Parkovanie pre rodiny s deťmi pri obchodných centrách
Parkovanie pre rodiny s deťmi pri obchodných centrách
Je vymáhateľná pokuta za státie na takomto mieste?
Podľa mňa kým nie je definované, čo je rodina s dieťaťom, resp. rodina a dieťa, tak tam môže parkovať kto len chce.
Rovnako nemyslím, že je to nejako podchytené v zákone alebo vyhláške.
Hm? Mýlim sa?
Podľa mňa kým nie je definované, čo je rodina s dieťaťom, resp. rodina a dieťa, tak tam môže parkovať kto len chce.
Rovnako nemyslím, že je to nejako podchytené v zákone alebo vyhláške.
Hm? Mýlim sa?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Parkovanie pre rodiny s deťmi pri obchodných centrách
pokial je to vyjadrene piktogramom, vymahatelna nie je, pretoze taka dopravna znacka neexistuje... existuje ale parkovanie reserve s dodatkovou tabulou upravujucou stanie, ale to je tiez hlupost, pretoze dodatkove tabule vyjadruju napr. obmedzenia na cas alebo dni v tyzdni... to je ako keby si vlastnik parkoviska vyhradil miesta iba pre cervene vozidla alebo pre vodicov v kozenych bundach...
vela ludi argumentuje tym, ze "niekde v nejakom zakone o rodine je definovane, co je rodina", ale to je v tomto pripade irelevantne... v zakonoch je definovane aj to, co je napr. konatel alebo strelna zbran, ale to este neznamena, ze mozu byt rezervovane stania pre ozbrojenych podnikatelov...
vela ludi argumentuje tym, ze "niekde v nejakom zakone o rodine je definovane, co je rodina", ale to je v tomto pripade irelevantne... v zakonoch je definovane aj to, co je napr. konatel alebo strelna zbran, ale to este neznamena, ze mozu byt rezervovane stania pre ozbrojenych podnikatelov...
-
Andi_Cibula
Addict
Keď tam príde 70+70 ročný manželský pár s ~40 ročným synom/dcérou, je to v poriadku ? 
Popr. keď tam príde človek s dieťaom, ktorý dieťa dostal do úschovy od pravého rodiča (ktorý je napr. na služobnej ceste), je správne ho odtiaľ vyhnať ?
Popr. keď tam príde človek s dieťaom, ktorý dieťa dostal do úschovy od pravého rodiča (ktorý je napr. na služobnej ceste), je správne ho odtiaľ vyhnať ?
Pri invalidoch je to jasné, tam treba mať preukaz a označené auto.
Túto situáciu som nepotreboval riešiť, tak neviem znenie vyhlášky, ale napadli mi 2 situácie, ktoré môže byť problém riešiť.
Idem so ženou a deťmi do OC, zaparkujeme na vyhradenom mieste, ideme dnu. Oni ostanú nakupovať a ja idem k autu a chcem ísť niečo vybaviť mimo OC. Na parkovisku na mňa čaká policajt a chce mi dať pokutu lebo som v aute sám.
Dajme tomu, že sa som pri odchode z OC policajta nestretol, odišiel som, vybavil som čo som mal a pri návrate do OC idem parkovať na to isté vyhradené miesto.... Môžem? Som v aute sám. Rodinu mám v OC, chcem ísť za nimi a ešte sa tam zdržať, pomôcť s nákupom, takže na mňa nečakajú v garáži....
Zaparkujem, idem vystúpiť a policajt mi ide dať pokutu.... Ženu a deti nevidí...
Túto situáciu som nepotreboval riešiť, tak neviem znenie vyhlášky, ale napadli mi 2 situácie, ktoré môže byť problém riešiť.
Idem so ženou a deťmi do OC, zaparkujeme na vyhradenom mieste, ideme dnu. Oni ostanú nakupovať a ja idem k autu a chcem ísť niečo vybaviť mimo OC. Na parkovisku na mňa čaká policajt a chce mi dať pokutu lebo som v aute sám.
Dajme tomu, že sa som pri odchode z OC policajta nestretol, odišiel som, vybavil som čo som mal a pri návrate do OC idem parkovať na to isté vyhradené miesto.... Môžem? Som v aute sám. Rodinu mám v OC, chcem ísť za nimi a ešte sa tam zdržať, pomôcť s nákupom, takže na mňa nečakajú v garáži....
Zaparkujem, idem vystúpiť a policajt mi ide dať pokutu.... Ženu a deti nevidí...
-
RATZINGER666
Darca
...a preto je to cele hlupost 
-
Fabo
Hardcore addict
IMHO logicky by tam mal byt podobny princip ako pri ZTP t.j. ked privezies alebo odvezies osobu s tym izem.
kazdopadne to nie je legalne definovana znacka, takze pokutu dostat clovek nedostane.
takze to ostava na tom, ze ci chces byt kus vechta alebo nechces byt kus vechta ked prides sam a zapaci sa ti hentake miesto. Takze reci o tom, ze 70r rodicia a 40r syn su tiez na takej urovni, vsetkym je jasne ze ide o rodiny s malymi detmi... ked chces riesit to ze tam je dieta 40r a rodicia 70r tak si proste kuch vechta.
a kto kedy narabal s detskou sedackou tak mu je jasne naco je dobre mat sirsie miesto ked mas male deti.
kazdopadne to nie je legalne definovana znacka, takze pokutu dostat clovek nedostane.
takze to ostava na tom, ze ci chces byt kus vechta alebo nechces byt kus vechta ked prides sam a zapaci sa ti hentake miesto. Takze reci o tom, ze 70r rodicia a 40r syn su tiez na takej urovni, vsetkym je jasne ze ide o rodiny s malymi detmi... ked chces riesit to ze tam je dieta 40r a rodicia 70r tak si proste kuch vechta.
a kto kedy narabal s detskou sedackou tak mu je jasne naco je dobre mat sirsie miesto ked mas male deti.
Fajn, takže je to cele hlúposť ako som bil presvedčený a zase ide o ohýbanie "zákonov" na slovenský spôsob.
Vecheť nevecheť, napr. taky skolkar vybehne z normálneho (úzkeho) miesta určite ľahšie ako narobeny roboš alebo postaršia pani.
Maslo na hlave majú aj tak ti co kreslia tie úzke miesta.
Vecheť nevecheť, napr. taky skolkar vybehne z normálneho (úzkeho) miesta určite ľahšie ako narobeny roboš alebo postaršia pani.
-
yoggy
Neriesilo sa to tu uz raz nahodou?
Btw. ja na tomto piktograme parkujem vzdy ak mam moznost (Tesco - Svidnik) a zatial ziadnu pokutu som nedostal 
-
Fabo
Hardcore addict
Na sirku miesta je technicka norma, takze bud maju maslo na hlave kreslici ak to zle nakreslili, alebo normovaci ak je zla norma.begbeee napísal:Vecheť nevecheť, napr. taky skolkar vybehne z normálneho (úzkeho) miesta určite ľahšie ako narobeny roboš alebo postaršia pani.
a nejde o to ako vybehne z miesta skolkar, ale ako sa k nemu dostanes aby si ho odopol zo sedacky.
-
Fabo
Hardcore addict
dik za doplnenie. tusil som ze to bude norma z doby Skody 100
-
Arkaz
Addict
Ja som na toto dost haklivy. Pre mna kto tam zastavi a nema dovod je hovado. Ak nemam maleho v aute nikdy tam nestojim. Ak mam tak samozrejme zaparkujem tam. Je to ovela lepsie miesto lepsie sa manipuluje ked davas dieta do sedacky vies normalne otvorit dvere. A pri vyssie spomenutom pripade ze zena s malym su v OC a ty dojdes potom tak vtedy by som tam zastavil kedze cestou odtial budem zase rad za tie sirsie miesta.
Takže uznávaš aj iný dôvod ako je dieťa?
Lebo v podstate ide o bežné parkovacie miesto, tak piktogram vyvoláva mylný dojem, že je určený iba rodinám. (úplne zle, celá definícia, rodina je kde kto)
Lebo v podstate ide o bežné parkovacie miesto, tak piktogram vyvoláva mylný dojem, že je určený iba rodinám. (úplne zle, celá definícia, rodina je kde kto)
-
Fabo
Hardcore addict
aky iny dovod u Arkaza vidis?
-
Arkaz
Addict
Nie ziadny iny dovod. Len rodiny s detmi. Detmi myslim tak do 13r pretoze potom uz vedia vystupovat normalne a same a nemusia byt zvacsa v sedackach. Na piktograme je tusim aj detsky kocik tak kto logicky uvazuje je mu jasne ze sa tym mysli rodiny s malymi detmi s ktorymi je praca pri nastupovani a vystupovani tak aby bolo na okolo viac miesta. Tot vse 
Tu u nás bola klasická značka P Reserve a pod tým dodatková tabuľa, že vyhradené pre matky s deťmi. Takáto značka už by na pokutu asi bola, ale čo oteckovia s deťmi? 
Podľa mňa to stake na pokutu nie je.
Matky s detmi = 70 rocna babka s dcerou co ma 35 rokov, aj toto plati?
Tak oprava, bolo to pre matky s detským kočiarom:
https://www.google.sk/maps/@48.6811744, ... 312!8i6656
Je to klasická IP16 a neviem o tom, žeby bola nejaká vyhláška/zákon, ktorá stanovuje obsah dodatkových tabúľ. Stále tu však ostáva priestor na špekulácie - čo oteckovia s malými deťmi? čo matky s malými deťmi, ktoré už nepotrebujú kočiar? čo ak príde matka s kočíkom, ale bez dieťaťa? Musím najbližšie pozrieť, či už opäť tie značky nezmenili.
Avšak ak sú iné značky ako presne stanovuje zákon, pokuty by som nedával, tých ľudí by som rovno vešal za gule priamo na hentie značky...

https://www.google.sk/maps/@48.6811744, ... 312!8i6656
Je to klasická IP16 a neviem o tom, žeby bola nejaká vyhláška/zákon, ktorá stanovuje obsah dodatkových tabúľ. Stále tu však ostáva priestor na špekulácie - čo oteckovia s malými deťmi? čo matky s malými deťmi, ktoré už nepotrebujú kočiar? čo ak príde matka s kočíkom, ale bez dieťaťa? Musím najbližšie pozrieť, či už opäť tie značky nezmenili.
Avšak ak sú iné značky ako presne stanovuje zákon, pokuty by som nedával, tých ľudí by som rovno vešal za gule priamo na hentie značky...