emigracia,imigracia
-
javatar
Hardcore addict
Re: emigracia,imigracia
gogo:
Ak sa vo Svedsku narodil a prezil tam do dospelosti tak prenho ziadne "nazad" neexistuje.
Zmenit spolocnost podla vlastnych predstav chceme vsetci. Ale ake budu jeho predstavy? Ci preberie vsetko od rodicov od zaciatku? Bude zit v izolacii? To asi tazko.
Rodina ta ovplyvni dost ale prva generacia imigrantov sa prisposobuje aby boli schopni prezit.
Velke problemy robia prave ti ktori nikdy v krajine povodu svojich rodicov nikdy neboli ale ked odtial nejaky radikal pride tak sa nechaju nim ovplyvnit. A aj to len brutalna mensina.
Vytrznici a podobne maju byt zvladnuti normalnou policiou. A odmietam verit, ze im to pravidelne vsetko prejde. Take story som totiz pocul aj o UK predtym nez som sem prisiel a vidim, ze to vobec nereflektuje realitu.
baldorex:
Kolko takych zradikalizovanych je? Nechcem zlahcovat problem, urcite ho treba riesit ale jednoduche riesenia tu neexistuju.
Ak sa vo Svedsku narodil a prezil tam do dospelosti tak prenho ziadne "nazad" neexistuje.
Zmenit spolocnost podla vlastnych predstav chceme vsetci. Ale ake budu jeho predstavy? Ci preberie vsetko od rodicov od zaciatku? Bude zit v izolacii? To asi tazko.
Rodina ta ovplyvni dost ale prva generacia imigrantov sa prisposobuje aby boli schopni prezit.
Velke problemy robia prave ti ktori nikdy v krajine povodu svojich rodicov nikdy neboli ale ked odtial nejaky radikal pride tak sa nechaju nim ovplyvnit. A aj to len brutalna mensina.
Vytrznici a podobne maju byt zvladnuti normalnou policiou. A odmietam verit, ze im to pravidelne vsetko prejde. Take story som totiz pocul aj o UK predtym nez som sem prisiel a vidim, ze to vobec nereflektuje realitu.
baldorex:
Kolko takych zradikalizovanych je? Nechcem zlahcovat problem, urcite ho treba riesit ale jednoduche riesenia tu neexistuju.
No podľa toho prieskumu veľká väčšina. Čo je logické, keďže sú zvyknutý žiť podľa pravidiel islamu a európsky spôsob života je im cudzí. O to viac lipnú na tom čo káže imám...
-
javatar
Hardcore addict
Neviem podla akeho prieskumu (preletel som si linky za posledne dve strany a nic) ale ak chcu z niecoho zit tak musia niekde pracovat. Ak chcu niekde pracovat tak sa musia prisposobit pracovnym pomerom. Takze ak chcu zit cisto podla islamu tak ich musi zamestnat niekto kto im to umozni. No a ten nemoze zit cisto podla islamu ak chce uspiet na trhu.
Uzavrety system tym padom odpada, jedine co ostava su davky.
Davky su osementna zalezitost. Neviem ako to maju nastavene severske krajiny ale napr. v UK som nemal narok na ziadne ked som prisiel (a povazujem to tak za spravne). Nejako sa mi nechce verit, ze vobec existuje krajina kde ti len tak nieco da stat sam od seba. Na davky treba nieco odpracovat alebo byt v specifickej situacii (ako napr. dnesny ziadatelia o azyl - tam ale obvykle nie su prava ako volny pohyb a podobne).
Pokial ti vznikne vacsia skupina ktora sa sprava istym sposobom tak to zacne byt podozrive a uz sa vie koho sa ma sledovat. Never tomu, ze tajne sluzby spia v akejkolvek a ze nevyhodnocuju hrozby. Tomu kolkym utokom sa uz zabranilo sa ale nikdy nedozvies lebo nemas ako.
Dalsia vec je, ze nieco ako "zit podla pravidiel islamu" velmi neexistuje. Islam je nehorazne vetveny, nezjednoteny, plno vykladov a podobne. Najviac sa biju moslimovia medzi sebou az potom inych nevercov.
A kedze sa zase odmlcim aspon na vikend a nechce sa mi tu velmi hadat tak dva podstatne body:
1. Vidim tu neuveritelne zjednodusovanie problemu a potom z toho aj plynuce jednoduche riesenia. Zacnite ich vnimat ako ludi, nie ako nejaku abstraktnu skupinu.
2. Akokolvek si predstavujete moslimov v zapadnej a severnej europe, nie je to tak. Nie su jednoliata skupina, vacsina z nich je prisposobiva, policia nema problemy proti nim zasiahnut ak treba a podobne.
Uzavrety system tym padom odpada, jedine co ostava su davky.
Davky su osementna zalezitost. Neviem ako to maju nastavene severske krajiny ale napr. v UK som nemal narok na ziadne ked som prisiel (a povazujem to tak za spravne). Nejako sa mi nechce verit, ze vobec existuje krajina kde ti len tak nieco da stat sam od seba. Na davky treba nieco odpracovat alebo byt v specifickej situacii (ako napr. dnesny ziadatelia o azyl - tam ale obvykle nie su prava ako volny pohyb a podobne).
Pokial ti vznikne vacsia skupina ktora sa sprava istym sposobom tak to zacne byt podozrive a uz sa vie koho sa ma sledovat. Never tomu, ze tajne sluzby spia v akejkolvek a ze nevyhodnocuju hrozby. Tomu kolkym utokom sa uz zabranilo sa ale nikdy nedozvies lebo nemas ako.
Dalsia vec je, ze nieco ako "zit podla pravidiel islamu" velmi neexistuje. Islam je nehorazne vetveny, nezjednoteny, plno vykladov a podobne. Najviac sa biju moslimovia medzi sebou az potom inych nevercov.
A kedze sa zase odmlcim aspon na vikend a nechce sa mi tu velmi hadat tak dva podstatne body:
1. Vidim tu neuveritelne zjednodusovanie problemu a potom z toho aj plynuce jednoduche riesenia. Zacnite ich vnimat ako ludi, nie ako nejaku abstraktnu skupinu.
2. Akokolvek si predstavujete moslimov v zapadnej a severnej europe, nie je to tak. Nie su jednoliata skupina, vacsina z nich je prisposobiva, policia nema problemy proti nim zasiahnut ak treba a podobne.
Myslím článok s prieskumom v "novinach", nie tu v téme. Len ho neviem vyhľadať....
Ak sú takí prisposobiví, ako to že všade vznikli no go zóny? Všade myslím celú Európu.
Ak sú takí prisposobiví, ako to že všade vznikli no go zóny? Všade myslím celú Európu.
A koľko tých no go zón vieš vymenovať? A ako sa to vôbec prejavuje, taká no go zóna?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Napr. pre jackb je celé Slovensko no-go zóna.
-
javatar
Hardcore addict
baldorex:
Tak ho najdi.
Prave som sa pokusil vygooglit no-go zony v Londyne, nic relevantne som nevygooglil. Ak mi nejaku najdes tak to pojdem ceknut
Prave v Londyne som sa uz pohyboval v zonach s vyssou kriminalitou ale vsetko bolo spojene skor s okradanim, drogami, human traffic (that was scary), ale nabozenska neznasanlivost este nie.
Zhruba pred mesiacom tu miestni nacionalisti zabili poliaka a potom ini nejakeho cecha.
Mimochodom, zijem v oblasti ktora je prevazne cierna (az na krcmy, tam ked vstupis tak je ten pomer presne opacny). Zatial tam na mna neprijemne zazerali tak miestne lisky.
Tak ho najdi.
Prave som sa pokusil vygooglit no-go zony v Londyne, nic relevantne som nevygooglil. Ak mi nejaku najdes tak to pojdem ceknut
Prave v Londyne som sa uz pohyboval v zonach s vyssou kriminalitou ale vsetko bolo spojene skor s okradanim, drogami, human traffic (that was scary), ale nabozenska neznasanlivost este nie.
Zhruba pred mesiacom tu miestni nacionalisti zabili poliaka a potom ini nejakeho cecha.
Mimochodom, zijem v oblasti ktora je prevazne cierna (az na krcmy, tam ked vstupis tak je ten pomer presne opacny). Zatial tam na mna neprijemne zazerali tak miestne lisky.
Napríklad tu.
http://www.parlamentnelisty.sk/arena/mo ... dou-254717
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE81 ... g-Koranen/
Javatar - asi sa viac prejdi po londýne
Tiež som býval v černošskej štvrti v hoteli, problém nebol, aj keď personál neodporúčal chodiť večer von peši.
No go zóna spočíva aj v iných veciach ako len "kriminalita"...
http://www.parlamentnelisty.sk/arena/mo ... dou-254717
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE81 ... g-Koranen/
Javatar - asi sa viac prejdi po londýne
Tiež som býval v černošskej štvrti v hoteli, problém nebol, aj keď personál neodporúčal chodiť večer von peši.
No go zóna spočíva aj v iných veciach ako len "kriminalita"...
-
javatar
Hardcore addict
Clanok ktory odkazuje na clanok ale na prieskum (kde sa dozvies vsetky data, metodiku etc.) tak to velmi nie. Asi by som mal napisat danskemu kamaratovi, nech mam info z prvej ruky 
Beardie poslal nieco relevantnejsie aj ked ani to neznamena,ze dane no-go zony su vytvorene islamistami (aj ked istotne su aj take). Francuzstinou sa teraz luskat nebudem.
No-go zona je definovana prave tym, ze nad nou stat stratil kontrolu a stat nepotrebuje kontrolovat uzemie kde k ilegalnej cinnosti nedochadza. Napr. niektore casti Harlemu v NY su take.
Po Londyne mam nachodene dost ale tak ja sa vzdy rad pozriem na nove miesta. Len mi povedz kde lebo Londyn je velky ako krava.
Beardie poslal nieco relevantnejsie aj ked ani to neznamena,ze dane no-go zony su vytvorene islamistami (aj ked istotne su aj take). Francuzstinou sa teraz luskat nebudem.
No-go zona je definovana prave tym, ze nad nou stat stratil kontrolu a stat nepotrebuje kontrolovat uzemie kde k ilegalnej cinnosti nedochadza. Napr. niektore casti Harlemu v NY su take.
Po Londyne mam nachodene dost ale tak ja sa vzdy rad pozriem na nove miesta. Len mi povedz kde lebo Londyn je velky ako krava.
Ešte k tomu chceniu sa integrovať. Síce topky, video je určite fake, hoax.
http://m.topky.sk/cl/11/1538159/Skandal ... yti-Europy
http://m.topky.sk/cl/11/1538159/Skandal ... yti-Europy
beardie sry, ale po francúzsky neviem. Ak no-go zónu definujeme takto "No-go zona je definovana prave tym, ze nad nou stat stratil kontrolu a stat nepotrebuje kontrolovat uzemie kde k ilegalnej cinnosti nedochadza," tak naozaj pochybujem, že takýchto častí, kde štát totálne stratil kontrolu nad časťou územia, je tak veľa. Bolo x reportáží, keď novinári schválne navštevovali tieto tzv. no-go zóny a v podstate sa tam nič nedialo. Ono štatisticky je tam napr. určite vyššia kriminalita, ale ja mám dojem, že taký priemerný Slovák si to predstavuje ako nejakú vojnovú zónu, kde behajú ozbrojení islamisti a keď tam vkročí beloch, tak ho zabijú alebo ukameňujú, čo je samozrejme nonsens.
Treba sa tade prejsť ako bežný človek, nie ako novinár s celým štábom... Ale ani to nie vždy pomôže, americká novinárka vo švédsku to zažila na vlastnej koži...
U nás je no go zóna luník 9. Stačí si na porovnanie urobiť prechádzku cez petržalku a cez luník. Rozdiel si určite všimnete.
Pritom okradnúť vás kľudne okradnú aj v tej petržalke že...
U nás je no go zóna luník 9. Stačí si na porovnanie urobiť prechádzku cez petržalku a cez luník. Rozdiel si určite všimnete.
Pritom okradnúť vás kľudne okradnú aj v tej petržalke že...
skutocne? ako si na to prisiel?Andi_Cibula napísal:Napr. pre jackb je celé Slovensko no-go zóna.
-
javatar
Hardcore addict
https://en.wikipedia.org/wiki/No-go_zone
baldorex ale stale neviem kde presne ani priblizne sa mam ako clovek prechadzat. A mozem ti slubit, ze ziadny stab so sebou mat nebudem.
baldorex ale stale neviem kde presne ani priblizne sa mam ako clovek prechadzat. A mozem ti slubit, ze ziadny stab so sebou mat nebudem.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne sa zdá, že si to dávnejšie písal, presne takouto formuláciou. Je možné, že som sa ale pomýlil a písal to niekto iný, z podobného kraja názorového spektra.
To prepáč potom, ak si to nebol ty.
To prepáč potom, ak si to nebol ty.
nie som si vedomy toho, ze by som to na adresu celeho Slovenska napisal. poznam lokality, ktorym sa je v noci lepsie vyhnut. ale tie sa najdu uplne vsade.
nikdy som sa francuzsky neucil, takze v podstate ani ja, ale ista znalost romanskych jazykov a google translate mi pomohlihughito napísal:beardie sry, ale po francúzsky neviem.
hej, tato definicia je celkom trefna, z mojho pohladu je no-go zona oblast, kam napriklad sanitka nemoze ist bez policajneho doprovodu, cize aj viacere slovenske ciganske osadyAk no-go zónu definujeme takto "No-go zona je definovana prave tym, ze nad nou stat stratil kontrolu a stat nepotrebuje kontrolovat uzemie kde k ilegalnej cinnosti nedochadza,"
skor ma na tom mnou postovanom linku zaraza zmena poctu, +- dvojnasobok za 20 rokov, fakt si nie som isty, ci je to sposobene zmenou metodologie, alebo prave zvysujucim sa poctom vypatlanych islamistov v danej oblasti...
neviem ci to tu niekto v poslednej dobe spominal ale no go zony existuju aj napr vo Svedsku, je o tom aj dokument na youtube. tu aspon nieco http://www.czechfreepress.cz/evropa/sve ... o-zon.html
vojna etnickych gangov
http://awdnews.com/top-news/malmo,-swed ... de-attacks
vojna etnickych gangov
http://awdnews.com/top-news/malmo,-swed ... de-attacks
Andi, uz som si spomenul, kedy to tak mohlo vyzerat. vtedy ked som pisal, ze pre turistov, ktori nemaju bielu farbu pleti moze byt cestovanie na Slovensko nebezpecne. uvadzal som priklad navstevy mojich spoluziakov z Afriky, ktori by pocas celeho pobytu pocuvali narazky na ich farbu pleti a celkovo by asi navsteva nemusela pre nich dobry zazitok.
to som napisal.
to som napisal.