emigracia,imigracia
-
Solo_Kamen
King
Re: emigracia,imigracia
to je ale len tvoja domnienka... krom toho, neveril by si, aké haló majú napríklad čínani, ked prvý raz vidia bieleho (v dobrom, samozrejme). A tiež si svojich spolužiakov z Afriky nabádal ku xenofóbii.
v zmysle definicie, ano.
ale povedat, ze nalady verejnosti nepraju Africanom, ked mi bolo povedane, ze v Zapadnej Afrike su Europania stale vitani, nie len ako turisti ale aj ako odbornici, bolo skutocne smutne
ale povedat, ze nalady verejnosti nepraju Africanom, ked mi bolo povedane, ze v Zapadnej Afrike su Europania stale vitani, nie len ako turisti ale aj ako odbornici, bolo skutocne smutne
-
Solo_Kamen
King
Napadlo ťa, že čo sa videnia svojej krajiny týka, sú oni väčší optimisti ako ty? Lebo ja si nemyslím, že slušný imigrant by tu bol nejako slovne alebo fyzicky napádaný, pokial nebráni výtržníkov alebo nerobí výtržnosti, ako jeden majitel kebabovej predajne v Piešťanoch.
ked sa hovori o vizualne odlisnych cudzincoch na Slovensku tak sa mi vybavuje obraz pana poslanca Mazureka. alebo spravy o africkych basketbalistoch, ktori boli napadani na diskotekach pred rokom 2015
ked si potom zoberiem penzion, ktory odmietol ubytovat moslimov, alebo clanok Aziata, ktory sa rozhodol stanovat a v noci ho prepadli bezvlasi, ze je imigrant...
ked si potom zoberiem penzion, ktory odmietol ubytovat moslimov, alebo clanok Aziata, ktory sa rozhodol stanovat a v noci ho prepadli bezvlasi, ze je imigrant...
-
Solo_Kamen
King
jackb napísal:
ked si potom zoberiem penzion, ktori odmietol ubytovat moslimov, alebo clanok Aziata, ktory sa rozhodol stanovat a v noci ho prepadli bezvlasi, ze je imigrant...
No ale aspoň tu migrantom a ľudom iného vierovyznania a národnosti neusekávame hlavy, neodpalujeme ich, nezrážame a nebodáme nožom, že
to je mozne, hlavne tym, ze o naladach na Slovensku mam informacie len z diskusii. a tam sa ponuka 25€ za jedneho, alebo sa hlasia ludia, ktori budu strielat z gulometu, kostit, dusit alebo topit ako macky
Mňa na tom celom pobavuje ani nie tak táto pre nás typická tupota a vykrikovanie do vetra: Zbavíme sa ich! Skôr ma na tom pobavuje fakt, že títo ľudia majú neustále tendenciu riešiť cudzie problémy a problémy, ktoré sa ich vôbec netýkajú. Pretože, a to si musíme priznať úprimne... Máte pocit, že Slovensku by migranti nejako škodili?jackb napísal:... informacie len z diskusii. a tam sa ponuka 25€ za jedneho, alebo sa hlasia ludia, ktori budu strielat z gulometu, kostit, dusit alebo topit ako macky
Mimo týchto siláckych rečí na internetoch...
-
Solo_Kamen
King
bindo, tí, ktorí prichádzajú z afriky a krajín tretieho sveta sú prakticky nezamestnatelní, často negramotní a tým pádom by som ich na slovensku platil zo svojich daní. Tým pádom sa ma to týka, tvoj argument má hodnotu prdu vo vesmíre.
No a ako konkrétne?
Solo... tvoj rodný list má hodnotu prdu vo vesmíre ty vemeno...
Solo... tvoj rodný list má hodnotu prdu vo vesmíre ty vemeno...
-
Solo_Kamen
King
nemáme argumenty, tak urážame, že?Solo_Kamen napísal:tým pádom by som ich na slovensku platil zo svojich daní. Tým pádom sa ma to týka
Ekonomicke dôvody, negativizacia spoločnosti, úpadok krajín pôvodu, dôvodov sú desiatky, pozitívnych je minimum
Koľko tam ide z tvojich daní? Na utečencov? Euro mesačne? 
-
Solo_Kamen
King
ak ich na slovensko prijmeme, tak časť z mojich daní pôjde na dalšiu skupinu nezamestnatelných. Finančná čiastka by závisela od ich počtu, takže zatial ti, chvalabohu neviem dat presné čísla takto z fleku
http://www.reuters.com/article/us-europ ... SKCN0Y50DY
z tohoto môžeme niečo odvodit.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2016, 10:51)
http://www.reuters.com/article/us-europ ... SKCN0Y50DY
z tohoto môžeme niečo odvodit.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2016, 10:51)
k tomuto sú bohužial niektorí ľudia úplne slepí. Ale naštastie sa aj nemci začínajú prebúdzať, takže do 5 rokov sa toto šialenstvo z otvorenými hranicami skončí.beardie napísal:Ekonomicke dôvody, negativizacia spoločnosti, úpadok krajín pôvodu, dôvodov sú desiatky, pozitívnych je minimum
To už beriem, už sme sa niekam posunuli v debatke a veru, negativizácia spoločnosti je aj podľa mňa to najhoršie, čo sa spustilo s migračnou krízou. No tomu dokážeme ako tak zabrániť, keď nebudeme šíriť nenávisť.
-
Solo_Kamen
King
tu nejde o šírenie nenávisti.
Ono to znie strašne, že penzión odmietol ubytovať moslimov.jackb napísal:ked sa hovori o vizualne odlisnych cudzincoch na Slovensku tak sa mi vybavuje obraz pana poslanca Mazureka. alebo spravy o africkych basketbalistoch, ktori boli napadani na diskotekach pred rokom 2015
Ale vieš o tom, že ten penzión je vlastne rodinný dom, v ktorom býva manželský pár na dôchodku, ktorý si privyrábal prenájom izby v tom dome? Nevedia ani poriadne po anglicky, po aktuálnych udalostiach vo svete proste dostali strach.... Odpovedali bohužiaľ pre nich úprimne. Keby to bol veľký penzión alebo hotel, odpovedia "politicky" korektne, že hotel je plný...
Druhá "smola" je, že tí turci čo sa chceli ubytovať, boli slušní študenti, takže sa to ešte viac nafúklo....
Chcem vidieť tvoju babku ako by po toľkých informáciách z médií o útokoch nemala strach....
ved prave. napriklad o Nigerii sa vie len to, ze tam "řádi" Boko Haram, unasaju sa skolacky a podobne. a okrem teroristov aj ebola a ine chutovky. takze sanca, aby sa majitelia penziou nezlakli mojich spoluziakov z tej krajiny je mala. a podla toho ake informacie sa podavaju by to bolo este viac opravnene ako v pripade Turkov.
keby sa to s Turkami stalo 4 roky dozadu Turkom, s ktorymi som bol na ERASME a radil som im ako co najefektvinejsie a najzaujimavejsie zorganizovat vylet Budapest-Bratislava-Vieden, tak by som si bral za vinu, ze som ich na takuto moznost neupozornil
keby sa to s Turkami stalo 4 roky dozadu Turkom, s ktorymi som bol na ERASME a radil som im ako co najefektvinejsie a najzaujimavejsie zorganizovat vylet Budapest-Bratislava-Vieden, tak by som si bral za vinu, ze som ich na takuto moznost neupozornil
negativizacia je dosledok jasnej pricinybindo011 napísal:To už beriem, už sme sa niekam posunuli v debatke a veru, negativizácia spoločnosti je aj podľa mňa to najhoršie, čo sa spustilo s migračnou krízou. No tomu dokážeme ako tak zabrániť, keď nebudeme šíriť nenávisť.
ta stale trva
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2016, 9:55)
co ten vybusny syrcan? http://zpravy.idnes.cz/chemnitz-syran-d ... anicni_kha
nejake komenty?
No hej, ale čo spravia s tými Afričanmi alebo Sýrčanmi, ktorí sa horko-ťažko doplavia na brehy Európy?
Je paradoxné, ako sa situácia otočila... kedysi to bol biely človek, kto tieto národy nakladal na lode a využíval ich na tú najhoršiu prácu. Dnes je biely človek postavený pred problém úplne odlišný: Sme sebestační a už nikoho nepotrebujeme a oni nám sem teraz chodia, samozvaní. Čo s nimi budeme robiť?!
Je paradoxné, ako sa situácia otočila... kedysi to bol biely človek, kto tieto národy nakladal na lode a využíval ich na tú najhoršiu prácu. Dnes je biely človek postavený pred problém úplne odlišný: Sme sebestační a už nikoho nepotrebujeme a oni nám sem teraz chodia, samozvaní. Čo s nimi budeme robiť?!