europanov ku Neandertalcom... len odpoved, ake korene ma chranit Wolf a ku akemu narodu patri. to je vsetko.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:ale jasne, ze tym motivujes, lebo ludia na sebe budu makat, kedze vedia, ze ak su zbytocni, tak pojdu doprec

viz moj post:ide o zasluhy, uz chapes?

ten tvoj kamarat dostal dozivotne vizum za nic
Za nic? To ze im bude pomahat stavat lietadla v Airbuse je nic...

Tvoj model motivacie, ze mozes tu ostat kym si pre nas dobry je spatny... funguje nieco take vobec niekde?
Andi_Cibula napísal:Retne - všimol som si to už dlhodobo, že veľa svojich argumentov staviaš na osobne zažitej skúsenosti.
Dopúšťaš sa argumentačného klamu, čím aj Tebe taktne pripomínam, že osobná skúsenosť je bezcenná.
Robim to naschval, lebo dane skusenosti zo zivota ma velmi zmenili... Predtym nez som odchadzal do zahranicia som bol typicky slovak...

Inac potom co ma vacsiu cenu ako osobna skusenost?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiež ma životné skúsenosti zmenili, zhruba opačne ako tvoje teba.
Retne napísal:Inac potom co ma vacsiu cenu ako osobna skusenost?
Štatistika.
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:takze sa ani teraz nic nedozviem. lebo ja sa pytam na narod a korene a odpoved je DNA a teoria haploskupin, ktora nikam nevedie.
potrebujem len vediet, co z "korenov" je rozhodujuce pre prislusnost k narodu. ziadne blizkosti Europanov ku Neandertalcom... len odpoved, ake korene ma chranit Wolf a ku akemu narodu patri. to je vsetko.
Kto rozhodol o tom, že to nikam nevedie? Ty? Mňa ides usmerňovať, že čo mám vysvetlovať, preto lebo moje argumetny ti nezpadajú do tvojej koncepcie alebo im proste nie si schopny chápať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne: ano, tento pracovnik v Airbuse si to zasluzi, zasluzia si to aj vsetci ostatni?
nemozes si vybrat priklad, ktory sa ti hodi a ten plosne aplikovat na celu skupinu
pokojne im dajme trvale vizum/obcianstvo po 2-3 iteraciach, ak sa osvedcia, nemam s tym osobne problem
Tvoj model motivacie, ze mozes tu ostat kym si pre nas dobry je spatny
preco je podla teba ten model spatny? pre Europu by bol vyhodny, dani pracovnici by sa co-to naucili a mohli by svoje skusenosti vratit svojmu materskemu statu, vidim to na win-win
aktualny model je spatny urcite, to vidime vo FRA, SWE, GER, ...
funguje nieco take vobec niekde?
funguje to v USA, vola sa to pracovne vizum
nevidim dovod, preco by sa nemohol vymysliet uplne novy koncept, ak ten aktualny nefunguje, nebud spiatocnicky :)
jackb
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Kto rozhodol o tom, že to nikam nevedie? Ty? Mňa ides usmerňovať, že čo mám vysvetlovať, preto lebo moje argumetny ti nezpadajú do tvojej koncepcie alebo im proste nie si schopny chápať.
ked mna mozu ludia poucat o tom, co mam vidiet a zazit, aby to zapadalo do ich svatonazoru, tak si aj ja mozem uzurpovat slobodu slova a nazoru a napisat, ze teoria haplo skupin nikam nevedie.
Haploskupina R1a (M17) (spojena hlavně se Slovany a Indoíránci - Střední Asie, Indie, Šrí Lanka, Střední a Východní Evropa)
Haploskupina R1b (M343) (Západní Evropa, Malá Asie)
takze Wolf zisti, co uz vie, teda ze patri do Zapadoeuropskej aj Slovanskej skupiny. ale nie, ku akemu narodu a korenom ma vzhliadat
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

bindo011 napísal:.

Achmed je možno čierny a so severanmi vzhľadovo nemá nič spoločné... ale keď raz vyrástol vo Švédsku, tú krajinu miluje a žije v nej celý život, je preňho domovom, tak prečo by nemohol byť Švéd?! Aj tak si myslím, že keby je biely, tak to nikto nerieši... :)
Akurát že ten achmed aj keď vo švédsku vyrástol, uznáva iba islam a právo šaríja a nie švédov a ich spôsob života....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahmed sa sice narodil ako obcan Svedska ale nikdy ako priemerny Sved vyzerat nebude. Naviac vzdy si bude uvedomovat ze kulturny povod jeho rodicov a predkov celkovo je uplne iny co su vyrazne psychologicke bariery ktore zamedzia aby sa v buducnosti on sam identifikoval so svedskou kulturou. Velmi easy na pochopenie. Pri prvom lamani chleba "povodna identita" vs "ziskana identita" je jasne na ktoru stranu sa postavi.
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:ked mna mozu ludia poucat o tom, co mam vidiet a zazit, aby to zapadalo do ich svatonazoru, tak si aj ja mozem uzurpovat slobodu slova a nazoru a napisat, ze teoria haplo skupin nikam nevedie.
Ano to môžeš, ale vyzeraš jak idiot.
takze Wolf zisti, co uz vie, teda ze patri do Zapadoeuropskej aj Slovanskej skupiny. ale nie, ku akemu narodu a korenom ma vzhliadat
K tým ktorým ma dedične fyzicky a psychycky najlbižšie.

Možno ti pomôžu obrázky http://www.eupedia.com/europe/maps_Y-DN ... ps.shtml#G
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:Pri prvom lamani chleba "povodna identita" vs "ziskana identita" je jasne na ktoru stranu sa postavi.
Toto nie je vobec jednoznacne. Ak ziskane nazory povazuje za lepsie ako povodne (co je dost bezne) tak sa na povodnu stranu sam od seba nepostavi.. Za svoj cas vo svedsku ziska vela svedskych priatelov a to bude dost silny faktor aby sa proti nim nestaval. Samozrejme moze byt ovplyvneny vela vecami ale vo vseobecnosti ak ludia nieco prijmu tak sa nechcu vratit spat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

https://m.novinky.cz/articleDetails?aId ... nZLjpN4lfw

Javatar
Neriesilo sa ci sa bude chciet vratit nazad- iste ze nebude. On sa bude snazit zmenit pomery v spolocnosti podla svojich predstav. Krv nie je voda..
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

javatar napísal:Ak ziskane nazory povazuje za lepsie ako povodne (co je dost bezne) tak sa na povodnu stranu sam od seba nepostavi.. Za svoj cas vo svedsku ziska vela svedskych priatelov a to bude dost silny faktor aby sa proti nim nestaval.
Žiadne získané názory, platí to čo povie imam, to má prednosť pred všetkým.

http://aktualne.atlas.sk/zahranicie/eur ... tovat.html

Neviem nájsť teraz prieskum z dánska, z ktorého vyplýva, že imigranti čo žijú v dánsku už dlhšie, sú ešte viac viazaný na islam a sú ešte viac radikálny... Opäť žiadne získané názory, naopak izolácia vo svojej skupine a väčšia moc imáma....
Napísať odpoveď